Merhabalar.Bu kuş katır mi acaba? Kuyruk yapısı ve kendisine kağıttan kuyruk yapma hareketlerine bakarak dişi olduğunu tahmin ediyorum..Hoş zaten katırsa da cinsiyetinin bir önemi yok, yalnızca yalnız kalmasın diye yanına bir eş almak doğru olur mu sizce? Bu kuşu sahiplendiğim petshoptaki arkadaş kanatlarinı bir önceki sahipi kesmiş dedi,bu ne anlama geliyor? Kesmek derken bir aletle mi? Yoksa kanatları mi çekmişler tek tek? Yazık ya içim acıdı, diğerleri gibi odanın içinde özgürce uçabilsin istiyorum.. Uçamadigi için çok agresif ve diğer kuşların ayaklar
ını isiriyor.Yuvasina kimseyi yaklaştırmak istemiyor, ısırma hareketleri de var . Elimle dokunup daha fazla travma yaratmamaya gayret ediyorum.1)Ne yapmam gerekiyor?Uçabilir mi yeniden? 2)Herzaman değil ama dinlenme modundayken kuyruk aşağı yukarı hareket ediyor,hiriltisi yok.Aksirip tiksirma yok,ceyranda bırakmıyorum asla ... Yemesi içmesi oyun oynaması, sesi maşallah
Ama o hareket korkutuyor kuyruktaki... İshale dönük dışkısı var .. Fotoları ve videoyu ekledim. 3)Dönüşümlü olarak divitsol, axtım,apexisol ve mantax var.1 hafta boyunca hergun başka bir takviye ile çözüm bulmak mantıkli mi? Yoksa tek birine odaklanıp mi suyuna katmalı bir süre? Kus veterineri yok, durum acillesirse elbette ben de muhakkak bulurum.Yardimci olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.