Dişi Kuş Erkeğin Kuyruğunu ve Ayaklarını Isırıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Akifcik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Akifcik

Veteran
Selamlar

Hatırlarsanız bir önceki konumda Dişi kuşum hakkında bazı sorularım olmuştu. Bu soruların arasında kızışıp kızışmadığı da vardı; ve sizlerden gelen bilgiler sayesinde kızıştığından emin oldum. Dişi kuşumun daha öncesinde böyle davranışları olmamıştı. Ama ceresi kahverengileştikten sonra, ara ara erkek kuşun ayağını, kanadını, kuyruğunu artık neresi denk gelirse hafif hafif ısırıyor. Hafif diyorum çünkü erkek bağırıyor tabi ki, ama çok sessiz şekilde. Yani yanında olmasanız duyulmayacak kadar. Ayrıca Dişi kafes içinde bağırarak kanat çırpıyor, ama şuana kadar erkeğe zarar vermedi ve hâlâ yem, kusma baş kaşıma davranışları devam ediyor. Acaba bu davranışları çiftleşmek için mi yapıyor yuvalığı takmalı mıyım, yoksa erkeğin kızışmasını mı beklemeliyim? Ve ilerki zamanlarda erkeğe zarar vermeye başlar mı, elimde 2. bir kafes daha var ayırmalı mıyım ikisini?

NOT: Maviş 8 Aylık (Erkek) - Limon 10 Aylık (Dişi)

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-29-03-15-32-419_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-29-03-15-32-419_com.google.android.apps.photos.jpg
    876.4 KB · Görüntüleme: 16
  • Screenshot_2020-11-29-03-14-52-496_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2020-11-29-03-14-52-496_com.google.android.apps.photos.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 12
Evet o tel kesmeyi düşündüm en başta. Ancak farkettiyseniz kafesin yan telleri eğik bir şekilde :(
Betül hanımın önerisini değerlendir istersen...Ana kapıya yuvalık, alt kapısını söküp. Karşısına akıllı yemliğe uygun bölüm... Kafes içi müdahalelerinde akıllı yemliği çıkartırsın.

Böyle bir şey yapacaksan eğer, kafesi iyice temizlemeyi ve dezenfekte etmeyi unutma lütfen.

Oyla 0
Yeniden Selamlar:)

Söylediğiniz gibi elimi çabuk tutup her şeyi ayarladım:D Bir eksiğim var ise söylerseniz çok sevinirim. Resimde var ancak yine de yazayım;

*Kafeste Bulunanlar*

-Kalamar Kemiği

-Mineral Blok

-Mama kapları (2 Adet) •Biri meyve,sebze için• °diğeri yumurta maması için°

-Akıllı Yemlik

-2 Adet Tahta Tünek

-Kuş kumu

-Suluk

-Yuvalık, ve yuvalığın içinde az biraz talaş.
Akıllı yemliği ben o kapıdan takamıyorum öbür yuvaligi taktiginiz kapidan takabiliyorum. Siz nasıl o kapıdan taktınız?

Oyla 0
Ahaha:D Ben de deli oldum takarken mamaları değistirirken napıcam bilmem :D Neyse yavrular olsun gerekirse gece 4`te kalkar takarım :)

Oyla 0
Akif üzülmene gerek yok, sevgili makarnacı öğrenci kardeşim :D Seni anlıyorum. Fakatmadem durum bu, elimizdekileri değerlendirmeye bakacağız iyi bşr kafes alana kadar. Fakat o kafes alınacak:cool:

Akıllı yemliği hileyle durdayla oraya koyan adam, diğer kafesi de modifiye edebilir(y) Ha gayret:)

Oyla 0
Akif üzülmene gerek yok, sevgili makarnacı öğrenci kardeşim :D Seni anlıyorum. Fakatmadem durum bu, elimizdekileri değerlendirmeye bakacağız iyi bşr kafes alana kadar. Fakat o kafes alınacak:cool:

Akıllı yemliği hileyle durdayla oraya koyan adam, diğer kafesi de modifiye edebilir(y) Ha gayret:)
Abi gerçekten öğrenci olunca eldekinin kıymetini bilmek gerekiyor ama tüm paramıda kuşlara harcıyorum bende. :)

Oyla 0

Ya Murat Abi motive ediyorsun beni cidden ahaha:D :D İyi ki varsın.

Oyla 0

Murat Abi başının etini yemeye geldim yine. Ben bu kafesi delicem:D Yeni konu açayım mı buradan devam edeyim mi sorularıma.

Oyla 0

Valla hortlatıcam konuyu sizi de özellikle (moderatörümüzüü) bıktırmaya geldim mesajı görünce. Makarnaya zam geldi bence makarnadan vazgeçin :D

Oyla 0
Geri