Dişi kuşa erkek seçimi

Ferhatbaşol

iyikus.com Üyesi
Merhaba 3*4 tane petshopcuya gittim benim dişi albinom var baya kızıştıgını gözlemledim ama ayrı kafalardan sesler cıkıyor kimisi dişiyi getir erkeği kendi seçsin diyor kimisi kızışan bi erkek at icine anlasırlar diyor bu işin dogrusu nedir arkadaslar ayrıca benimde bildiğim kuşlar hassas hayvanlar eşini kendi secmesi gerekir diye düşünüyorum ne yapmak lazım

O zaman bi erkek albino alıp koysam olur mu acaba petshopta 3 tane albino buldum cere kısmı koyu mavi olan tavsiye etmişti

Oyla 0
Açıkçası neresinden tutarsanız tutun, sıkıntılı bir durum. Güvendiğiniz, sağlığından şüphe etmeğiniz bir erkeği 3-5 gün evinizde karantinada tuttuktan sonra dişinin yanına koyabilirsiniz.

Normalde, dişiyi erkek salmasına koyarsanız, erkekler çıldırır:) Kavga gürültü falan derken dişi eşini beğenir...Erkek, kendi kafesinde baskınlığını daha fazla gösterir. Erkeği dişinin yanına atarsanız baskınlığı ve ortama bağlı değişiklik bu bağlamda problemi olabilir, ev sahibi dişinin hoşuna gitmeyebilir bu durum. İhtimaller tabi bunlar.

Oyla 0
O zaman bi erkek albino alıp koysam olur mu acaba petshopta 3 tane albino buldum cere kısmı koyu mavi olan tavsiye etmişti
Önlemlerinizi alarak, deneyebilirsiniz. Günler sürebilir eş tutmaları, ya da direkt eş tutabilirlerde. Genelde dişilerin eş seçme durumu çok daha hassastır.

Görsünler :) Lakin yuvalık erkek kafesinde olsun...

Ayrıca herşeye rağmen eş tutmama durumlarını gözönünde bulundurararak petshopta ücretsiz değişim durumunuda konuşun. Diğer erkeklerle de deneyebilme durumunuzu elemeyin...

Oyla 0
Bugüne kadar 1 kuşum için pet shopa götürüp kuş seçtirttim. Oda maalesef ortam değişimi yaşamasından sağlıklı karar veremezse de bir arkadaş seçti. Güzelde anlaştılar :)

Diğer kuşlarım içinse hep kendim seçtim ama kuşumun karakterini, baskınlığını ve nasıl bir eş isteyebileceğini düşünerek karar verdim. Örneğin sakin bir dişiniz varsa, hafif baskın bir erkek bile yeterli olacaktır. Baskın, cingen bir dişi ise onun gibi baskın karakterli erkek almalısınız. Tam emin değilseniz hareket ve tavırlarından, kuş almadan önce oturup bir kaç saat onu gözlemleyin ve ona göre alın.

Oyla 0
fotoğraf net degil ancak albinolarda cinsiyet tespiti hatalı olabiliyor, isterseniz net foto atın tecrübeli arkadaşlar baksınlar , yeni kuş almadan önce emin olun

Oyla 0
Erkek kuş seçerken nasıl bi yol izlemeliyiz güvendiğim bi petshopta üç tane erkek albino var ceresi mavi renkte sorduğumda genç kuş dedi ama kuşlar ürkek gibi geldi bana parmağımı sokuyorum direk nereye kacacaklarını sasırıyorlar benim kuşa parmağımı soksam parmagı koparıyor

Oyla 0
Ayrıca kuşu ben petshoptan almadım abime hediye etmişlerdi 30 günlükken gelmişti bize bi üretici arkadası var o vermişti şuan 2.5 sene geçti gagası baya bi kahverengi oldu eskiden beyazdı şöyle bir durum var annemle yaşıyorum ben sabah işe gidip akşam 7 8 gibi geliyorum kuş baya bi yalnız kalıyor akşamları ilgileniyorum temizliğini vs yapıyorum beni biliyor ele fln konuyor ama kafesin icinde koruma icgüdüsü sanırım çok asabi buna bi eş alayım da rahat etsin oynasınlar diye düşünüyorum yalnız kalmasın üzülüyorum açıkcası tek başına orda

Oyla 0
Bi kere amcaoğlunda erkek kuş var 3hünlüğüne bize getirmek zorunda kalmıstı 1 gün kafeslerini yan yana koydum. Sonra erkeği dişinin yanına attım erkek kuş kaçacak delik aradı erkek kuş fazla sakindi 2 3 saat sonra geri komuştım kuşu

Oyla 0
Kuş. Elimdeyken diğer elimle üstüne avuc kısmımı üstüne koyuyorum kuş kafasını yukarı kaldırıp govdesini aşağı dogru kavis veriyor sonra tuhaf tuhaf sesler cıkarıyor 10 15 sn boyunca bunu her gün bir kere yapıyorum bi gün yapmadım 2. Gün kuş tribe girmişti daha uzun sesler cıkardı gagasını açmadan içten bi ses tık tık diye

Oyla 0
Kuşunuz eğer yalnız kalıyorsa ona bir eş almanız doğru karar olacaktır zaten kızışmış dediğiniz gibi.Lakin ben konudan ayrı kafes temizliğine biraz daha önem göstermenizi öneriyorum.Suluğun içerisine tüy felan girmiş vs.Yanlış anlamayın belki o tüy video çekmeden hemen önce girdi ve bana pis gözüktü ama dediğim gibi haftada 2-3 kere altını temizlemeniz yeterli olacaktır. Ayrıyeten imkanınız varsa da büyük boy kafes almanızı öneririm bu kafes iki kuş için küçük gelecektir.

Oyla 0
Kuşunuz eğer yalnız kalıyorsa ona bir eş almanız doğru karar olacaktır zaten kızışmış dediğiniz gibi.Lakin ben konudan ayrı kafes temizliğine biraz daha önem göstermenizi öneriyorum.Suluğun içerisine tüy felan girmiş vs.Yanlış anlamayın belki o tüy video çekmeden hemen önce girdi ve bana pis gözüktü ama dediğim gibi haftada 2-3 kere altını temizlemeniz yeterli olacaktır. Ayrıyeten imkanınız varsa da büyük boy kafes almanızı öneririm bu kafes iki kuş için küçük gelecektir.
Merhaba temizliğini yapıyorum bu aralar çok tüy döküyor 2 haftadır hemen hemen her akşam kafesindeki tüyleri temizliyorum 3 4 günde bir kagıdını değiştiriyorum şimdi bi erkek albino alsam büyük. Bi kafese onu koysam kuşlar birbirine ayrı kafeslerde 3 4 gün baksa sonra dişiyi erkeğin icine atsam nasıl olur acaba

Oyla 0
Geri