Dişi muhabbet kuşu kursak mantarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meishi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meishi

iyikus.com Üyesi
Merhaba dişi muhabbet kuşum var 1 kere kuluçkaya yattı 12 tane yumurtladı 4 tane yavrusu büyüdü ama yavrular daha yeni 1 aylık olmuşken 2. kuluçkaya yattı ve toplam 11 tane yumurta yumurtladı daha sonra bu yumurtaları terk etti, üstüne yatmadı bende yuvalığı çıkardim. 1 hafta önce terketti ve 1 haftadır kuşum halsiz, kafesin tabanında yatıyor, tüylerini kabartıyor… düzenli olarak takviye veriyorum kuşlarıma (entrobac, gervit-w, bt amin forte…). Bi kaç gün halsiz durduktan sonra kuş ishal oldu, popsu kirliydi. ishali 2-3 gün sonra geçti ama bu sefer dışkısi poposuna yapışmaya başladı. Dışkısında sindirilmemiş yemler vardı. Rahatlasın diye ılık suyla yumuşatıp temizliyorum ama yapışıp duruyor.
kafesinde gaga taşı, kalamar kemiği, grit kumu vb çoğu şeyi var. haftada en az bi kere mama yapiyorum ama artık ona da dokunmuyor.
bugün farkettim kursağının üstünde siyah yara gibi bi kabuk var, biraz kanamış ve kurumuş. tüyleri kapattıği icin farketmedim. darbe almadı, erkek kuşun yaptığını sanmıyorum, zaten kafesten dışarı çıkmak istemiyor artık…yara olup olmadığına emin olamadim sadece.
onun dışında kuşta solunum sıkıntısı olduğunu düşünüyorum. Her zaman bi nefes nefese kalmış hali var, bazen tık tık ses çıkarıyor, kuyruğu yukarı aşağı hareket ediyor tünekte,,
başka forumlarda yazdım zeolit tozu, ense damlası vb. önerdiler tam emin olamadım herkes farklı bir șey söyledi…oturdugum semtte düzgün kanatli uzmani yok, veteriner sadece dışki analizi icin 2000tl gibi bi fiyat söyledi durumum o kadar iyi değil.

bilgili kişiler yardımcı olabilir mi :(

Ekli dosyalar

• IMG_2612.jpeg
    IMG_2612.jpeg
    25 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2595.jpeg
    IMG_2595.jpeg
    459.6 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_2547.jpeg
    IMG_2547.jpeg
    396.7 KB · Görüntüleme: 12
Merhaba, dışkısı doğrudan yorum yapmak için belirgin bozuklukta değil ancak görünümü oldukça kırık. Tüy kökü kırılmış olabileceği gibi kuluçka sürecinde yoğun ve yanlış yatmasından kaynaklı yara oluşturmuş olabilir. Bazen tüneğe de o bölgeyi yaslayabiliyorlar ve yara oluşabiliyor. Karaciğer problemi ve bağırsakta enfeksiyon olabilir.

Kursak derisinde mantar olabilir,görüntü iyi değil. Zaten kanama da olmuş. Candida mantarı olabilir. Zaten mantar olan yer kanayabilir. Candida iç organlara da girdi ise kursak mantarına çevirmiş olabilir kursağı şişmiş. İshal de olduğunu dışkıda sindirilmemiş yem de olduğunu söylediniz. Ben olsam triflucan alıp kullanırdım.

Ayrıca zeolitle falan tedavi olmaz. Bilginiz olsun. Şu konuları okumanızı öneririm.

Diğer açtığınız konuya yazmıştım. Burdan devam edelim.
Hocam sormakta gecikmişsiniz kuş çok kötü durumda. 12 yumurta yapması asla normal değil. Besleme konusunda yanlışınız var demekki. E vitaminine veya proteine fazla yüklenmiş olabilirsiniz mesela. Şuan vakit kaybetmeden evde varsa ağzına 1 damla dvit 3 damlatın. Nöbetçi Eczaneden triflucan ve flagyle alın. Her birinden 1 er damla damlatın ağzına. Flagyle reçete isteyebilirler eğer alamazsanız triflucan alıp flaygle yarın alırsınız.

Kursak derisinde mantar olabilir,görüntü iyi değil. Zaten kanama da olmuş. Candida mantarı olabilir. Zaten mantar olan yer kanayabilir. Candida iç organlara da girdi ise kursak mantarına çevirmiş olabilir kursağı şişmiş. İshal de olduğunu dışkıda sindirilmemiş yem de olduğunu söylediniz. Ben olsam triflucan alıp kullanırdım.

Hocam sormakta gecikmişsiniz kuş çok kötü durumda. 12 yumurta yapması asla normal değil. Besleme konusunda yanlışınız var demekki. E vitaminine veya proteine fazla yüklenmiş olabilirsiniz mesela. Şuan vakit kaybetmeden evde varsa ağzına 1 damla dvit 3 damlatın. Nöbetçi Eczaneden triflucan ve flagyle alın. Her birinden 1 er damla damlatın ağzına. Flagyle reçete isteyebilirler eğer alamazsanız triflucan alıp flaygle yarın alırsınız.
Ayrı olarak E vitamini takviyesi yapmadım.. Devit-3 ün direkt ağzına damlatılması kötü olabilir diye duymuştum bilmiyorum tabii. Söylediğiniz ilaçlar ne işe yarıyor

Ayrı olarak E vitamini takviyesi yapmadım.. Devit-3 ün direkt ağzına damlatılması kötü olabilir diye duymuştum bilmiyorum tabii. Söylediğiniz ilaçlar ne işe yarıyor
Triflucan antifungal ilaçtır yani mantar ilacı. Flagyl ise parazit ve bakteri için. Bir an evvel ilaçları alın. Kuşunuz ölebilir. Durum kritik.

Kuş üstüste çok yumurtladığı için kalsiyuma dılayısıyla d 3 vitaminine ihtiyacı var. Diğer ilaçlar mantar protozoal parazit ve bir kısım enfeksiyon içindir.

ayrıca bugün böyle bir hareket yapmaya başladı. Yediğini öğütüyodur dedim ama sabahtan beri yapıyor.

ayrıca bugün böyle bir hareket yapmaya başladı. Yediğini öğütüyodur dedim ama sabahtan beri yapıyor.
Yüksek ihtimalle mantar var. Hastalık çok ilerlemiş vakit kaybetmişsiniz. İlaçları ne kadar hızla alırsanız o kadar iyi. Zamanla yarışıyorsunuz bilginiz olsun.
Bu arada kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız 1.5 ml mama verin mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalı. 4 saatte bir mama verin her zaman taze hazırlayarak. Mama yoğurt kıvamından biraz daha sıvı olsun.

Yüksek ihtimalle mantar var. Hastalık çok ilerlemiş vakit kaybetmişsiniz. İlaçları ne kadar hızla alırsanız o kadar iyi. Zamanla yarışıyorsunuz bilginiz olsun.
Bu arada kursaktan besleme yapmayı biliyorsanız 1.5 ml mama verin mama bilek yakmayacak sıcaklıkta olmalı. 4 saatte bir mama verin her zaman taze hazırlayarak. Mama yoğurt kıvamından biraz daha sıvı olsun.
elle besleme aparatım veya toz mama yok… triflucan ağızdan 1 damla olarak mı veriliyor?

arkadaşlar bence az bile yazmışlar, ben olsam bu ilaçlara doksisiklin gibi bir antibiyotik de eklerim. kuşun vakti kalmamış maalesef

bence en acil olan flagyl. napın edin gerekirse bi diş kliniğine rica edin, flagyl için reçete yazdırıp bugün başlayın. eczaneye gitmişken triflucan ya da mikostatin de alabilirsiniz

arkadaşlar bence az bile yazmışlar, ben olsam bu ilaçlara doksisiklin gibi bir antibiyotik de eklerim. kuşun vakti kalmamış maalesef

bence en acil olan flagyl. napın edin gerekirse bi diş kliniğine rica edin, flagyl için reçete yazdırıp bugün başlayın. eczaneye gitmişken triflucan ya da mikostatin de alabilirsiniz
sağolun pek umudum kalmadı. ilaçları bugün temin etmeye çalışıcam. 1 haftadır başka forumdaki kişilere soruyorum düzgün bir cevap alamadım.

alamadım. yarın alabilirim maalesef. en acili hangisi
Yarını beklemeyin bugün almaya çalışın nöbetçi eczanelere falan sorun. Triflucan alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Alır almaz eve gelince ağzına 1 damla damlatın.Ağzına sabah 1 damla ,akşam 1 damla damlatın.
Flagyl de alabilirseniz o da iyi olur. Çevrenizdeki insanlara sorun belki vardır ellerinde.
elle besleme aparatım veya toz mama yok… triflucan ağızdan 1 damla olarak mı veriliyor?
Eczaneden insülin şırıngası alın iğnesini çıkarın ve mama verin ağızdan azar azar. Ağızdan besleme yöntemlerinden biri bu.
Kaşıkla da yedirebilirsiniz. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezin içine pirinç unu veya mısır nişastası ekleyin sıcak su da ekleyip yoğurt kıvamından biraz daha cıvık mama yapın. Evde bu mama yapılabilir. 1.5 ml verin.
Ekmek,dal darı falan koyun önüne yesin aç kalmasın. Gerçi aşırı hasta olduğundan iştahı kapalı ve de kursağa baskı yaptığından yemek yiyemeyebilir.
Durumun ciddiyetini anlamanız için açık açık her şeyi yazdık gerisi size kaldı,ilaçları yarına bırakmanız hata olur. Geçmiş olsun.

Yarını beklemeyin bugün almaya çalışın nöbetçi eczanelere falan sorun. Triflucan alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Alır almaz eve gelince ağzına 1 damla damlatın.Ağzına sabah 1 damla ,akşam 1 damla damlatın.
Flagyl de alabilirseniz o da iyi olur. Çevrenizdeki insanlara sorun belki vardır ellerinde.

Eczaneden insülin şırıngası alın iğnesini çıkarın ve mama verin ağızdan azar azar. Ağızdan besleme yöntemlerinden biri bu.
Kaşıkla da yedirebilirsiniz. Haşlanmış yumurtanın sarısını ezin içine pirinç unu veya mısır nişastası ekleyin sıcak su da ekleyip yoğurt kıvamından biraz daha cıvık mama yapın. Evde bu mama yapılabilir. 1.5 ml verin.
Ekmek,dal darı falan koyun önüne yesin aç kalmasın. Gerçi aşırı hasta olduğundan iştahı kapalı ve de kursağa baskı yaptığından yemek yiyemeyebilir.
Durumun ciddiyetini anlamanız için açık açık her şeyi yazdık gerisi size kaldı,ilaçları yarına bırakmanız hata olur. Geçmiş olsun.
ilaçlar doğru mu? triflucan yoktu mikostatin aldim. nasil kullanicam ikisini?

Ekli dosyalar

• IMG_2619.jpeg
    IMG_2619.jpeg
    252.3 KB · Görüntüleme: 4
ilaçlar doğru mu? triflucan yoktu mikostatin aldim. nasil kullanicam ikisini?
Selçuk bey yazmış ⬆️nasıl kullanılacağını yukarıda. 1 damla damlatın ikisinden de.

Geri