Dışkıda yem

Nurcangnk

iyikus.com Üyesi
Kuşum düzensiz dışkılama yapıyordu kabarıp halsizleşiyor arada hapşuruyor. Üşüttüğünü sanmıştım dışkıda yemi görene kadar. 1 ay önce koksidiyoz tedavisi uyguladım 1 ay sonra bu durum gerçekleşti her ne ise sulphamezatine geçirmedi.

Ekli dosyalar

• IMG-20210521-WA0001.jpeg
    IMG-20210521-WA0001.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 22
  • 20210521_211425.jpg
    20210521_211425.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 23
Kuşum düzensiz dışkılama yapıyordu kabarıp halsizleşiyor arada hapşuruyor. Üşüttüğünü sanmıştım dışkıda yemi görene kadar. 1 ay önce koksidiyoz tedavisi uyguladım 1 ay sonra bu durum gerçekleşti her ne ise sulphamezatine geçirmedi.
Neyden kaynaklanabilir. Dışkıda sindirilmemiş yem olması yardımcı olabilir misiniz ?

Oyla 0
Bütün yaptığı dışkılarda yem çıkıyor mu? Kuşta halsizlik iştahsızlık var mı?

Oyla 0
Özellikle gecleri yem çıkıyor gündüzleri ishal gibi ara sırada yeşilin farklı bir tonu olarak çıkarıyor

Oyla 0
Tamamen su şeklinde dışkıladı ishali var ileri derecede dışkısı fosforlu yeşile yakın

Oyla 0
Ara sırada da böyle garip renkte bazen içinde kabarcıkları olan dışkılarla karşılaşıyorum

Oyla 0
E coliden şüphelendi veteriner o ilaçta işe yaramadı baytril

Sürekli kabarık halsiz

Yem markasını değiştirdim yediği herşeyi inceledim sulphamezatine baytril vitamin probiyotik hiç biri kar etmedi kabul etmeli miyim ölecek sanırım

Oyla 0
baytrilin işe yaraması gerekirdi e-coli için. Ne süre ne şekilde kullandınız?
Dışkılı yem durumlarında Amfoterisin B ürünlerine yönelmek daha uygun olabilir.

Oyla 0
3 gün uyguladım ben köyde öğretmenim burda kuşlar için ilaç yok baytril %10luk ilacını bulabildim bir suluğa 1 2 damla oranında uyguladım

Oyla 0
1 litre içme suyuna 2 cc ilaç karıştırılarak 10 gün süresiyle verilmesi gerekir.
Bazen bu ilaçtan tedavi ettiği bilinen hastalıklara karşı verim alamama sorunu olabilir.
Bu ilacın dünya çapında uzun süredir kullanılmasının yanına kuşçuların tavsiye edilen ölçülerden az veya çok kullanması ve çoğu zaman 10 gün süresinden önce kuşlardaki belirtiler ortadan kalkar kalkmaz ilacı kesmesi eklenince ilacın tedavi etmesi gereken bir çok bakteri bağımsızlık kazanmıştır.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim ben ilaca devam edeyim o halde dün daha iyiydi bugün ilacı bırakınca bu kadar kötüleşmişti dediğim gibi burdaki veterinerin dediğine göre uygulamıştım inşallah düzelir

Oyla 0
Söylediğiniz oranlarda uygulayınca işe yaradı ilaç yazmıştım siz ilacı 10 gün kullanın demiştiniz bugün son günü etki etmediği 3 gün için de ilaç vermeye devam edebilir miyim ?

Oyla 0
Geri