Düzelmeyen dışkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan avseque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

avseque

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Dişi kuşumun dışkıları 2 gündür bu şekilde parlak yeşil renkte. Bazen de yalnızca sarı su gibi dışkılıyor. Zaten dışkıları hep anormaldi defalarca tedavi uyguladım düzelmedi. Ben de haftalık vitamin ve probiyotik takviyesi yapıyordum düzenli olarak. Dün iştahsızlık başladı vitamin verdim hemen. Bugün de iştahsız ve halsiz. Bugün de vitamin verdim. Bu sefer onu kaybedeceğimden korkuyorum… Enrofloksasin var elimde. Başlayım mı yoksa 2 gün de probiyotik verip öyle mi başlayım. Lütfen yardımcı olur musunuz? @Doğanay Y. @Malkoçoğlu @neanderthalensis

Ekli dosyalar

• 5DD0B6A5-4C3E-472F-8CA9-645B53FD4974.jpeg
    5DD0B6A5-4C3E-472F-8CA9-645B53FD4974.jpeg
    732.3 KB · Görüntüleme: 13
hangi ilaçları ne zaman ve kac gün kullanmıştınız? dışkı analizleri yapildı diye hatırlıyorum sonuçlar ne çikmıştı?

kısaca özetleyebilirmisiniz

hangi ilaçları ne zaman ve kac gün kullanmıştınız? dışkı analizleri yapildı diye hatırlıyorum sonuçlar ne çikmıştı?

kısaca özetleyebilirmisiniz
En son netcox, enrofloksasin ve mukostatinden oluşan bir kür uygulamıştım. Günlerini pek hatırlayamıyorum. Zaten bu kürü de eylül başı gibi yapmıştık. Yani yaklaşık 7 ay önce. En son dışkı analizi de 7 ay önce yapılmıştı. Onda da mantar çıkmadı demişlerdi fakülteye götürmüştüm. Pek de ayrıntılı bir analiz yapılmamıştı. Fakülteden sonra eşi öldü zaten. Ben de ilaç kullanımını kestim. Sadece takviye veriyordum.

En son netcox, enrofloksasin ve mukostatinden oluşan bir kür uygulamıştım. Günlerini pek hatırlayamıyorum. Zaten bu kürü de eylül başı gibi yapmıştık. Yani yaklaşık 7 ay önce. En son dışkı analizi de 7 ay önce yapılmıştı. Onda da mantar çıkmadı demişlerdi fakülteye götürmüştüm. Pek de ayrıntılı bir analiz yapılmamıştı. Fakülteden sonra eşi öldü zaten. Ben de ilaç kullanımını kestim. Sadece takviye veriyordum.

sizin kuşlarda kronik bir durum söz konusu diye hatırlıyorum. belki beslenme ve yem kaynaklıdır. dışkı analizinde ne çikmıştı net yazarmısınız?

peki gecmiş olsun
Acinetobactermiş şimdi baktım Teşekkür ederim. Fakülte yapmıştı en son tahlili. Beni biraz salladılar gibime gelmişti. Zaten tahlilden birkaç gün sonra erkek kuşum öldü. Dişi düzeldi bir süre sonra gene bozulmalar başladı. Ama genel hal ve durumu iyiydi ben de takviye verdim düzenli olarak. Sizce şimdi ne yapmalıyım? Enrofloksasin vereyim mi?

Daha öncede defalarca benzer sorun olmuştu kuşunuzda ilaçlarda tam fayda sağlamamıştı. Kronikleşmiş bir sorunu var kuşunuzun.. Dışkılar koksidiyoz temelli görünüyor elinizde başka ilaç varmı?

Son düzenleme:
Daha öncede defalarca benzer sorun olmuştu kuşunuzda ilaçlarda tam fayda sağlamamıştı. Kronikleşmiş bir sorunu var kuşunuzun.. Dışkılar koksidiyoz temelli görünüyor elinizde başka ilaç varmı?
Evet daha önce de çok ilaç tedavisi uyguladık. Açıkcası dışkıları artık kafama çok takmıyordum. Takviyelerle destekliyordum. Genel hali de iyiydi şimdiye kadar. Bu iki gündür iştahsız olması korkutuyor beni. Elimde netcox da var ama daha önce dışkılar bu şekilde olduğunda netcox verdiğimde çok daha kötüye gitmişti durumu. Tedaviyi sonlandırmıştık hatta. Sabahtan beri katı iki dışkısı var geri kalanlar hep sarı su şeklinde.

Evet daha önce de çok ilaç tedavisi uyguladık. Açıkcası dışkıları artık kafama çok takmıyordum. Takviyelerle destekliyordum. Genel hali de iyiydi şimdiye kadar. Bu iki gündür iştahsız olması korkutuyor beni. Elimde netcox da var ama daha önce dışkılar bu şekilde olduğunda netcox verdiğimde çok daha kötüye gitmişti durumu. Tedaviyi sonlandırmıştık hatta. Sabahtan beri katı iki dışkısı var geri kalanlar hep sarı su şeklinde.

Kuşun bünyesi zayıf olmasa netcox aslında pek ağır gelmez. Sarı su şeklinde olan dışkılarada bakabilirmiyim..

Bu şekilde

Ekli dosyalar

• DE648A9A-0439-4426-A5FF-8A9925804CE3.jpeg
    DE648A9A-0439-4426-A5FF-8A9925804CE3.jpeg
    254.9 KB · Görüntüleme: 9
  • 3532F8CB-F25B-4968-AD1B-66BC05349351.jpeg
    3532F8CB-F25B-4968-AD1B-66BC05349351.jpeg
    321.2 KB · Görüntüleme: 9
Kuşun yaşı da var aslında 7 yaşında yaklaşık. O yüzden direnci de zayıf. Gene bu kadar ilaca iyi bile dayandı bence :(

Kuşunuzda birden fazla sorun var anladığım kadarıyla. Yarın eczaneden bactrim şurup alabilirseniz onu kullanalım. Hem bakteriyel hemde koksidiyel etkilidir.. Tam dolu suluğa 7-8 damla ekleyip kullanabilirsiniz.. Eğer alamazsanız fazla vakit kaybetmeyin elinizdeki ilaçları kullanın.. Enrofloksasin ve netcox ikiside kullanılabilir...

Kuşunuzda birden fazla sorun var anladığım kadarıyla. Yarın eczaneden bactrim şurup alabilirseniz onu kullanalım. Hem bakteriyel hemde koksidiyel etkilidir.. Tam dolu suluğa 7-8 damla ekleyip kullanabilirsiniz.. Eğer alamazsanız fazla vakit kaybetmeyin elinizdeki ilaçları kullanın.. Enrofloksasin ve netcox ikiside kullanılabilir...
Bu arada söylemeyi unuttum tüy de döküyor gene. Ve yemin içinden yulafları seçip yiyor. Dal darının bile yüzüne bakmayınca aç kalmasındansa ayrı bir yemliğe yulaf koymuştum hepsini yemiş. İlaç öncesi probiyotik vereyim mi? Tyson cactus zyme kullanıyordum iyi geliyordu normalde. Enrofloksasin de mi 7 damla kullanılıyordu? Kaç gün kullanayım peki?

Acinetobactermiş şimdi baktım Teşekkür ederim. Fakülte yapmıştı en son tahlili. Beni biraz salladılar gibime gelmişti. Zaten tahlilden birkaç gün sonra erkek kuşum öldü. Dişi düzeldi bir süre sonra gene bozulmalar başladı. Ama genel hal ve durumu iyiydi ben de takviye verdim düzenli olarak. Sizce şimdi ne yapmalıyım? Enrofloksasin vereyim mi?

hafif karaciğer harabiyeti de başlamış vakit kaybetmeden müdahale gerekir

öncelikli önerim malkoçoğlu gibi bactrim şurup ancak bugün temin edilip başlanması gerekir. yoksa enrofloksasin

öncelikli önerim malkoçoğlu gibi bactrim şurup ancak bugün temin edilip başlanması gerekir. yoksa enrofloksasin
Peki hocam teşekkür ederim. Enrofloksasin kaç damla veriliyordu bir suluğa? Çok yemiyor ya yumurta haşlayıp versem bir zarari olur mu

enrofloksasin hangisi markası tam ismi?
Enrocure

Ekli dosyalar

• 0E99E130-30EC-48C2-ACBA-CF7B67C68F93.jpeg
    0E99E130-30EC-48C2-ACBA-CF7B67C68F93.jpeg
    74.6 KB · Görüntüleme: 6
Geri