Enfeksiyon belirtisi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MERVE34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MERVE34

Yasaklanmış Kişilik
Merhaba, kuşumun dışkılarında yeşil renge bağlı çok sıvı bulunuyor. Bu bir enfeksiyona bağlı olabilir mi? Eğer öyle ise ilaç önerebilir misiniz?
NOT: Düzenli probiyotik kullanıyorum, kuşumda halsizlik, kabarma vb yok.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Merve hanım kuşun sindirim sistemi pert olmuş. Hangi probiyotiği kullanıyorsanız artık kullanmayın bir işe yaramamış. Ve yem olarakta iyi bir yeme geçmelisiniz. Tavsiyem garden mix. Başka herhangi bir katkı vitamin kullanıyormusunuz?

İlk önce sitraks ile iç parazit kürü uygulayın. Ardından 7 gün sulphamezathin ve 7 gün fungostatin kullanmanızı öneriyorum. Ve dediğim gibi kuşa verdiğiniz yemi değiştirin. Hatta dal darı veriyorsanız onuda kesin bayat olabilir. Kraker falan zaten vermeyin....

Bunların dışında geosol kullanmayın bir işe yaramaz.......
Ümit hocam sulphamezatin sonra da fungostatim ve sitrsks bunlar ard arda karaciğer kebap olsun

Herkese saygım sonsuz Ümit hocama da sonsuz espri niyetli konuştum yanlış anlaşılmasın.Sindirim sistemi bize benzeyen yönler benzemeyen yönleri var kuşların bu kadar ilaç ard ardda ne olur anlatayım hocam kuşlarda bir çok hayvan bağırsaklar vb tekli organlar kapı toplardamarı ile karaciğere kanı aktarıl kanda toksik madde bulunur.Karaciğer bunu çeşitli tepkimlerle toksikleri arındırır.İlaçların hepsinde yüksek toksik madde vardır bu karaciğeri yıpratır ki çok ağır gelir.

Diğer bir nokta mantar mı iç parazit mi sindirimi bozuk yoksa bakteriyel enfeksiyon mu şimdi bunları hepsi vardiyorsunuz sıra sıra hepsini kullan diyorsunuz bunların hepsi olduğunu test yapmadan iddia ediyorum kanatlı uzmanı bile görse söyleyemez.İsterseniz arayıp danışalım.

Bu tarz dışkılar yediği farklı bir yiyecekten bile olabilir düzenli takip etmek gerekir sade besleyip 3 gün sonra düzelse ne diyeceğiz peki ...

Sen nediyorsun ne derseniz aklımda bir şey var ama böyle rastgele bu kadar ilaç kullanılmaz.
Dışkı tahlili şart vet bile ilaç verse ben kullanmam dışkı tahlili olmadan sözlerim sataşma vb değil sadece düşünlerim Ümit hocamın da diğerlerinin de anlayış göstericeğini düşünüyorum teşekkürler.

Oyla 0
Merhaba @Ronay, yeni oluşmuş bir dışkı durumu değil ne yazık ki. Renk, form bozuk ve mutlaka profesyonel bir kanatlı hekim tarafından kontrolü gerekiyor. Hiç bir seçenek olmadığında veterinere götürecek, önerilebilecek en doğru ürünler bunlar olacaktır. Eğer dışkı ilaç kullanıma başladığında toparlarsa, bir diğerine gerek kalmayabilir. Diğer türlü hangi ürün olur olmaz bu aşamada test yaptırmadan bilmek imkansız. :(
İnşallah toparlar ama riskleri olduğunu unutmaması gerekir kuş sahibinin.

Oyla 0
Peki @Doğanay Y. Tamam da bu 3 ilacı arka arkaya kullanmak intihal şimdi birşey olmaz ama ilerde o kuşun ömrünü kısaltır karaciğer herşeydir.Ben yıllarca herşeye vitaform vermeyin dedim hayvanları çiftleştirmek için çok kulandı şimdi o mükkemmel ilaç çöp oldu işe yaramıyor şimdi yapısı firması değişti diyeceksiniz sadece bu değil bakteriler özellikle kapsüllü bakteriler bu ilaçlardan direnç alınca plazmitle diğerlerine de aktarıl bu direnci ve her bakteri bu ilaca karşı direnç kazanır kısace sadece karaciğer değil zararlı organizmları direnç kazandırır bu ilaçları bir daha hastalıklarda bu ilaçlar etki göstermez gereksiz kullandırmak.Anlatmak istedğim bu saygılar ...İnşallah düzelir.

Oyla 0
Peki @Doğanay Y. Tamam da bu 3 ilacı arka arkaya kullanmak intihal şimdi birşey olmaz ama ilerde o kuşun ömrünü kısaltır karaciğer herşeydir.Ben yıllarca herşeye vitaform vermeyin dedim hayvanları çiftleştirmek için çok kulandı şimdi o mükkemmel ilaç çöp oldu işe yaramıyor şimdi yapısı firması değişti diyeceksiniz sadece bu değil bakteriler özellikle kapsüllü bakteriler bu ilaçlardan direnç alınca plazmitle diğerlerine de aktarıl bu direnci ve her bakteri bu ilaca karşı direnç kazanır kısace sadece karaciğer değil zararlı organizmları direnç kazandırır bu ilaçları bir daha hastalıklarda bu ilaçlar etki göstermez gereksiz kullandırmak.Anlatmak istedğim bu saygılar ...İnşallah düzelir.
Yok yok çok iyi anladım demek istediğini. Katılıyorum kesinlikle :)

Oyla 0
Ümit hocam sulphamezatin sonra da fungostatim ve sitrsks bunlar ard arda karaciğer kebap olsun

Yok aslında ciğer kavurma yapmaya çalışıyorum :)

Herkese saygım sonsuz Ümit hocama da sonsuz espri niyetli konuştum yanlış anlaşılmasın.Sindirim sistemi bize benzeyen yönler benzemeyen yönleri var kuşların bu kadar ilaç ard ardda ne olur anlatayım hocam kuşlarda bir çok hayvan bağırsaklar vb tekli organlar kapı toplardamarı ile karaciğere kanı aktarıl kanda toksik madde bulunur.Karaciğer bunu çeşitli tepkimlerle toksikleri arındırır.İlaçların hepsinde yüksek toksik madde vardır bu karaciğeri yıpratır ki çok ağır gelir.

Hiçte ağır gelmez efendim. Sulphamezathine, sitraks ve nistatnden bahsediyoruz burada? Şimdi sen diyorsunki bunlarda toksik madde var. Neymiş o toksik maddeler söylede bizde bilelim ismi yokmu bu toksiklerin?

Bu tarz dışkılar yediği farklı bir yiyecekten bile olabilir düzenli takip etmek gerekir sade besleyip 3 gün sonra düzelse ne diyeceğiz peki ...

Deniyelimmi sade besleyip 3 gün sonra bakalım ne olucak çok merak ediyorum. Bu dışkılara farklı yiyecek yemiştir demek dışkıdan ben anlamıyorum demektir...

Diğer bir nokta mantar mı iç parazit mi sindirimi bozuk yoksa bakteriyel enfeksiyon mu şimdi bunları hepsi vardiyorsunuz sıra sıra hepsini kullan diyorsunuz bunların hepsi olduğunu test yapmadan iddia ediyorum kanatlı uzmanı bile görse söyleyemez.İsterseniz arayıp danışalım.

Söyleyemez evet keşke söyleyebilseler :)

Sen nediyorsun ne derseniz aklımda bir şey var ama böyle rastgele bu kadar ilaç kullanılmaz.
Dışkı tahlili şart vet bile ilaç verse ben kullanmam dışkı tahlili olmadan

Yav arkadaşım bak üstteki mesajları iyi oku. Arkdaşlar ısrarla veterinere götürün demiş ve hemde tahlil yapan profesyonel veteriner önermişler. Peki konu sahibinin veterinere gidicek imkanı olsaydı ben niye ilaç öneriyim? Kaldıki kimseye zorla bir ilaçta kullandırtmıyoruz burada. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Herkesin aklı fikri var....

Oyla 0
ben forumda yeni olduğum için başta yazmak istemedim, çünkü bazı arkadaşlar ilaç önerenlere fazla tepki gösteriyor . aslında ümit beyden önce aynı tedaviyi aynı sırayla ben yazacaktım , tek farkla: sulfadimidin sodyum yerine daha ağır enrofloksasin önerecektim. kuşun dışkısı berbat durumda, her an e-coli de devreye girebilir ki bekleyerek bu risk alınamaz

başlık sahibi arkadaşa kanatlı veterinerine gitmesi söylendi, o da gidemeyeceğini belirtti ısrarla. belli ki gitse bile dışkı analizi yapan 750tl-1000tl civarı para alan yerlere gitmeyecek ya da gidemeyecek. gittiği mahalle veterineri de en fazla enrofloksasin verip geçecek, mantar parazit tedavileri yapmayacak. ya da kuş sahibi internetteki saçma tavsiyelere uyup oksitetrasiklin kullanacak

burada en azından belli bir bilimsel metodla parazit-antibiyotik- antimantar sırası takip edilerek makul ilaç önerisi yapıldı ki, bu işi bilen her veteriner mantar şüphesi olmasa bile antibiyotikten sonra mantar ilacı kullandırır. (evet bilimsel olan budur, belki antibiyotik sonrası antimantar için 3-5 gün beklenebilir karaciğeri yormamak için)

bunun dışında antibiyotik ve diğer ilaçların zararları, bakterilerin direnç kazanması vb durumlarını herkes en ince ayrıntısına kadar biliyor zaten. bu durum insanlar içinde geçerli ama ben antibiyotik yazarken "dur sana bi dışkı analizi yapalım" diyen doktor görmedim henüz. herkesin kuş her hastalandığında istanbulvet'e gidip analiz yaptıracak, bi ton para verecek durumu yok, bu bir lüxtür. şimdi bu arkadaş ne yapsın, facebook gruplarındaki "kuşun kurumaya girmiş" diyenlerden mi tavsiye alsın yoksa buradaki tecrübeli kişilerden mi?

Oyla 0
Diğer bir nokta mantar mı iç parazit mi sindirimi bozuk yoksa bakteriyel enfeksiyon mu şimdi bunları hepsi vardiyorsunuz sıra sıra hepsini kullan diyorsunuz bunların hepsi olduğunu test yapmadan iddia ediyorum kanatlı uzmanı bile görse söyleyemez.İsterseniz arayıp danışalım
Karışık enfeksiyonları burada ki herkes de dahil bilemez.Tek bir enfeksiyon olursa ve etkenin bariz belirtileri varsa pekala anlaşılır. Bilimsel yollarla yapılan tedaviler sırasında bir çok kuşta birden fazla enfeksiyon oldugu ortaya çıkıyor zaten bundan doğalı da olamaz. Fırsatçı etkenler her zaman nöbet tutuyor.
İlaçların ağır gelme mevzusu organ çapında illa ki olur. Etken madde bir yana beşeri ilaçlarda bir sürü toksik madde var. Sadece karaciger degil böbreklere de zarar.Bu yüzden ilaçlardan sonra bu organları tedavi eden ve destekleyen besin veya destekciler verilmeli. Ben ısrarla ilgili veteriner klinigini tavsiye ettim zira kuşun ağırlığını bilmiyoruz belki 34 gr ve gittikce düşüyor , kuşunu kaybeden de bu tarz forumlara bir daha uğramıyor maalesef.

Oyla 0
Yok aslında ciğer kavurma yapmaya çalışıyorum :)

Hiçte ağır gelmez efendim. Sulphamezathine, sitraks ve nistatnden bahsediyoruz burada? Şimdi sen diyorsunki bunlarda toksik madde var. Neymiş o toksik maddeler söylede bizde bilelim ismi yokmu bu toksiklerin?

Deniyelimmi sade besleyip 3 gün sonra bakalım ne olucak çok merak ediyorum. Bu dışkılara farklı yiyecek yemiştir demek dışkıdan ben anlamıyorum demektir...

Söyleyemez evet keşke söyleyebilseler :)

Yav arkadaşım bak üstteki mesajları iyi oku. Arkdaşlar ısrarla veterinere götürün demiş ve hemde tahlil yapan profesyonel veteriner önermişler. Peki konu sahibinin veterinere gidicek imkanı olsaydı ben niye ilaç öneriyim? Kaldıki kimseye zorla bir ilaçta kullandırtmıyoruz burada. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Herkesin aklı fikri var....
Ümit hoca. Bakın ben sataşma yapmadım fikrimi söyledim sadece saygı duyuyorum dedim biraz bence ağır girmişsiniz konuya tartışma oldukça güzelleşir forumlar seviyeli olmak şartı ile..

toksik madde konusunu söylediğiniz anda bende olay koptu bence konuşmaya anlatmama gerek yok

ilaçların hepsi kimyasal maddeden yapılır hepsinde de toksik madde vardır.Eğer macanınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse dövün sorun yok.

Ben veterinere gitme dediniz diye birşey demedim ki bu kadar ilaç verilmez dedim önğmüzdeki aylarda kanatlı uzamanı veterinerle söyleşim var o zaman soracağım Anlatsın sabaha kadar anlatsam akademik anlatsam bağcıyı dövmek olduğu için laf söyleyeceksiniz.

Tekrar diyorum saygım sevgim sonsuz Ümit beyde insanlara yardımcı olmaya çalışıyor bunun farkındayım ama doğru olanı söylemek zorundayım.

Oyla 0
Ümit bey bir de şunu söyleyeyim tüm ilaçlari inaktif etmek için karaciğer böbrek kullanılır yoksa ilaçlar ömür boyu etki gösterirdi bakın bu konular da bana güvenin sayısız makale okudum ama hava civadan değil akademik anlamda işim bu olduğundan bu kadar ilaç kullanılmaz.Veteriner söyleşilerimde de size bu konuda selam yollarım :)
Aşağıda makale var bakın bu kadar akademiden kopuk olursanız öğrendikleriniz sizi yarı yolda bırakır.Kuşun içtiği vitamin bile karaciğeri yorar ama bu karaciğerin tolere edebileceği boyut ama bu ilaçları müsait olunca anlatıcsm detaylıca...

D1A6B429-03A5-4426-AF00-8E344AC9F4E1.jpeg
Bide hangi toksik demişsiniz ilaçların %95 toksik etki yaratır şimdi diyeceksiniz 95 diyorsunuz istatistikte %100 yoktur 95 ve 99 kesin sonuçtur .

Farmokoji uzmanı ancak o ilacı inceler toksik maddeyi söyler ama tüm ilaçların yan etkisi var bunun sebebi de toksik etkileri dir tüm bilimsel makalelerde yazar.

inşallah yaza bilimsel makalemi yayınlayacağım parazitlerle ilgili keneler ilgili sizede atarım tekrar söylüyorum işim bu zatenhavadan konuşmuyorum kırmızı bitte içinde ilaç çalışmamız var bu ara da inşallah bu illeti de ortadan kaldırıcaz :)

Saygılarla sevgilerle

Son düzenleme:
Oyla 0
Merve hanıma özelden attım bugün kanatlı uzamanı veterinere yolladık dışkıları birşey olduğumu düşünmüyorum sindirim sistemi pert bunla diyemeyiz yine de tedbir amaçlı bir dışkı analizi yapsın yakın üniversite de dedi....

Merve hanıma özelden attım isteyene yazışmaları atabilirim tekrar söylüyorum bu kadar ilaç ard arda verilmez.O da bunu söyledi.Uzmanda getirsem yinede muhalif olunacak çünkü sataşma diye algılanıyor yanlış anlaşılmak istenmem olay bu , ayrıca kesinlikle tahlil yaptırılmalı bazen böyle problemlerin altından sorunlar çıkabilir Teşekkürler...

Oyla 0
Merve hanıma özelden attım bugün kanatlı uzamanı veterinere yolladık dışkıları birşey olduğumu düşünmüyorum sindirim sistemi pert bunla diyemeyiz yine de tedbir amaçlı bir dışkı analizi yapsın yakın üniversite de dedi....

Merve hanıma özelden attım isteyene yazışmaları atabilirim tekrar söylüyorum bu kadar ilaç ard arda verilmez.O da bunu söyledi.Uzmanda getirsem yinede muhalif olunacak çünkü sataşma diye algılanıyor yanlış anlaşılmak istenmem olay bu , ayrıca kesinlikle tahlil yaptırılmalı bazen böyle problemlerin altından sorunlar çıkabilir Teşekkürler...
Sorun olmayacaksa kime danıştığınızı öğrenebilir miyim ? Buradan veya özelden .

Oyla 0
Özelden atayım dedim ama foto atılmıyor özelden kapalı foto atma , buradan atamam izin kişiden almadım.Ayrıca atmam sorun olmaz benlik ama bu tür forumlarda ilaç önermek yasak aslında yaptırımları var biri ulaşır bu ilaç önerilerini fark ederse şikayetçi olacaktır bizleri bile uyardı kaç kez.

İsterseniz başka bir yerden atabilirim bizde yalan olmaz:)

Ayrıca yazılarınıza katılıyorum aynı şeyleri söylüyoruz bide ard arda ilaç kullanma konusunu en basit şekilde anlatayım.
Bakın ilaç kullandınız karaciğer zarar gördü enzimatik değerlerde bozulma oldu toplamadan bir daha kullanıyorsunu toplamadan bir başka ilaç Allah'ını severseniz ya bu ilaçlar etki ettiği bir hastalık değilse yazık değil mi ya .....

Geldim başka konuya foruma uğramıyor diyorsunuz.Uğramasın bizler doğru olanı yapalım da canlar sağlıklı olsun da benimde forumum var kimse gelmesin :)

Son düzenleme:
Oyla 0
Özelden atayım dedim ama foto atılmıyor özelden kapalı foto atma , buradan atamam izin kişiden almadım.Ayrıca atmam sorun olmaz benlik ama bu tür forumlarda ilaç önermek yasak aslında yaptırımları var biri ulaşır bu ilaç önerilerini fark ederse şikayetçi olacaktır bizleri bile uyardı kaç kez.

İsterseniz başka bir yerden atabilirim bizde yalan olmaz:)
Yok sadece konuşmuş olduğunuz hekimin adını verseniz özelden yeter, yazdığınız şeyler zaten harfiyen doğru şeyler... katılıyorum

Oyla 0
İzin almadan hekim adı veremem açıkçası etik değil.Forum olaylarında ilaç önerileri ilgili sorun yaşatan biri çok forum işine katmıyoruz.Burası içinde problem yaratırBir problem varsa sorayım.Yada sizi yönlendireyim veterinerler tanıdıklarımız mevcut.

Oyla 0
BUYRUN....
@Ronay hocanin isteği üzerine veteriner yazismasi kaldırılmıştır

Oyla 0
Eyüp bey gülsemmi ağlasam :Dmı kuşta birşey yok var demiyorum.Yalandan başka foto attım yalandan kendi kendimize yazdık.:D
Neyse ben kuşa bu kadar ilaç kullanılmaz diyorum neye hizmet yani , valla başka birhekim girse görse olay çıkarır şikayet eder.
Peki veteriner anlamadığı sizin var dediğiniz enfeksiyon nedir cidden merak ettim ? adıne yapısı ne etkenleri ne nereden kapmış sizce ?
Bu tartışma olmaktan çıkıyor uzman görüşü var ortada ki oda dışkı analizi diyor zaten.Bu tartışma olmaktan ziyaden ben nedersemo ya dönüşüyor.

Oyla 0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri