Erkek kuşum kendini mi yoluyor ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Hocalarım merhaba yaklaşık 14 aydır yavruluğundan beri bende olan erkek kuşuma çoğu hocamın bildiği gibi dişi kuş getirmiştim. 4 aydır aynı kafesteler. Yaklaşık 1 hafta önce tünekte 1-2 damla kan görmüştüm. Kuşların genel olarak baktığımda bir kanamaları yoktu. 1-2 gündür fotoğraftaki gibi patlamamış tüy kapsülleri görüyorum. Dünde erkeğin gagasında ufak bir kan görünce elime alıp baktım. Popo kısmında değilde üst kısmında hafif kan gördüm ama ısırdığı için tam detaylı bakamadım. Biraz önce de dişi erkeği kovalıyordu. Erkek strese girip kendini yoluyor olabilir mi ?

Avuç içine alınmayı sevmediği için kuyruk kısmını anca bu kadar çekebildim. Sanki orda tüy yolunmuş gibi bi kaç kuyruk tüyü de yeni düştü o yüzden de biraz seyrek gibi duruyor.

Ekli dosyalar

• acb76816-2d9e-4bde-8f89-7a5a74d92514.jpeg
    acb76816-2d9e-4bde-8f89-7a5a74d92514.jpeg
    160 KB · Görüntüleme: 13
  • 467781fe-8536-4949-ae61-3567243eed6b.jpeg
    467781fe-8536-4949-ae61-3567243eed6b.jpeg
    274 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Hocam iki ihtimal var ya parazit yada folikülit var hayvanda. Hatırladığım kadarıyla ense damlası vardı sizde. Uygulayın ikisine de. Gelişmelere göre antibiyotik başlamamız gerekebilir.

Hocam iki ihtimal var ya parazit yada folikülit var hayvanda. Hatırladığım kadarıyla ense damlası vardı sizde. Uygulayın ikisine de. Gelişmelere göre antibiyotik başlamamız gerekebilir.

Hocam parazit olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum. Ense damlası tek kullanımlık almıştım. Nilverm var onu da yeni kullandık sayılır.

Hocam parazit olma ihtimali yoktur diye düşünüyorum. Ense damlası tek kullanımlık almıştım. Nilverm var onu da yeni kullandık sayılır.

Nilvermi 3.5 ay önce kullanmışız hocam. Erkeğe vilmectin kullanmıştım. 7 ay olacak onda da nerdeyse. Sadece erkeğe kullandım ama ense damlasını kullanırken dişi yoktu. Yine erkek tek başına yaşarken neem yağını göğüs ve ensesine 1 er damla kullanmıştım. Ayda 1-2 kere de her ikisinin ayak ve gagalarına neem yağı ve tatlı badem yağı sürüyorum. Dişi şuan 7-8 aylık olabilir. Ense damlasını kullanabilirim aslında hangi ürünü almamı önerirsiniz. Bide dişinin yaşından dolayı bir sorun olur mu sizce ?

özellikle o bölgeden tüy çok çekiyorlar. Zaten iyi gelişememiş tüylermiş ve kurtulmuş. Yani çekmiş gibi. Yeni geleceklerde de benzer bir durum gözlemlenirse eğer önlem almakta yarar var.

Nilverm iç parazit için etkilidir dış parazite etki etmez. Her ihtimale karşı ense damlası yapın derim.

özellikle o bölgeden tüy çok çekiyorlar. Zaten iyi gelişememiş tüylermiş ve kurtulmuş. Yani çekmiş gibi. Yeni geleceklerde de benzer bir durum gözlemlenirse eğer önlem almakta yarar var.

Hocam ya kendi kopartmış yada dişi koparmış işte onu çözemedim biz sabah çıkıp akşam geliyoruz. Bi akşam geldiğimizde hayvan tüysüz mü kalır endişesindeyim😊 arada bir böyle tüyler de görüyorum sizce kendi mi kopartıyor ?

Ekli dosyalar

• 72fe8d6e-edd8-4398-9a35-5735be81a608.jpeg
    72fe8d6e-edd8-4398-9a35-5735be81a608.jpeg
    432.2 KB · Görüntüleme: 7
Hocam ya kendi kopartmış yada dişi koparmış işte onu çözemedim biz sabah çıkıp akşam geliyoruz. Bi akşam geldiğimizde hayvan tüysüz mü kalır endişesindeyim😊 arada bir böyle tüyler de görüyorum sizce kendi mi kopartıyor ?

Kendinin yaptığına biraz önce emin oldum kolumda tüylerini düzeltirken 2-3 tane düşürdü dediğiniz gibi iyi gelişmemiş sanırım yada erkek tüye giriyor. Dişi yeni çıkmıştı halbuki 😊

Şu kuşun videosunu bir paylaşın

Hocam şuan yatıyorlar ama kafesi temizlerken en net yakalayabildiğim şu fotosu var. Fotoğraf çekeceğim zaman hemen yüzünü döndü anca bunu yakalabildim. 2-3 gün öncesine ait yıkanma videosu var olur derseniz. Bide biraz önce dışarda oynarlarken saçıma gelip saçımla oynadılar. Ama kuyruk net gözükmüyor.

Ekli dosyalar

• 422b8219-01ab-4955-b888-9aaacfafdebb.jpeg
    422b8219-01ab-4955-b888-9aaacfafdebb.jpeg
    329.6 KB · Görüntüleme: 6
Bunlar muhteşem ya bayıldım. Renkler falan çok güzel maşaallah.
Sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama siz yine de parazit damlası yapınız.
Herhangi bir veteriner kliniğine gidin,sonu mec-mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın. 5 damla enjektöre çektirseniz o bile yeter.Kuşların ense tüyünü aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha. Bitti. Fazla damlatmayın dikkat edin.
Parazit damlası sonrası da banyo yaptırmayın birkaç gün.
Ayrıca haftada 2 kez B vitamini kompleksi veriniz düzenli. Biotin de olsun (B7 vitamini) içeriğinde.

Bunlar muhteşem ya bayıldım. Renkler falan çok güzel maşaallah.
Sağlık sorunu olduğunu düşünmüyorum ama siz yine de parazit damlası yapınız.
Herhangi bir veteriner kliniğine gidin,sonu mec-mac ile biten ivermektin içerikli dış parazit damlası alın. 5 damla enjektöre çektirseniz o bile yeter.Kuşların ense tüyünü aralayıp derisine gelecek şekilde 1 damla damlatın. 15 gün sonra aynı şekilde 1 damla daha. Bitti. Fazla damlatmayın dikkat edin.
Parazit damlası sonrası da banyo yaptırmayın birkaç gün.
Ayrıca haftada 2 kez B vitamini kompleksi veriniz düzenli. Biotin de olsun (B7 vitamini) içeriğinde.

Teşekkür ederim hocam aldığımda bende bu kadar kırmızı kafa olacağını düşünmedim. Bana geldiğinde 20-25 günlüktü çünkü 😊 sonradan güzelleşti. Damlayı bugün yarın alacam zaten erkek için 7 ay civarı olmuş. Dişiye henüz hiç kullanmadık zaten

Konudan bağımsız olarak da kuşlar o kapta banyo yapamıyor uygun değil. Rahat edemiyorlar. Hani dondurma kapları var ya dikdörgen boyutta,onların şeffaf plastik olanları var daha geniş oluyor. O daha uygun oluyor yıkanmalırı için. Öneririm size de. Foto linki attım.

Dişi çok yıkanmayı sevmiyor galiba. Ama oğlan küçüklükten alıştı. Bardakta bile yıkanıyor. Tek başına yaşarken banyo kapısının üzerine yada banyo lavabosuna gider orda beklerdi ışığı suyu açınca avcumuzda yıkanırdı. Şimdi hafta 1-2 gün banyoluğu koyuyorum öyle yıkanıyor. Ama önerinizi de yine deneyeceğim 😊 Teşekkür ederim

Dişi çok yıkanmayı sevmiyor galiba. Ama oğlan küçüklükten alıştı. Bardakta bile yıkanıyor. Tek başına yaşarken banyo kapısının üzerine yada banyo lavabosuna gider orda beklerdi ışığı suyu açınca avcumuzda yıkanırdı. Şimdi hafta 1-2 gün banyoluğu koyuyorum öyle yıkanıyor. Ama önerinizi de yine deneyeceğim 😊 Teşekkür ederim

Musluk suyu ile banyo yaptırmayalım. İçme suyu ile banyo yapmalı. Akan su altında banyo yapmamalı kuşlar.

Hocam verdiğiniz takviyelere tek tek bakın çinko içerikli bir ürün yoksa kuşlara çinko takviyesi yapın.

Musluk suyu ile banyo yaptırmayalım. İçme suyu ile banyo yapmalı. Akan su altında banyo yapmamalı kuşlar.

Artık akan suya sokmuyorum hocam zaten de genellikle kaynayıp soğutulmuş suyu biraz ılıtıp o şekilde yaptırıyordum. İçme sularını kesinlikle bizim içtiğimiz sudan başka su vermem ama yıkanma sularına da dediğim gibi kaynatıp soğumuş suyla yapıyorlardı. Onu da içme suyu olarak veririm.

Geri