Erkek muhabbet kuşu eşini dövmesi

tamamen engel olunamaz doğrusu ancak döngüsünü biraz kırabilirsiniz.

İki tane yavru çıktı birisi 3 günlük birisi yeni çıktı ama anne bakmıyor yavrular buz gibi beslememis başka kuluçkada yatan kuşum var onun altına koysam yavruların sahiplenir mi acaba
gözlem yapınız. Bir aksilik durumunda zaten hayatlarını kaybederler iki türlüde. :(
Anne yuvada değilken ekleme yapınız. Diğer kuluçkadaki yumurtaların çıkmasına çok var mı? Cevap evet ise bu da bir çeşit problem doğurur.

gözlem yapınız. Bir aksilik durumunda zaten hayatlarını kaybederler iki türlüde. :(
Anne yuvada değilken ekleme yapınız. Diğer kuluçkadaki yumurtaların çıkmasına çok var mı? Cevap evet ise bu da bir çeşit problem doğurur.
Onlarda yakın çıkmasına ama dişi kuşum halsizlesti kursağı boş yemiyor bişey el besleme maması ile besledim mecbur

Şuan besliyor gece koydum altına aldı besledi şimdilik sıkıntı yok

Karın bölgesinde siyahlaşma normal mi peki yavrulara da bakmadı kendim besledim mama ile veteriner zayıf dedi anne kuş için

Ekli dosyalar

• IMG-20260426-WA0002.webp
    IMG-20260426-WA0002.webp
    297.7 KB · Görüntüleme: 8
Karın bölgesinde siyahlaşma normal mi peki yavrulara da bakmadı kendim besledim mama ile veteriner zayıf dedi anne kuş için
Bu kuşun durumu ciddi. Zayıf evet. Kaç gr bu kuş? Kurumaya mı yakalandı acep..
Siz besleme yapmaya devam edin bu kuşun bakıma ihtiyacı var. Vitamin mineral takviyesi de yapınız.. Yemek yemesine rağmen bi zayıflama varsa enfeksiyon vb hastalık olabilir. Gözlemleyin bunu

Siz besleme yapmaya devam edin bu kuşun bakıma ihtiyacı var. Vitamin mineral takviyesi de yapınız.. Yemek yemesine rağmen bi zayıflama varsa enfeksiyon vb hastalık olabilir. Gözlemleyin bunu
Dal darısı yedi mama verdikten sonra yedi baya bide yumurta maması önerdiler onu aldım yiyor

Şuan durumu böyle

Ekli dosyalar

• 17772130479524326611104262671955.webp
    17772130479524326611104262671955.webp
    622.1 KB · Görüntüleme: 7
Dışkısı da böyle

Ekli dosyalar

• 17772131177627460703284717078894.webp
    17772131177627460703284717078894.webp
    249.5 KB · Görüntüleme: 9
Df yani çift faktörlü spangle kuşların deri renkleri koyu olabiliyor bazen. Karın bölgesinde bu tip kararmalar ara sıra normal kabul edilebilir lakin takip etmeyi unutmayınız. Maşallah güzel duruşu olan bir dişi.
Dal darının çerez olduğunu düşünelim, tam olarak yeteri beslemeyi sağlamaz. Seviyorsa eğer yumurta maması vb. ek gıdalar veriniz.
Kuluçka süreci geçiren kuşların kafesinde oyuncak bulunmaması önerilir. Kanatlarını tam açıp çırpabileceği boşluklar yaratmalısınız. Bu aşamada oyuncakların çıkarılması yeterli olur (takip edin yine de, bazen stresli olabiliyorlar)

Df yani çift faktörlü spangle kuşların deri renkleri koyu olabiliyor bazen. Karın bölgesinde bu tip kararmalar ara sıra normal kabul edilebilir lakin takip etmeyi unutmayınız. Maşallah güzel duruşu olan bir dişi.
Dal darının çerez olduğunu düşünelim, tam olarak yeteri beslemeyi sağlamaz. Seviyorsa eğer yumurta maması vb. ek gıdalar veriniz.
Kuluçka süreci geçiren kuşların kafesinde oyuncak bulunmaması önerilir. Kanatlarını tam açıp çırpabileceği boşluklar yaratmalısınız. Bu aşamada oyuncakların çıkarılması yeterli olur (takip edin yine de, bazen stresli olabiliyorlar)
Dün hiç birşey yemediği için ben besledim bugün yedi dal darısı uçuyor ama fazla ucçamiyor bazen bir anda çarpıyor bir yerlere düşüyor hareketli ama çok fazlada hareketli değil yemesinde sıkıntı yok kafesinde salıncak var sadece aynasız bide akıllı yemlik var oyuncak yok kafesinde gün içinde serbest geziyor

Sizin önerdiğiniz yiyecekler nelerdir acaba ben salata yapıyordum içinede yumurta maması havuç kırmızı pancar yeşillik elma karnı bahar brokoli rendeleyip veriyorum

bu kategoriyi incelemenizi öneririm.
Merhaba annesinin bakmadıgı yavru kuşlara başka dişi kuşun bakıyordu Fakat bugün o da nedense altına almamış 2 gün önce çıkan bir yavrumuz vardı o hareketsiz olarak yatıyordu galiba ölmüş ama diğer iki kuşum çıkalı bir hafta oldu Önceden çok güzel bakıyordu ama şu an nedense bakmıyor neden oluyor kursakları az doluydu beslemiş galiba ama bu aralar sıklıkla erkek kuş sürekli yuvalığa giriyordu erkek kuşu Ayırayım mı yanından o yüzden olmuş olabilir mi

Son düzenleme:
bu kategoriyi incelemenizi öneririm.
İki gün önce çıkmıştı bu yavru Maalesef bu ölmüş ama diğer annenin bakmayıp da dişi kuşun altına koyduğum yavrular da bir haftayı geçti el besleme maması verdim anne altını aldı ısıttı ama ara Ara kontrol ediyorum neden bıraktı ben de anlamıyorum bu yavru da sabah bakıyordu akşam Baktım Ölmüş

Ekli dosyalar

• 17775739654781598048087860006752.webp
    17775739654781598048087860006752.webp
    197.7 KB · Görüntüleme: 3
  • 17775741310536692988500854340439.webp
    17775741310536692988500854340439.webp
    394.2 KB · Görüntüleme: 3
Üzüldüm kayıplarınız için. Açıkçası bazen bu dengenin sağlanması gerekiyor. Kuşların da bir sebepten hangi kuşun yaşama tutunması gerektiği yönünde seçilime karar verdiklerini düşünüyorum bir süredir. Bariz belirtiler yoksa kara leke gibi örneğin bir anda beslemeyi bırakması kuluçka esnasında sık görülen bir durum. Elle beslediğinizden kaynaklı belki rahatsız olmuş olabilir ebeveynler. Ek olarak erkek kuşlarda yavruları besler ve ısıtabilirler.

Geri