Erkek muhabbet kuşu eşini dövmesi

dengesiz aralıklar olmuş. Maalesef kayıplar olacaktır :(
Başka kuluçkada kuşum var yeni yattı onunda ilk yumurtası 22 aralıkta yumurtladı yumurtaları onun altona koysak nasıl olur 3 tane yumurta var kuluçkadaki kuşumunda 3 yumurtanın içi de dolu 22 Aralık'ta ilk yumurta 24 alırdık sonraki yumurta 26 Aralık'ta da 3 yumurta

Başka kuluçkada kuşum var yeni yattı onunda ilk yumurtası 22 aralıkta yumurtladı yumurtaları onun altona koysak nasıl olur 3 tane yumurta var kuluçkadaki kuşumunda 3 yumurtanın içi de dolu 22 Aralık'ta ilk yumurta 24 alırdık sonraki yumurta 26 Aralık'ta da 3 yumurta
Bana kalırsa bahsettiğiniz kuşların altına kaydırın dolu yumurtaları. Bu yumurtalarda çıkacak olan küçük yavru 5-6 günlük olunca tekrar asıl annesinin yanına kaydırırsınız ikisini de.

Kaydırma şansınız varsa eğer çok iyi. Ben de kaydırırdım böyle bir durumda. Zaten 1 tane büyüyen bebek olduğunda bile biliyorsunuz ki yumurtalar çok kirleniyor ve sağa sola atılabiliyor. Büyük yavrunuzun gözleri de muhtemelen çoktan açılmıştır. Yumurtaların bozulmasına neden olabilir bu hareketlilik ve kirlilik. Kayıpları önlemek bizler için önemli!

Kaydırma şansınız varsa eğer çok iyi. Ben de kaydırırdım böyle bir durumda. Zaten 1 tane büyüyen bebek olduğunda bile biliyorsunuz ki yumurtalar çok kirleniyor ve sağa sola atılabiliyor. Büyük yavrunuzun gözleri de muhtemelen çoktan açılmıştır. Yumurtaların bozulmasına neden olabilir bu hareketlilik ve kirlilik. Kayıpları önlemek bizler için önemli!
Şuan başka kuluçkada yatan kuşumun altına koydum O da zaten yeni yumurtlamıştı çıkan yavruları alıp tekrar annesinin altına mı koyayım

Epey varmış, mecbur kaydırmak gerekecek sonrasında da ancak çıkmış olan yavruların küçüğü 7 gün sonra neredeyse ara tüyünü yapmış olur. Ezme durumları yaşanabilir :( Aşırı kontrollü ve dikkat ederek gitmek faydalı olabilir. Diğer kuşun yumurtaları dolu olmama veya henüz döllenmeme durumu söz konusu ise almak en sağlıklısı olacaktır

Epey varmış, mecbur kaydırmak gerekecek sonrasında da ancak çıkmış olan yavruların küçüğü 7 gün sonra neredeyse ara tüyünü yapmış olur. Ezme durumları yaşanabilir :( Aşırı kontrollü ve dikkat ederek gitmek faydalı olabilir. Diğer kuşun yumurtaları dolu olmama veya henüz döllenmeme durumu söz konusu ise almak en sağlıklısı olacaktır
Yeni Kuluçkaya yatmış olan kuş olan yumurtasının içi dolu Maalesef Bugün de bir tane yumurtladı ama kavga ediyor dediğim kuşlarım yavruları da dövmeye başladılar O yüzden başka yavrusu olan kuşumun altına koydum Yavru daha küçüktü son çıkanı Şu an onu altını aldı besliyor bakıyor
Zaten 3 tane kendi yavrusu vardı 2 tane de bakmayan kuşun yavrularını koydum Şu an 5 tane yavruya bakıyorlar annemi Baba beraber besliyor yavruları şu anda
Peki o 3 tane çıkacak olan yavruyu da çıkınca 5 yavrunun içine koysak olur mu

Ekli dosyalar

• 17828097633267759680193120108322.webp
    17828097633267759680193120108322.webp
    474.9 KB · Görüntüleme: 2
  • 17828097909856956542239611631962.webp
    17828097909856956542239611631962.webp
    582.3 KB · Görüntüleme: 2
Son düzenleme:
Neden böyle nefes alıp veriyor acaba bunlar kavga eden kuşların yavrularına dövenler ve bakmayanlar erkek kuş dişi yuvalığa girdiği anda yavruların yanına gittiği anda altına alıp dövüyor direk bayağı hırpalıyor Ama yavrular yokken hiçbir şey yapmıyor besliyor öyle

maşallah hepsine. kuluçka sürecinde bu tarz hızlı nefes olabilir özellikle yüksek sıcaklarda. Stresten olabildiği kadar uzak tutunuz. Ayrıca hafif nemli kalmış yeşilliklerde sunarsanız biraz ıslanmak hoşuna gidecektir. Ara sıra bir iki fıs temiz su da sıkabilirsiniz kafes dışından

maşallah hepsine. kuluçka sürecinde bu tarz hızlı nefes olabilir özellikle yüksek sıcaklarda. Stresten olabildiği kadar uzak tutunuz. Ayrıca hafif nemli kalmış yeşilliklerde sunarsanız biraz ıslanmak hoşuna gidecektir. Ara sıra bir iki fıs temiz su da sıkabilirsiniz kafes dışından
Banyo yapmayı sevmiyorlar O yüzden ben de fısfısa onlara uygun olarak su hazırlayıp fısfısla banyo yaptırıyorum normalde banyo olduklarını takıyorum ama banyo yapmıyorlar sevmiyorlar banyolu

Şu an Anneleri bakıyor 3 yavruya da bakıyor diğer bakmayan iki yavruyu da sahiplendi onları da besliyor bakıyor İnşallah yumurtadan çıkan kuşlarıma da kendi annesi sahip çıkarsa daha güzel olacak annesi sahip çıkmazsa Nasıl yapacağız yavrulara bakan kuşların yanına koysak sıkıntı olur mu anne tek başına besleyemediği için baba da yardım ediyor ona beraber besliyorlar bütün yavruları

Son düzenleme:
Geri