Erkek muhabbet kuşu eşini dövmesi

Nurdan ŞAKACIER

iyikus.com Üyesi
Erkek muhabbet kuşum eşi ile ilgileniyordu ama iki gün önce aniden kavga ettiler dişi kuşu altına alıp dövüyordu zorla ayırdık ondan sonrada erkek kuşum dişi kuş yanına yaklaşınca dövmek istiyor dişi kuşum iki tane yumurtası var kuluçkaya yatmaya hazırlanıyor du ama nedense erkek kuş artık beslemiyorda önceden sürekli besliyordu yuvaliga girmesine müsaade etmiyor dişi kuşun. Neden böyle acabaIMG-20260412-WA0002.webpIMG-20260412-WA0003.webp

Dün ilaca başlamışsınız bu soruyu bugün soruyorsunuz. İlaç tedavisi bittikten sonra sorsaydınız bari. Eğer bir yudum bile ilaçlı su içtiyse ona da vermeye devam edin.
Ayrı zaten içmedi ama yanına koyup koymamakta tereddüt ettim onun için Sormak istedim dişi yanından alınınca erkek kuş bağırmaya başladı oyuzden sordum yoksa erkek kuşum ilaçli sudan içmedi

Ayrı zaten içmedi ama yanına koyup koymamakta tereddüt ettim onun için Sormak istedim dişi yanından alınınca erkek kuş bağırmaya başladı oyuzden sordum yoksa erkek kuşum ilaçli sudan içmedi
İçmediyse sorun yok. Ama bir damla nile içtiyse devam etmesi gerekir. Hastalığı olmayan bir kuşa antibitotik tedavisi yapılmaz. Bağırmasına falan aldırmayın.

İçmediyse sorun yok. Ama bir damla nile içtiyse devam etmesi gerekir. Hastalığı olmayan bir kuşa antibitotik tedavisi yapılmaz. Bağırmasına falan aldırmayın.
Karnında ve boğazının buralarını bu tarzda kırmızı şeyler var Bunlar normal mi

Ekli dosyalar

• 20260819_152342.webp
    20260819_152342.webp
    251.4 KB · Görüntüleme: 5
  • 20260819_152233.webp
    20260819_152233.webp
    292.9 KB · Görüntüleme: 5
Hayır maalesef normal değil. Mutlaka veteriner görmeli :(
Deri altındaki bu tarz lezyonlar fiziki muayene ve klinik tetkik gerektirir. Deri altı hematom veya nekroz olabilir.

Hayır maalesef normal değil. Mutlaka veteriner görmeli :(
Deri altındaki bu tarz lezyonlar fiziki muayene ve klinik tetkik gerektirir. Deri altı hematom veya nekroz olabilir.
Götürmüştüm iyi demişti bir şey yok demişti solunum yolu enfeksiyon olarak ilaç kullandık iyiydi şimdi de böyle olmaya başladı başka bir veterinere götüreceğim şimdi

Tylosin etken maddeli bir ilaç verilmiş sanırım. Doğru okuyabildiysem :)
Açıkçası özel bir durum sizinki. Doğrudan şu ilacı kullanın, etki eder demek güçleşiyor. Umarım şifa olur. Bölgeyi arada fotoğraflayın, büyüme, şişme gözlemlerseniz veterinerle acil iletişime geçiniz.

Açıkçası özel bir durum sizinki. Doğrudan şu ilacı kullanın, etki eder demek güçleşiyor. Umarım şifa olur. Bölgeyi arada fotoğraflayın, büyüme, şişme gözlemlerseniz veterinerle acil iletişime geçiniz.
Evet tylosin düzelme ihtimali var dedi veteriner kontrolleri olacak düzenli olarak
5 gün kullanıcaz ilacı

Şuan böyle tünekte duruyor
Birşey yemediği için el besleme maması veriyoruz

Elle beslemeyi kesmeyelim, beslenmeden kaynaklı bir problem + ilaç tedavisi üst üste gelince bir anda kayıp yaşanabilir. Beslensin ve ilacına veterinerin önerdiği dozda devam edilsin. Geçmiş olsun

Elle beslemeyi kesmeyelim, beslenmeden kaynaklı bir problem + ilaç tedavisi üst üste gelince bir anda kayıp yaşanabilir. Beslensin ve ilacına veterinerin önerdiği dozda devam edilsin. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim azda olsa darı yiyor ama fazla su içmiyor ilacı suyuna katıyoruz onun için öneriniz var mı

bir iki damla su ile hafif seyreltip bu ilaçlı suyu ağızdan vermeniz daha uygun olabilir. Dışkısına ilaçtan sonra bakmak gerekiyor. Şuan iyi görünmüyor.
Dün akşam başlanıldı ilaca 5 gün boyuncada verilecek
Kursagı şiş duruyor hala
Tedavi boyunca kafesten çıkartmayın uçması falan yasak dedi fazla hareket yasak dedi ani hareketlerde kalbi durabilirmiş
Doktor böyle bir beslenme çizelgesi verdi

Ekli dosyalar

• 17872161484866445486068216771843.webp
    17872161484866445486068216771843.webp
    548.1 KB · Görüntüleme: 5
  • 17872162981856688261953480769185.webp
    17872162981856688261953480769185.webp
    635.6 KB · Görüntüleme: 5
Klasik bildiğiniz mamayı yapabilirsiniz. Haşlanmış yumurtanın suyundan kastı kaynama esnasındaki su değildir umarım. Eklediğiniz besinlerin nemini kast ediyordur inşallah :D

Dün akşam başlanıldı ilaca 5 gün boyuncada verilecek
Kursagı şiş duruyor hala
Tedavi boyunca kafesten çıkartmayın uçması falan yasak dedi fazla hareket yasak dedi ani hareketlerde kalbi durabilirmiş
Doktor böyle bir beslenme çizelgesi verdi
Pötibör veya bebe bisküvisi önerisi dışında makul mama tavsiyesidir. Biskivü tarzı şeyler vermwyin kuşlara. Haşlanmış yumurtanın suyuyla nemlendirme önermesi 2 sebeple ; hem kaynamış siteril su hem de yumurta kabuğından az miktar kalsiyum geçmiş olur suya. Bu sebeple bu şekilde önermiş. Ama bisküvi koymayacağınıza göre nemlemeye de gerek yok aslında

Pötibör veya bebe bisküvisi önerisi dışında makul mama tavsiyesidir. Biskivü tarzı şeyler vermwyin kuşlara. Haşlanmış yumurtanın suyuyla nemlendirme önermesi 2 sebeple ; hem kaynamış siteril su hem de yumurta kabuğından az miktar kalsiyum geçmiş olur suya. Bu sebeple bu şekilde önermiş. Ama bisküvi koymayacağınıza göre nemlemeye de gerek yok aslında
Watch unnamed | Streamable
şuan böyle

Geri