Yuvalik takılı çiftlesiyorlar aslında ama dişi genelde pek yüz vermiyor onaCiflesme isteği olabilir yuvalık takılı mi
Muhtemelen bu yüzden dövüyorYuvalik takılı çiftlesiyorlar aslında ama dişi genelde pek yüz vermiyor ona
Anladim dünden beri bir daha dövmedi hatta ciftlestiler yuvaliga da girip çıkıyorlarMuhtemelen bu yüzden dövüyor
Papağanlar bu yüzden biraz sorun açıkçası bazen dişiyi değiştirmek gerekiyor yada erkeği
Anladim dünden beri bir daha dövmedi hatta ciftlestiler yuvaliga da girip çıkıyorlar
Ay yine başladı dövmeye yuvalikta sıkıştırdı bu seferde dişi kafeste o dışardayken bile kafesin etrafından saldırıyorHadi inşallah hayırlısı olsun![]()
Dişiyi istememe gibi bi durumu olduğunu düşünmüyorum ben yuvalik taktiktan vi süre sonra başladı zaten böyle dövmeye mesela dişiyi göremediginde ciyak ciyak bağırıyor dişi başka odaya goderse peşinden gidiyor falan biz sevdigimizde kıskanıyor konuştuğumuzda bile hemen önüne geçiyor onunYuva paylaşamama durumu olabilir. Bölge tutuyorlar bazen üreme evresinde![]()
Hmm zaten daha çok erkek giriyordu sürekli girip çıkıyor içinde ötüyor bir şeyler söylüyorYok hocam, istememe sorunu değil. Sultanlarda özellikle yuvayı sahiplenme sorunu olabiliyor. Yani atıyorum sadece erkek kuş yuvaya girebilirmiş ya da yaklaşabilirmiş gibi bir tutum sergiliyorlar.
Şimdi ne yapmak gerekir şu an dişiyi ayirdim dışarda duruyo erkek yanında değil diye bağırıyor dişiyi kafese koyunca bi süre sonra yine döver diye koyamıyorumHem dişiyi yuvaya çekmek istiyor hem de dövüyor. Maalesef kötü bir karakter. Yumurta gelince dişiyi yatırmayıp kendisi yatmak isteyecek muhtemelen. İyi gözlem yapınız, şiddet artarsa erkek için bir şeyler düşünmek gerekebilir.
Evdeyim genellikle gözüm hep üstlerinde. Dişi kafese girmek istedi erkek sakindi bende koydum kafese su an bir sey yok yuvaliga girdi dişi erkek şarkı falan söylüyordu yuvarlağın içine doğru dövmüyor yani şu an bakalim bitki çaylarını da deneyeceğimeğer yumurtlayacaksa ayırmak doğru bir yöntem olmaz. Bilemiyorum evde ne kadar süre geçiriyorsunuz ancak üretilmesi isteniyorsa ayrı kalmaları pek doğru değil. Bazıları ilk yumurtadan sonra dinginleşiyor. Davranışları düzeliyor. Bu beklenebilir bir de stres azaltacak bitki çayları ve sağlık tohumu karışımı verilebilir.
Örneğin papatya çayı, rezene gibi.
Dün gece dişinin yumurtladigii gördüm yuvalikta kaldi sabaha kadar da ama yumurtayi yuvarliyo bir seyler yapiyo erkek hic girmedi yuvaliga sadece dişi içeride duruyorKız kardeşimin erkek vardı zar Zor bir dişiyi beğendi
Sonra erkek çok kıskanmaya başladı
Biri kafese yaklaşınca bile tislayip dişiyi dövüyordu
Bu kıskançlık başına bela oldu bu yüzden tam 14 yavrusunun ölümüne sebep oldu
Her kuş eşini kıskanır ama papağanlar da bazen piskopatlik derecesinde olabiliyor
Bu yüzden gözünüz hep üstünde olsun umarım geçici olur
Tesekkurler. Ilk tecrübesi evet ama yuvaligin iç tarafı değil kapı tarafina getirmis ic kısımda olmasi gerekmiyor muGözünüz aydın. Yumurtayı ara ara yuvarlaması çok normal. İlk tecrübesiyse eğer bir alışma, acemilik süreci de olacaktır.
Gözünüz aydınDün gece dişinin yumurtladigii gördüm yuvalikta kaldi sabaha kadar da ama yumurtayi yuvarliyo bir seyler yapiyo erkek hic girmedi yuvaliga sadece dişi içeride duruyor