Erkek sultan papagani dişiyi dövüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Çitoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çitoo

iyikus.com Üyesi
Yaklaşık 8 9 aydır birlikteler birbirlerini didikler ederlerdi ama bugün erkek baya baya dövmeye başladı kafes icerisindeyken peşinden koşup üstüne atlayip ısırıyor neden olabilir

Yuva içinde gezdirmesi bir oranda iyi ancak kimisi çok kaptırıyor. Diğer yumurtalar geldikçe düzene oturacaktır. Hangi kısımda yatmak isterse oraya yumurtluyorlar.

Bu normal ama orada ki yuva girişine takılan ahşap tüneği alınız. İstemsiz yumurtaya zarar verebilir. Bir de talaşı o mu köşeye yığdı? Biraz azaltılabilir yuva içinde ki talaş.

Bu normal ama orada ki yuva girişine takılan ahşap tüneği alınız. İstemsiz yumurtaya zarar verebilir. Bir de talaşı o mu köşeye yığdı? Biraz azaltılabilir yuva içinde ki talaş.
Evet onlar yığmış aldım tunegi erkek dişiyi dövmeye devam ediyor bu arada bugün erkek yuvaliga girdu yumurtanin üstüne oturup şarkı falan söylüyor ilk yumurtaya zarar verir diye korktum ama bir şey yapmıyor

Evet onlar yığmış aldım tunegi erkek dişiyi dövmeye devam ediyor bu arada bugün erkek yuvaliga girdu yumurtanin üstüne oturup şarkı falan söylüyor ilk yumurtaya zarar verir diye korktum ama bir şey yapmıyor
Muhtemelen bu dayak olayı kuluçka bitene kadar devam edecek
Zarar verecek duruma gelirse müdahale gerekebilir. Onun haricinde beklemekten başka şansınız Yok umarım alışkanlık haline getirmez

Muhtemelen bu dayak olayı kuluçka bitene kadar devam edecek
Zarar verecek duruma gelirse müdahale gerekebilir. Onun haricinde beklemekten başka şansınız Yok umarım alışkanlık haline getirmez
Işim iş anlaşılan ikinci yumurta geldi ikisi yuvalikta erkek üstünde oturuyor dişi köşede bekliyo öyle hayırlısı artık

Arkadaşlar yazılanları okudum bende de aynı sorun var ama biraz farklı konu aynı olduğu için ayrı bir konu açmadım ,
Bir çift sultan papağanım var boby ve shila erkek olan sahiplendiğimiz de isimleri yanlış koymuşlar ondan bizde hiç değiştirmedik her neyse 2 yaşında aldık bunları 1 senedir de bizimle dişi gittiğin de ortalığı yıkar susmaz yanına koyarız kovalar sürekli
İlk yuvalığı taktığım da ikisi de girdi yuvaya 1-2 defa ciftleştiklerini gördüm ama sonda dişi hep kafesin dibinde köşede oturmaya başladı erkek sürekli kovuyor 1-2 ay oldu hala aynı , bu sene hiç yumurtlamadı dişi kafesin içine kutu ile talaş koydum erkek onun içine bile girmesini istemiyor ordan da kovuyor dişiyi ? Arkadaşlar duruma çözüm bulamadım bilgili arkadaşlar dan önerilerini bekliyorum teşekkürler …

Kısa bir video talep edeceğim. Demek istediğinizi anladım ancak izlemem daha sağlıklı yorum yapmami saglar

Kısa bir video talep edeceğim. Demek istediğinizi anladım ancak izlemem daha sağlıklı yorum yapmami saglar
Bu videoyu önce den çekmiştim başka bir forum da yardım istemek için ama soruna çözüm bulamadım

Işık kış aylarında yeterli güneş olmadığı için kullanıyorum uvb kuşlar için olan ama bu ışığı yakmadan da aynı şekilde kavgalar oluyordu
Bu tarz özel ışıkları kuşlar 45 derecelik bir açıyla alması gerekiyor. Diğer durumda gözlerde ciddi hasarlar bırakabiliyor.
Işığı bu haliyle iptal etmeniz daha sağlıklı olacaktır. Sultan papağanları için daha geniş bir yuvalık gerekiyor birde.

Sultanlarda, diğer kuşlara göre fazla yer tutma ya da paylaşamama durumu söz konusu. İmkan varsa her şeyden 2 adet sunmalısınız. Eğer böyle bir imkanınız yoksa süreci beklemekten başka şansınız yok çünkü yumurta kapıya dayandığında genelde erkekler bu davranışını terk ediyor. Şiddet olayları artmaz ise problem yok ancak daha da şiddetlenirse uyumsuz bir eş olduklarını düşünmeniz lazım. İlk etapta ayrı kalmaları denenmeli, olmuyorsa eş değiştirilmelidir.

Geri