Yuvaligi açmayınız ilk yumurta olduğu için acemilik varTesekkurler. Ilk tecrübesi evet ama yuvaligin iç tarafı değil kapı tarafina getirmis ic kısımda olmasi gerekmiyor mu
Tamamdir delikten bakıyorum aradaYuvaligi açmayınız ilk yumurta olduğu için acemilik var
Kendi hallerine bırakın
Streamable Video bu sekildeYuva içinde gezdirmesi bir oranda iyi ancak kimisi çok kaptırıyor. Diğer yumurtalar geldikçe düzene oturacaktır. Hangi kısımda yatmak isterse oraya yumurtluyorlar.
Maşallah hocam gerekeni söylemişStreamable Video bu sekilde
Evet onlar yığmış aldım tunegi erkek dişiyi dövmeye devam ediyor bu arada bugün erkek yuvaliga girdu yumurtanin üstüne oturup şarkı falan söylüyor ilk yumurtaya zarar verir diye korktum ama bir şey yapmıyorBu normal ama orada ki yuva girişine takılan ahşap tüneği alınız. İstemsiz yumurtaya zarar verebilir. Bir de talaşı o mu köşeye yığdı? Biraz azaltılabilir yuva içinde ki talaş.
Muhtemelen bu dayak olayı kuluçka bitene kadar devam edecekEvet onlar yığmış aldım tunegi erkek dişiyi dövmeye devam ediyor bu arada bugün erkek yuvaliga girdu yumurtanin üstüne oturup şarkı falan söylüyor ilk yumurtaya zarar verir diye korktum ama bir şey yapmıyor
Işim iş anlaşılan ikinci yumurta geldi ikisi yuvalikta erkek üstünde oturuyor dişi köşede bekliyo öyle hayırlısı artıkMuhtemelen bu dayak olayı kuluçka bitene kadar devam edecek
Zarar verecek duruma gelirse müdahale gerekebilir. Onun haricinde beklemekten başka şansınız Yok umarım alışkanlık haline getirmez
bu çok normal hocam. Dönüşümlü yatıyor sultanlar. Örneğin geceleri dişi, erkekler ise gündüz süresinceIşim iş anlaşılan ikinci yumurta geldi ikisi yuvalikta erkek üstünde oturuyor dişi köşede bekliyo öyle hayırlısı artık
Dün yuvaliktan tak tak ses geliyordu ne oluyo diye baktim erkek dişinin kafasina vuruyordu gagasinim carpmasiyla o ses geliyomus o sirada da dişi yumurtlamaya calisoyormus o an yumurtladi çünkübu çok normal hocam. Dönüşümlü yatıyor sultanlar. Örneğin geceleri dişi, erkekler ise gündüz süresince
Kısa bir video talep edeceğim. Demek istediğinizi anladım ancak izlemem daha sağlıklı yorum yapmami saglar
Kısa bir video talep edeceğim. Demek istediğinizi anladım ancak izlemem daha sağlıklı yorum yapmami saglar
Bence ışığa hiç gerek yokBu videoyu önce den çekmiştim başka bir forum da yardım istemek için ama soruna çözüm bulamadım
Işık kış aylarında yeterli güneş olmadığı için kullanıyorum uvb kuşlar için olan ama bu ışığı yakmadan da aynı şekilde kavgalar oluyorduBence ışığa hiç gerek yok
Gün ışığı alan odada duruyorlarsa
Işıktan bile rahatsız olmuş olabilir erkek
Bu tarz özel ışıkları kuşlar 45 derecelik bir açıyla alması gerekiyor. Diğer durumda gözlerde ciddi hasarlar bırakabiliyor.Işık kış aylarında yeterli güneş olmadığı için kullanıyorum uvb kuşlar için olan ama bu ışığı yakmadan da aynı şekilde kavgalar oluyordu