Erdem kuscu
iyikus.com Üyesi
Arkadaşlar cennet papaganlarinda kavga eden kuşlarda ayirma yöntemi işe yarıyor mu..dişi erkegi baya hirpaliyor...
Es tuttu.ilk yumurtalar boş çıktı.simdi dişi erkeğe yem bile yedirtmiyor.surekli kovalıyor.Önceden eş tutmuş kuşlar mı?
Cennet papağanları birbirlerine zarar verecek kadar kavga etmiyorsa yani biraz gaga dalaşı varsa ayırmayın.
Ama çok hırpalıyor dediğiniz için ayırın.
(Ayırma yöntemi genelde eş tutupda aylarca çiftleşmeyen kuşlar için uygulanılmalı.)
Birde kafes içinde paylaşılamayacak şeyleri kaldırabilirsiniz.
Hiç görmedim.opusme falan besleme oldu ama.ciftlessme girmedim.5 yumurta yaptı.disi yattı.kuluckaya.oburu hiç girmedi yuvaliga.yumurtalarda boş çıktıÇiftleştiklerini görmüş müydünüz ?
Olabilir...alırken cift diye aldım.ama benim aklıma aynı ihtimal geliyor.iki dişi bu davranışları yaparmı sizce ?İkisinin de dişi olmadığından eminsiniz dimi ?
Besleme yapıyor diyor hocam arkadaş genelde erkek dişiye kusuyor birisi diğerini besliyorsa besleyen erkek olma ihtimali yüksekİkisinin de dişi olmadığından eminsiniz dimi ?
Öncesinde iyi anlaşıyorlardı sonradan böyle olduysa diğer saldıranın dişi olma ihtimali daha yüksek aynısı başıma geldi kızgınlığa girmiş bir dişi getirmiştim. Erkeğe rahat vermiyordu. Birazda erkekten büyüktü yaş olarak. Sizinkilerin ikisi de yaş olarak aynıysa saldıran dişi yumurta yapacaktır büyğk ihtimalleEs tuttu.ilk yumurtalar boş çıktı.simdi dişi erkeğe yem bile yedirtmiyor.surekli kovalıyor.
Yaptı zaten 5 yumurta yattı üstüne boş çıktı hepsiÖncesinde iyi anlaşıyorlardı sonradan böyle olduysa diğer saldıranın dişi olma ihtimali daha yüksek aynısı başıma geldi kızgınlığa girmiş bir dişi getirmiştim. Erkeğe rahat vermiyordu. Birazda erkekten büyüktü yaş olarak. Sizinkilerin ikisi de yaş olarak aynıysa saldıran dişi yumurta yapacaktır büyğk ihtimalle
@Selçuk YÜKSEL hocamızın dediği gibi kuşların tünek üzerinde mümkünse arka taraftan kuyruk ve kanatları gözükecek şekilde fotolarını atar mısınız ?Yaptı zaten 5 yumurta yattı üstüne boş çıktı hepsi
.
@Selçuk YÜKSEL hocamızın dediği gibi kuşların tünek üzerinde mümkünse arka taraftan kuyruk ve kanatları gözükecek şekilde fotolarını atar mısınız ?
Görüntü olarak tahminimiz ne?kontrol edebilir misiniz?Cennet / Sevda Papağanları Konu 'Cennet Papağanı Cinsiyet Ayrımı'
Cennet Papağanlarında cinsiyet nasıl anlaşılır?
Cennet Papağanlarının cinsiyetlerini anlamak, diğer ufak papağan türlerine göre daha zordur. DNA testi ile cinsiyetini anlamak kesin çözümdür.
Bu yöntemi yaptırmadan önce bazı tahminlerde bulunarak da cinsiyetlerini anlayabiliriz. Bununda en iyi yolu, cennet papağanlarınızın tüy yapısını incelemekten geçiyor.
Cennet Papağanınız Dişi mi, Erkek mi?
Dişilerin kuyruk tüyleri düz biter ve çoğunluğu aynı uzunluktadır.
Erkeklerin ise daha ovaldir ortadakiler uzun yan tüyler biraz daha kısadır, dişilerin...
- Doğanay Y.
- cennet papağanı cinsiyet ayrımı cennet papağanlarında cinsiyet nasıl anlaşılır? dişi cennet papağanı erkek cennet papağanı
- Cevaplar: 3
- Forum: Kuşlarda Cinsiyet, Yaş, Irk Ayrımı
Bu dişi zaten belli kanatlar ayrık kuyruk yelpaze gibi. Erkek olarak aldığınız kuşun görüntüsü net değil. Erkek olanın kuyruk daha sivri ve daha uzun olur. Ve kanatlar erkeklerde kapalı olduğu zaman birbirinin üzerine gelir. Yani şu resimdeki kuş benim erkek kuşum. Bu şekilde ise erkektir. Kanatlar daha ayrık ve birbirinin üzerine gelmiyorsa dişidir. Yine aynı şekilde gördüğünüz gibi kuyruk sizin dişinin kuyruğuna benzemiyor hepsi tek sıra ve sivri duruyor.Dişi olan yumurtaya yatan bu