Eş ayirma

kontrol edebilir misiniz?
Burda @Doğanay Y. hocamın attığı konudaki gibi erkeklerin kafası dişiye göre daha büyük olur benim attığım resimdeki erkek kuşumun kafası geldiğinde gövdesine göre daha büyüktü mesela. Konuda yazıldığı gibi dişilerin kafası biraz daha küçük oluyor. Ordan da ayrım yapabilirsiniz. Yada iki kuşu da elinize alabiliyorsanız. En doğru yöntem pelvis kemiğidir. Erkeklerde göğüs kemiği bitince 2 tane kemik sağa sola ayrılır. Dişilerde göğüs kemiği bitince bir boşluk olur. Yumurta orda dursun diye. Sonra diğer sağa ve sola giden kemikler başlar

Bu dişi zaten belli kanatlar ayrık kuyruk yelpaze gibi. Erkek olarak aldığınız kuşun görüntüsü net değil. Erkek olanın kuyruk daha sivri ve daha uzun olur. Ve kanatlar erkeklerde kapalı olduğu zaman birbirinin üzerine gelir. Yani şu resimdeki kuş benim erkek kuşum. Bu şekilde ise erkektir. Kanatlar daha ayrık ve birbirinin üzerine gelmiyorsa dişidir. Yine aynı şekilde gördüğünüz gibi kuyruk sizin dişinin kuyruğuna benzemiyor hepsi tek sıra ve sivri duruyor.
Tekrar aynı kafese koydum dişi olan erkeği öldürecek neredeyse.surkli kovalamaca ne yapayım bilmiyorum.

Tekrar aynı kafese koydum dişi olan erkeği öldürecek neredeyse.surkli kovalamaca ne yapayım bilmiyorum.
Bence 1 hafta 10 gün ayrı kafesler de ama kafesler birbirine yakın dursun. Ama ayıracağınız kuş dişi olsun. Daha önce @Doğanay Y. hocamın dediği gibi dişiyi farklı bir kafese alın. Daha sonra onu erkeğin yanına atın ki erkek biraz baskın olsun. 1-2 gün ayırıp sonra birleştirmeniz hiç birşeyi değiştirmez.

Geri