Merhaba muhabbet kuşumda hapşırma krizi var ortamda toz yok kafes yemlik suluk hergun düzenli temizleniyor odaları havalanıp temizleniyor yem elekten geçiyor neden olabilir video ekliyorum Streamable Video
Anladım hocam o zaman tedirgin olacak birşey yok demi probiyotik vitamin dal darı kalamar kemiği kullanıyorum bunun dışında meyve sebze veriyorum yeterli miktarda bağışıklık için başka yapmam gereken birşey var mı sizceGündelik hapşırması ya da üşütme durumunuz söz konusu. Bunun haricinde tüy dönemini başlatacak gibi ve bağışıklığı bu sebeple düşmüş olabilir.
1 aydır ama kriz gibi degildi normal Hapşurma vardı 2 haftadır bu şekilde kriz gibi dışkıda şuanki normal ama değişim yaşıyoruz bazen daha sulu ve şeffaflık oluyorkafes tabanındaki dışkiların NET fotolarını da atabilirmisiniz
hapşurma ne zamandır var?
Anladım hocam teşekkür ederim yarın veterinere gidip alicambazı ilaçları denemek gerekir bakteri ve protozoaya karşı
öncelikle doksisiklin etken maddeli antibiyotik kullanilabilir bence, veteriner kliniklerinde satılır
dozaj uygun verildiği sürece ciddi bir sorun doğurmaz. Ancak ilaç kullanım sonrası bağışıklığını tekrar iyileştirmek için biraz çabalamanız gerekmektedir. Besleme düzeninizi zenginleştirmelisiniz.Anladım hocam teşekkür ederim yarın veterinere gidip alicampeki bu ilaç ağır gelir mi acaba daha aylık küçük yani 1 yaşına girmedi dişi kuşum bende kuşlarda pek ilaç kullanmayı istemiyorum kekik suyu spreyi iyi geldi ama kesmedi eğer ağır gelmez derseniz dediğiniz gibi başlarım yarın alıp
Tamamdır hocam o zaman yarın başlarım meyve sebze dal darı kalamr kemiği multivitamin probiyotik Grit kum tüy dönemi BT amin Forte kullandığım ürünler ek olarak nasıl zenginlestirebilirim pekidozaj uygun verildiği sürece ciddi bir sorun doğurmaz. Ancak ilaç kullanım sonrası bağışıklığını tekrar iyileştirmek için biraz çabalamanız gerekmektedir. Besleme düzeninizi zenginleştirmelisiniz.
Bunları bir program dahilinde kullanırsanız yeterli olacaktır. Tabi önce bir ilaç süreci başlasın, beraber program oluşturabiliriz.Tamamdır hocam o zaman yarın başlarım meyve sebze dal darı kalamr kemiği multivitamin probiyotik Grit kum tüy dönemi BT amin Forte kullandığım ürünler ek olarak nasıl zenginlestirebilirim peki
Programi beraber oluşturmamız daha iyi olur hocam ben 1 gün multivitamin 2. 3. gün saf su 4. gün probiyotik şeklinde ilerliyorum haftada 1 kez dal darı ve 1 hafta dal darı verirsem diger 1 haftada 1 kez sebze meyve şeklinde ilerliyorum sizce nasıl ne ekleyip cikabilirim veterinere götürdüm toz olabilir yemden kaynaklı olabilir dendi şuan ilaç önermiyorum dediler bende o yüzden tekrar gitmedim önceden birkac hastalık gecirmisti erkek kuşum iyileştiği için ilaçlarla dişi kusumuda aynı yere götürdüm ilaç onerilmeyince bende bu şekilde programıma devam ettim ama sık sık hapşırma olunca korktum açıkçasıBunları bir program dahilinde kullanırsanız yeterli olacaktır. Tabi önce bir ilaç süreci başlasın, beraber program oluşturabiliriz.
Eğer imkan varsa veteriner muayenesi sonrası verilen ürüne başlamak daha sağlıklı olabilir.
astım sorunları olabiliyor bazı kuşların. Kimisinde ise kronik oluyor. Eğer sizin durum böyle bir şeyse kullanacağınız solunum ilacının tedavi etmesi beklenir. Ancak tahlil yapılmadığı için tam anlamıyla neden rahatsız ve hangi etken maddeli bir ilaç kullanmak gerekir bilemeyiz. Biraz deneme yanılma olabilir lakin bu tip durumlarda öncelikle @neanderthalensis hocamın önerdiği ürünü bende tercih ederdimProgrami beraber oluşturmamız daha iyi olur hocam ben 1 gün multivitamin 2. 3. gün saf su 4. gün probiyotik şeklinde ilerliyorum haftada 1 kez dal darı ve 1 hafta dal darı verirsem diger 1 haftada 1 kez sebze meyve şeklinde ilerliyorum sizce nasıl ne ekleyip cikabilirim veterinere götürdüm toz olabilir yemden kaynaklı olabilir dendi şuan ilaç önermiyorum dediler bende o yüzden tekrar gitmedim önceden birkac hastalık gecirmisti erkek kuşum iyileştiği için ilaçlarla dişi kusumuda aynı yere götürdüm ilaç onerilmeyince bende bu şekilde programıma devam ettim ama sık sık hapşırma olunca korktum açıkçası
O zaman ilaca başlamam gerek çok teşekkür ederim size de diğer hocalarımıza da cevap verdiğiniz için inşallah faydası olur kullanımdan sonra durumu buraya yazarımastım sorunları olabiliyor bazı kuşların. Kimisinde ise kronik oluyor. Eğer sizin durum böyle bir şeyse kullanacağınız solunum ilacının tedavi etmesi beklenir. Ancak tahlil yapılmadığı için tam anlamıyla neden rahatsız ve hangi etken maddeli bir ilaç kullanmak gerekir bilemeyiz. Biraz deneme yanılma olabilir lakin bu tip durumlarda öncelikle @neanderthalensis hocamın önerdiği ürünü bende tercih ederdim
astım sorunları olabiliyor bazı kuşların. Kimisinde ise kronik oluyor. Eğer sizin durum böyle bir şeyse kullanacağınız solunum ilacının tedavi etmesi beklenir. Ancak tahlil yapılmadığı için tam anlamıyla neden rahatsız ve hangi etken maddeli bir ilaç kullanmak gerekir bilemeyiz. Biraz deneme yanılma olabilir lakin bu tip durumlarda öncelikle @neanderthalensis hocamın önerdiği ürünü bende tercih ederdim
Şu şekilde dün 3 4 kez hapşırma oldu ama ondan önce ilaç kullanmıştım öneriniz üzerine 1 2 kere olmaya başlamıştı nadir hapsiriyordu bugün daha duymadım ama dün dediğim gibi çok oldu hapsirmasiKaç gündür bu şekilde hapsurma duyuyorsunuz, günde ortalama kaç kez yapıyordur?
O zaman gözlemlemeye devam edim kusma kabarma ishal olmadığı süreceBizde olduğu gibi onların da hava değişimleri + bağışıklıklarıyla alakalı dalgalanmaları olabiliyor. Bu aylarda özellikle soğuk algınlığı, üşütme durumları sıkça olabiliyor.
Hocam kusta kusar gibi ağız açma başladı hapsirmadan sonra yapıyor nefes alamıyor o zaman sanirim gözlemlemeye devam edim diyorum ama sonradan ilerleme falan olur mu bişey varsa erkek olanda hapsirmaya başladı arş arda 3 kere falan ama kriz gibi değil onunkiBizde olduğu gibi onların da hava değişimleri + bağışıklıklarıyla alakalı dalgalanmaları olabiliyor. Bu aylarda özellikle soğuk algınlığı, üşütme durumları sıkça olabiliyor.