Hasta kuşum için doğru tedavi mi ?

Özgür C.

Yeni Üye
merhabalar. geçen hafta cuma günü (6 aralık) yaklaşık 7 yaşındaki muhabbet kuşumun durgun olduğunu gördüm kabarıktı normal üşütmüş olabileceğini düşündüm. 1 gün sonra (7aralık) kafasıyla ileri geri öğürme hareketiyle birlikte ağzından tohum kustuğunu gördüm. ve tohumlar salyalı şekildeydi ama dışkısında problem yoktu. aynı zamanda hiç yemek ve su içmiyordu . hemen veterinere götürdüm veterinerin söylediği kuruma olmuş çok zayıflamış kemiği geliyor dedi pirinç patates muz püresi ve verdiği multivitaminle birlikte 1 hafta elle besleme yapın toparlasın , daha sonra antibiyotik tedavisi yapalım dedi.

kuşum hala yemek yemiyor ve su içmiyordu. ishalde başladı. mecburen kursaktan el besleme yapıyorum bu süre zarfında. 1 hafta beklemek istemedim 2 gün önce başka bir veterinere götürdüm o da oksitetrasiklin toz halinde verdi 100ml ye pirinç tanesi kadar atıp içir dedi ve sulphamezathine verdi onuda sıvı formdaydı 100 ml ye 1cc koy içir dedi. 2 gün önce bunu uygulamaya başladım kuşum hala yemek yemiyor konuşmuyor ve ishali devam ediyor. Sanki yemek yemek istiyor ama yiyemiyor gibi kafasını sallıyor bazen. kafam iyice çorba oldu kursak mantarı mı, bakteri kaynaklı enfeksiyon mu bilmiyorum. Sakaryada ikamet ediyorum lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

ilk veteriner kuşlardan hiç anlamiyor ve çok vakit kaybetmissiniz

ikinci veteriner iyi niyetle antibiyotik karısımı yapmiş ama çok guçlü bir tedavi olmayabilir

ilaca başladıktan sonra 72 saat içinde iyileşme belirtileri gorulmezse ilaç degistirmek gerekir

Kuşun ağzında ekşi bir koku var mı ? Boğazına bakın telefon ışığıyla beyaz leke görecek misiniz bakalım. Gerçekten de ilk veterinere gitmeseymişsiniz daha iyiymiş. Kuş tedavi edilmezse toplam ömrü o kadar olmayabilir.

Kuşun ağzında ekşi bir koku var mı ? Boğazına bakın telefon ışığıyla beyaz leke görecek misiniz bakalım. Gerçekten de ilk veterinere gitmeseymişsiniz daha iyiymiş. Kuş tedavi edilmezse toplam ömrü o kadar olmayabilir.

hiçbir koku yok ağzında. bakıcam beyaz leke var mı diye kontrol edicem birde yemek yemek istiyor ama yiyemiyor gibi bir hali var .

Elle beslemeyi ne şekilde yapıyorsunuz. Hazır mamamı kullanıyorsunuz? Günde kaç sefer yapılıyor. Sulphamezathini suyunamı ekliyorsunuz. Suyunu içiyormu? 1cc derken tam olarak ne kadar ilaç ekliyorsunuz resmini çekermisiniz.

Oksitetrasiklini kullanmaya gerek yok. Sulphamezathini kullanın eğer 3-4 günde fayda etmezse eczaneden mikostatin ve biteral tablet alın. İlaçları aldığınızda yazın nasıl kullanıcağınızı söyleriz..

Ayrıyetten bu kuşun göğüs kısmında belirgin bir şişlik var. Tümör gibi birşey olma ihtimalide var. Kuşlardan anlayan bir veteriner röntgen çekip yorumlarsa netleşir...

Yani kuruma denildiğinde akla ilk zayıflama durumu gelmeli. Detaylandırılırsa hastalık seviyesinde düşünmek gerekiyor. Yoğun bir zayıflamada zaten doğal olarak bir hastalığın belirtisi olmalı.

Kuşunuz bana göre zayıf değil sebebi ise fotoğraflar yanıltmıyorsa karın bölgesinde birikmiş bir yağlanma (lipom) mevcut. Kuruma dediğiniz şey yaşandığında vücut dengeli şekilde "genelde" erimeye başlaması gerekiyor. Dışkı analizi yapılması ve megabakteri yoğunluğuna göre tedaviye başlanması gerekiyor.

Amfoterisin etken maddeli ilaç megabakteri tedavisine yanıt veren bilinen ürünlerden.

Elle beslemeyi ne şekilde yapıyorsunuz. Hazır mamamı kullanıyorsunuz? Günde kaç sefer yapılıyor. Sulphamezathini suyunamı ekliyorsunuz. Suyunu içiyormu? 1cc derken tam olarak ne kadar ilaç ekliyorsunuz resmini çekermisiniz.

Oksitetrasiklini kullanmaya gerek yok. Sulphamezathini kullanın eğer 3-4 günde fayda etmezse eczaneden mikostatin ve biteral tablet alın. İlaçları aldığınızda yazın nasıl kullanıcağınızı söyleriz..

Ayrıyetten bu kuşun göğüs kısmında belirgin bir şişlik var. Tümör gibi birşey olma ihtimalide var. Kuşlardan anlayan bir veteriner röntgen çekip yorumlarsa netleşir...

nutribird a21 kullanıyorum günde 2 defa 2 - 2.5ml olarak veriyorum. su ve yem yemediği için tamamen kursak beslemesi yapıyorum şuan. sulphamezatin ve oksistesiklini veterinerin dediği gibi kullandım ama fayda etmedi. sulphamezatin için 100 ml suya 1ml olarak çözüyorum daha sonra mama vericeğim zaman 1ml olarak karıştırıp veriyorum mamayla birlikte. 3 gün oldu bugün zaten probiyotik ve vitamin almıştım antibiyotik sonrası için onlara başlıycam yarın. zaten yarın veteriner kontrolü var dışkı analizi istiycem.

Yani kuruma denildiğinde akla ilk zayıflama durumu gelmeli. Detaylandırılırsa hastalık seviyesinde düşünmek gerekiyor. Yoğun bir zayıflamada zaten doğal olarak bir hastalığın belirtisi olmalı.

Kuşunuz bana göre zayıf değil sebebi ise fotoğraflar yanıltmıyorsa karın bölgesinde birikmiş bir yağlanma (lipom) mevcut. Kuruma dediğiniz şey yaşandığında vücut dengeli şekilde "genelde" erimeye başlaması gerekiyor. Dışkı analizi yapılması ve megabakteri yoğunluğuna göre tedaviye başlanması gerekiyor.

Amfoterisin etken maddeli ilaç megabakteri tedavisine yanıt veren bilinen ürünlerden.

mutfak tartısıyla bakmıştım yemden düştüğü zamanlarda 33 gramdı şuan 41 gram. karın şişliğini bi arkadaş daha söylemişti kursak şişkinliği olabilir demişti eğer mantar varsa ama şişlik kursak tarafında değil gibi ,solunda kursağın alt çaprazında kalıyor sanki

nutribird a21 kullanıyorum günde 2 defa 2 - 2.5ml olarak veriyorum. su ve yem yemediği için tamamen kursak beslemesi yapıyorum şuan. sulphamezatin ve oksistesiklini veterinerin dediği gibi kullandım ama fayda etmedi. sulphamezatin için 100 ml suya 1ml olarak çözüyorum daha sonra mama vericeğim zaman 1ml olarak karıştırıp veriyorum mamayla birlikte. 3 gün oldu bugün zaten probiyotik ve vitamin almıştım antibiyotik sonrası için onlara başlıycam yarın. zaten yarın veteriner kontrolü var dışkı analizi istiycem.
Mamaya 1 ml katmak çok olur hocam. Şırıngaya çektiğiniz mamaya 1 damla katmanız yeterlidir.

sulphamezatin için 100 ml suya 1ml olarak çözüyorum daha sonra mama vericeğim zaman 1ml olarak karıştırıp veriyorum mamayla birlikte.

1 ml aşağı yukarı 20 damladır. 100 ml suya 20 damla ekliyorsun. Ardından bu sudan 1 ml veriyorsun. Yani 20 damlanın 100 de birini kuş içiyor. Senin bu hesaba göre kuş hiç ilaç kullanmamış gibi birşey oluyor. Yani ilaç dozu çok çok yetersiz! İlacın doğru dozu mamaya direk 1 veya 2 damla eklemektir. İlacı seyreltmeden yani.

Oksitetrasiklin ise doğru hastalığa doğru dozajda kullanılsa bile kuşlarda etkili olan yada işe yarayan bir ilaç değildir. Bunu yılların tecrübesiyle çok rahat söyleyebilirim..

Dolayısıyla bu uyguladığınız tedaviden sonuç alamamış olmanız çok normal...

bugün eskişehir de bulunan kuş veterineri olan duru veterinere gittik. yüzde 90 kursak mantarı dedi yasin bey. boğaz örneği ve dışkı tahlilide yaptı. onın verdiği ilaçlarla devam edicez tedaviye tahlil sonucu farklı birşey çıkarsa ona göre tedavi değişecek arkadaşlar. son durum bu şekilde

Geri