Dişilerin huyları çeşit çeşit. İki dişi almıştım zamanında diğer minnaklarıma, ilki geldiği gibi alıştı erkek kuşlarımdan daha sevecendi. Diğerinin alışması 2 yıl sürdü; sadece canı isteyince püsküllü dantelli kıyafetlerimle oynamak için üzerime geliyordu, kafamı ona çevirsem veya hareket etsem direkt kaçıyordu. Diğer çiftim yavru yaptı (6 tane), onları nasıl sevdiğimi onların bana nasıl güvendiğini göre göre yeni benimle evde gezmeye başladı. Arada canı isterse öptürüyor bile kendini ama az buz değil 2 yıl uğraştım xd.
Uzun lafın kısası;
-Belki yanında arkadaş olursa size yüz vermeye başlayabilir ama yanına alacağınız kuşun sizle arasının harika olması gerekiyor.
-Yeni kuş erkek veya kız fark etmez aynı kafese koymayın, dişiler çok dövüyor. Yavru yapan dişim daha yuvadan yeni atlamış yavrusunu öldürüyordu az daha, şansa denk geldik de kurtardık

-Erkek kuş alırsanız da size alıştığından emin olana kadar görüştürmeyin, 3 aylıktan itibaren ilgileri kayıyor dişilere. Ki işini iyi yapan birinin daha küçük bir yavru vermemesi lazım bence.
-Erkek kuşunuz 7-8 aylık olunca birleştirmek isterseniz dişiyi erkeğin kafesine geçirin. Buna yönelik yeni kafesi alırken daha geniş alabilirsiniz.
- Bir de doğru görüyorsam kuşunuzun kafesinde ayna var. Size alışmama nedenlerinden biri de bu olabilir. Kafese ayna konulmamalı, gerçekten ayırt edemiyorlar belli bir yaşa kadar veya gerçek bir kuş eve gelene kadar.
Özet hikayemden daha uzun oldu