GülşahKandemir
Forum Sakini
arkadaslar boncugum ilk yumurtasini atti. ben simdi bu surecten sonra napacagimi bilmiyorum. temizlik ne zaman yapiliyor? kusa gecen gun vitamin mama verdim tekrar vereyim mi?
Kaç tane yumurtladı?Arkadaşlar kuşumun bugün yumurtlama günü fakat hala yumurtlamadı. 2 gün oldu ve normalde akşam 6, 7 gibi yumurtluyo. Ne zaman yumurtlar bu hayvan endişelenmeye başladım.
Son yumurtasını bırakmış olabilir. Ortalama 4-6 arası bırakıyorlar bazıları 7-8 hatta daha fazla yapabiliyorlar. Benim yerli takımım 2 tane bırakıyor mesela endişe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum
ama poposunda sislik var elledigimde yumurta oldugunu hissediyorum. Acaba bir gun gec mi olusturdu?Son yumurtasını bırakmış olabilir. Ortalama 4-6 arası bırakıyorlar bazıları 7-8 hatta daha fazla yapabiliyorlar. Benim yerli takımım 2 tane bırakıyor mesela endişe edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum
ama poposunda sislik var elledigimde yumurta oldugunu hissediyorum. Acaba bir gun gec mi olusturdu?
Halsizlik sezmedim kuşumda. Bugün 2 dk uçtu dışarda.Eğer kuşta halsizlik, kanatları açık bitkin bir vaziyet görürsen bilki yumurtlayamıyordur, yani yumurta sıkışması vardır. Youtube'ta yumurta sıkışması diye aratırsan, bu gibi durumlarda nasıl müdahale ediliyor gösteriyorlar.
Daha yapmamış ya acaba sürekli yaptı mı diye baktığım için mi uzadı bu durum?Bazen yumurta saati aksayabiliyor. Belki bunu yazarken yeni yumurtayı yapmış bile olabilir. Sıkışmalar genelde ilk yumurta ve ters gelme durumunda sık olabiliyor. Tabi net bir durum değil bu ama yüzdesi öyle.
zayiflamasi normal mi kusumun? elime aldim gogus sivriligi geldi. mamayi haftada 2 defa yapmam soylendi ama bence yetersiz kaliyo 2 defa vermek.Yumurtalı kuşlar uçurulmaz mümkün mertebe. Ölümle sonuçlanabilir dikkat ediniz.
Muhtemel 4 yumurtada kaldı ya da dediğiniz gibi geciktirecek. Nadiren olur
zayiflamasi normal mi kusumun? elime aldim gogus sivriligi geldi. mamayi haftada 2 defa yapmam soylendi ama bence yetersiz kaliyo 2 defa vermek.
Halsizlik sezmedim kuşumda. Bugün 2 dk uçtu dışarda.
Kuşum bugün öğlen gibi yumurtasını atmış. İlk deneyimi olduğu için sanırım böyle biraz bitkin düştü. Nasıl bitiriyoruz? yumurtalar boş ise almalı mıyım ?Mayayla alakalı bir durum değil. Kuluçka kuşları çok yıpratıyor ve bitirilmesi gerekir eğer aşırı zayıflama varsa.
Powermax klasik mama kullanıyorum. İçerisinde kızıştırıcı olarak nijer var sadece sanırım.Mamaya kızıştırıcı besinler katmayın daha sık verebilirsiniz. Daha sık verilmesinde sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. @Doğanay Y. ?
tamamdırYumurtalari tamamladıktan sonra dolu boş kontrolü yapınız. Boslarsa eğer alabilirsiniz. madem yumurtladi aşırı kötü değilse devam etsin bence. Bide ilk kuluckaymis