İshal ve kabarık kuşum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ponpon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ponpon

Forum Sakini
Merhabalar, 5 yaşındaki muhabbet kuşumun dışkısı bugünden beri bozuldu. Ara ara ishal oluyordu yine ama probiyotikverince düzelirdi. Bir kere de koksidiyoz geçirmişti, tekrarladı mi acaba? Kendisi kabarık ve kafes tabanında şu an. Yardımcı olur musunuz :(

Sabahki dışkısı biraz sümüksüydü şimdi daha da kötü gözüküyor, hızlı ilerledi yoksa sürekli takibimde olan bir kuş, zaten hassas. Elimde ilaçlar var, enrocure, ve sulfamezathine ama önereceğiniz ilaçları da alabilirim.

Dışkılar net yansıtmıyor maalesef sorununu bence. Yeni güncel bir dışkısı var mı? Sadece renk benzerliği ile yorum yapacak olsam ecoli türevi şeyleri eleyin derdim ancak emin olamadım doğrusu. @neanderthalensis

hocam sitraks gibi, nilverm gibi bir iç parazit ilacı var mı? Varsa onu veriniz öncelikle. Yoksa bugün için bir elektrolit yapınız.
Yarın elektrolit sonrası bir değişim olmaz ise sulphamazethine denenebilir.

Sabahki dışkısı biraz sümüksüydü ama 4 saattir böyle dışkı miktarı çok az. Bu arada beklerken ağzına bi damla sulfamezathine verdim.

Evet sabah yanıma aldım, halsizliğini farkettim dışkısına baktım bozuktu ama böyle değildi. O zamandan beri de takip ediyorum, videosunu ekliyorum.

Geri