İshal ve kabarık kuşum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ponpon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ponpon

Forum Sakini
Merhabalar, 5 yaşındaki muhabbet kuşumun dışkısı bugünden beri bozuldu. Ara ara ishal oluyordu yine ama probiyotikverince düzelirdi. Bir kere de koksidiyoz geçirmişti, tekrarladı mi acaba? Kendisi kabarık ve kafes tabanında şu an. Yardımcı olur musunuz :(

geçici bi durum da olabilir. sulphamezathine madem başladınız 3 gun devam edi
evet, genel bakışı iyi görünüyor, @neanderthalensis hocama katılıyorum. Sulpha başlandıysa eğer nilverm şu aşamada gerekli değil. Kuş kumunu kaldırınız varsa
Tamamdır günde 1 damla olarak veriyorum , 55-60 gram arası tontiş bi kız bi de içtiğinden emin olmak için. Uygun mudur acaba?
Bir de elektrolit plus da var, suyuna da onu koyayım mı? Çok dal darı yedi son 4-5 gündür o yapmış olabilir mi?

Tamamdır günde 1 damla olarak veriyorum , 55-60 gram arası tontiş bi kız bi de içtiğinden emin olmak için. Uygun mudur acaba?
Bir de elektrolit plus da var, suyuna da onu koyayım mı? Çok dal darı yedi son 4-5 gündür o yapmış olabilir mi?
evet, beslenme değişimleri böyle dışkılar yapabilir. Tabana yöneldi dediğiniz için biraz detaylı düşünmek gerekti. Genel olarak iyi görünüyor bana göre. YYine de ilaca devam ediniz

kızgınlık yumurtası atma gibi bir durumu yok değil mi kontrol ediniz hocam.
Bu kabarma evet biraz riskli ancak öncelikle yumurta olup olmadığına bakınız :(

kızgınlık yumurtası atma gibi bir durumu yok değil mi kontrol ediniz hocam.
Bu kabarma evet biraz riskli ancak öncelikle yumurta olup olmadığına bakınız :(
Yok Doğanay bey yumurta. Evet beni de korkutuyor. Koksidiyoz olduğunda da böyleydi, ama onda sümüksü tuhaf bi dışkılaması vardı. Şimdiki dışkısına anlam veremiyorum.

Enrocure var(enrofloksasin), nilverm, klamoks 200 var , beşeri antibiyotikleri de alabilirim. Başında bekliyorum, kafes tabanında hala. Çevresine tepki veriyor ama tüneğe çökmüyor.

çok iyi, tedbir amaçlı sormuştum

gerekirse enrofloksasin kullanilabilir ancak simdilik sulphamezathine kullanmaya devam edin bence (ikisi ayni anda kullanılmaz antagonist etki yapar)

çok iyi, tedbir amaçlı sormuştum

gerekirse enrofloksasin kullanilabilir ancak simdilik sulphamezathine kullanmaya devam edin bence (ikisi ayni anda kullanılmaz antagonist etki yapar)
Teşekkür ederim çok sağolun. Peki ağızdan sabah akşam 1 damla mı günde 1 damla olarak mı vereyim? Bu konuda kararsız kaldım.

Merhaba, Kuşumun kabarıklığı devam ediyor. Dışkısı baya kötü kokulu formu daha iyi olsa da. Yemli dışkılama da mevcut, yemini yiyor. Ağızdan sulphamezathine uyguluyorum. Suyunun da elektrolitli olmasında bir sorun var mı acaba?

Merhaba, Kuşumun kabarıklığı devam ediyor. Dışkısı baya kötü kokulu formu daha iyi olsa da. Yemli dışkılama da mevcut, yemini yiyor. Ağızdan sulphamezathine uyguluyorum. Suyunun da elektrolitli olmasında bir sorun var mı acaba?
hayır hocam sorun olmaz. Kabarıklığın altında bir çok neden olabilir :(

Kendisi daha iyi Doğanay bey bu sabah. Dışkısı da katı formda. Tünekte takılıyor :) sulphamezathine iyi geldi diye düşünüyorum. Diğer kuşlarıma da önlem amaçlı vereyim mi 3 gün?
bence verilmeli. Sizin yaşadığınız belirtiler bu sıcak aylarda çok sık oluyor maalesef. :(
İlaç şifa olur inşallah

bence verilmeli. Sizin yaşadığınız belirtiler bu sıcak aylarda çok sık oluyor maalesef. :(
İlaç şifa olur inşallah
Teşekkür ederim Doğanay bey, nilverm de uygulayacağım, onu mu önce uygulasam bu sulphayı mı? Bir de 1 lt ye 1 gram ya nasıl ayarlayabilirim. O kadar hassas tartım yok maalesef, yaklaşık olarak pirinç tanesi büyüklüğü müdür?

Geri