İshalin asıl sebebi ne olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haleee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iki farklı görüş olunca ben de arada kaldım şuan. bugün iyot damlası verdik gündüz yem yemedi ama akşam armutla dal darı falan derken biraz yedi. yarın da probiyotik verip bir bakıcam duruma. daha yeni antibiyotik kullanmamış olsak tereddüt etmezdim ama işte..

iki farklı görüş olunca ben de arada kaldım şuan. bugün iyot damlası verdik gündüz yem yemedi ama akşam armutla dal darı falan derken biraz yedi. yarın da probiyotik verip bir bakıcam duruma. daha yeni antibiyotik kullanmamış olsak tereddüt etmezdim ama işte..

Ekli dosyalar

En baçından beri kuşun öyküsünü özeyler misiniz. Şikayet neydi hangi ilaçlar ne sürede ne dozda kullanıldı yazın ona göre değerlendirelim tekrar.

En baçından beri kuşun öyküsünü özeyler misiniz. Şikayet neydi hangi ilaçlar ne sürede ne dozda kullanıldı yazın ona göre değerlendirelim tekrar.
[ ] 15 Kasım
istahsızlık, kendini kabartma, ishal dışkı solunumdan o zaman da şüphelenmişiz

• teknomezathine tam suluğa 10 damla 7 gün kullanılmış

[ ] 3 Ocak
iştahsızlık, ishal dışkı, kendini kabartma bakteriyel enfeksiyon şüphesi

• bactrim tam suluğa 10 damla 5 gün kullanılmış

[ ] 16 Ocak
papoda şişlik kızgınlık belirtileri sebebiyle kızgınlık yumurtası şüphesi, artı bakteriyal enfeksiyonun devam etmesi şüphesi

• ilaç kullanılmamış

[ ] Şubat başı
bakteriyel enfeksiyonun devam etmesi

• 7 gün tam suluğa 10 damla bactrim kullanılmış

[ ] 24 Şubat
ağızda ve dışkıda kötü koku, kusma refleksi var ama kusmuyor, yem yemiyor halsiz

• triflucan 11 gün

[ ] 7 Mart
ağızda ve dışkıda koku azalıyor ama hafif var.
triflucan 10. günde öksürük krizi, belirgin solunum güçlüğü, fenalaşma bayılacak gibi olma sonrası veterinerde oksijen tedavisi yapılmış,
tricomonas şüphesi

[ ] 9 Mart
tık tık nefes sesi, halsiz yem yemiyor, dışkıda kabarcık

• 1 adet flagyl hap ezilerek 1/8 'i verilmiş

[ ] 11 Mart

• flagyl 3.gün öksürük krizi, nefeste hırıltı, belirgin kilo vermiş

[ ] 16 Mart
flagyl 8.gün nefeste tık tık sesi azalmaya başlamış ama hala var, kusma refleksi azaldı ama var, iştahı düzeldi yem yiyor.

• flagyl hap 9 gün kullanılmış

[ ] 22 Mart
nefes alışveriş düzelmiş hırıltı yok. geceleri hapşırma başlamış

[ ] 30 Mart
ağızda ve dışkıda yine koku tekrarı, dışkışını uzun süre tutma, popodo şişlik

+ göğsünün sağ alt tarafında şişlik var. şişliğin içinde yemler gözüküyor. şişliğin midesi olabileceğini düşünmüşüz.

+Karaciğer problemi şüphesi

• ilaç kullanmamışız

[ ] 7 Nisan dış parazit ense damlası uygulanmış.

[ ] 10 Nisan
2 gün powerchol takviyesi sonrası halsizlik, kabarma yem yememeye başlamış, ishal koyu yeşil dışkı

**üründen şüphelenince kullanmayı tamamen bırakmışız.

apex divitsal bağırsak düzenleyici takviyesi sonrası toparlama

[ ] 12 Mayıs
kanat alt ve üstlerinin tüy köklerinde sarı küçük kitleler var.

• 6 gün teramicin krem sürülmüş fakat gerileme veya ilerleme olmamış

[ ] 26 Mayıs
ishal, öterken sesi kalın çıkıyor, kendini kabartıma, halsizlik, iştahsızlık, öksürme, nadiren nefeste hırıltı (sürekli değil).

• apex divitsol bağırsak düzenleyici verilmiş

[ ] 27 Mayıs
halsizlik ve yem yememe durumu çok artımış, kabarcıkılı dışkı,

• 7 gün tam suluğa 10 damla sulphomezathine kullanılmış.

[ ] 4 Haziran iyot damlası

[ ] 5 Haziran gerwit multivitamin

[ ] 6 Haziran kanatlıoil probiyotik

[ ] 6 Haziran
yem yememeye başlama, yine ağızdan gaz sesi çıkarma, dışkıda kabarcık, ishal, koyu yeşil dışkı, geceleri hapşırma devam ediyor.
+karaciğer problemi şüphesi

• Bactrim 7 gün kullanılmış
7 günde toparlanmış, yem yoyor ama geceleri hapşırma devam ediyor, dışkıda kabarcık devam ediyor.

[ ] 14 Haziran öksürük krizi & nefeste tık tık ses.

[ ] 18 Haziran
tekrar aynı semptomlar nefeste hırıltı artmış

[ ] 19 Haziran - nilverm iç parazit uygulanmış

[ ] 20 Haziran tollyamin forte, nefeste ses ve öksürme devam

[ ] 21 Haziran suyuna iyot damlası

22 Haziran kanatlıoil probiyotik

göğsündeki şişlik şuan böyle
dışkıları da ekliyorum. şuan sürekli uyuyor kabarıyor halsiz ve yem yemiyor

Ekli dosyalar

Aalında problem bakteriyel değil karaciğer kaynaklı. Büyük ihtimalle antibiyotikler boşuna kullanılmış.
Powerchol kullanmayacaksanız bari haftada her birinden 2 kez sedochol, carnispeed kullanın. Prozim plus bir süre her gün kullanın.
Biraz toparladığı gün powerchol'ü tekrar deneyin. Bence kötüleşmesinin büyük ihtimalle powerchol ile alakası yok.

Aalında problem bakteriyel değil karaciğer kaynaklı. Büyük ihtimalle antibiyotikler boşuna kullanılmış.
Powerchol kullanmayacaksanız bari haftada her birinden 2 kez sedochol, carnispeed kullanın. Prozim plus bir süre her gün kullanın.
Biraz toparladığı gün powerchol'ü tekrar deneyin. Bence kötüleşmesinin büyük ihtimalle powerchol ile alakası yok.
ama şuan sadece prozim plus verip bekleyeceğimiz bi durumda değil gibi. yem yemeye başlaması lazım

ama şuan sadece prozim plus verip bekleyeceğimiz bi durumda değil gibi. yem yemeye başlaması lazım
Tamam da envayi çeşit antibiyotik kullanmışsınız zaten. İyileşecek olsaydı onca antibiyotik sonrası iyileşirdi zaten. Bence antibiyotiğe yüklenmenin anlamı yok.
Baştan itibaren karaciğer yetmezliğinden şüpheleniyordum. Hala aynı fikirdeyim. Tercih sizin.

tedavi sürecini dışkıları kullandığın ürünleri inceledim bana göre bu kusta Trichomoniasis var benzer öykülü bir kus tedavisini yapmıstık iyilesmisti
Öksürük krizleri ve bayılacak gibi olma >>> Trichomonas kursaktan yukarı yayıldığında olur.
Ağız ve dışkıda kötü koku >>> >trico nun En tipik bulgularından biridir. Özellikle kronik formlarda.
Flagyl ile belirgin düzelme >>>> Trichomonas, Flagyl (metronidazol) ile baskılanır.
Dışkıda kabarcık, sulu yapı >>>> Yutma sorunları nedeniyle su dengesizliği olur.

kuşunun mevcut durumu, kronik, ataklar halinde seyreden Trichomoniasis ile karaciğer/sindirim destekli ikincil sorunların birlikte yürüdüğü bir tabloya çok benziyor.

Bu nedenle:

• Kesin tanı için ağız içinden sürüntü alınmalı (mikroskop)
  • Ama ampirik (belirtiye göre) tedaviyle ilerlemek şu an mantıklı
  • En doğrusu: Ronidazol gibi Trichomonas’a özel tedaviye geçilmesi

tedavi sürecini dışkıları kullandığın ürünleri inceledim bana göre bu kusta Trichomoniasis var benzer öykülü bir kus tedavisini yapmıstık iyilesmisti
Öksürük krizleri ve bayılacak gibi olma >>> Trichomonas kursaktan yukarı yayıldığında olur.
Ağız ve dışkıda kötü koku >>> >trico nun En tipik bulgularından biridir. Özellikle kronik formlarda.
Flagyl ile belirgin düzelme >>>> Trichomonas, Flagyl (metronidazol) ile baskılanır.
Dışkıda kabarcık, sulu yapı >>>> Yutma sorunları nedeniyle su dengesizliği olur.

kuşunun mevcut durumu, kronik, ataklar halinde seyreden Trichomoniasis ile karaciğer/sindirim destekli ikincil sorunların birlikte yürüdüğü bir tabloya çok benziyor.

Bu nedenle:

• Kesin tanı için ağız içinden sürüntü alınmalı (mikroskop)
  • Ama ampirik (belirtiye göre) tedaviyle ilerlemek şu an mantıklı
  • En doğrusu: Ronidazol gibi Trichomonas’a özel tedaviye geçilmesi
Hocam kuşa flagyle kullanıldı zaten. Tricomonas olsaydı etki etmiş olmalıydı.

Hocam kuşa flagyle kullanıldı zaten. Tricomonas olsaydı etki etmiş olmalıydı.
evet hafif vakalarda Metronidazol iş görür ama ağır vakalarda Ronidazol ve Dimetridazol karısımlı ürünler daha etkilidir bu yüzden Flagyl verdiğinde kusda toparlanma gözlemlenmistir ama ilac yetersizliği tekarlanmasına neden olabilir

Boşuna değil hocam kesinlikle. İlaç verilmeseydi bu kuş çoktan ölürdü. İlaçlardan sonra iyileşme oluyor zaten asıl problem hastalıkların tekrarlaması. Karaciğer sorunu olduğu konusunda hemfikiriz ama bu diğer hastalıkların olmadığı yada olmayacağı anlamına gelmiyor..

Bu kuşun bağışıklığı çok düşük bunda karaciğer ve iç organlardaki problemlerin ve felçli olmasının etkisi büyük. Ek olarak bakteri mantar protozoa vs. sayılarındaki artışlarda hemen hasta ediyor kuşu. Başka kuşların tolere edilebileceği miktarları bu kuş edemiyor. En ufak birşeyde hastalanıyor..

İlaçlardan sonra iyileşme görülmese tamam haklısın dicem. Ben başından beri takip ediyorum kuşu. Uygulanan tedavilerde sorun yok. Ve benim şahsi fikrim gerekliydide...

evet hafif vakalarda Metronidazol iş görür ama ağır vakalarda Ronidazol ve Dimetridazol karısımlı ürünler daha etkilidir bu yüzden Flagyl verdiğinde kusda toparlanma gözlemlenmistir ama ilac yetersizliği tekarlanmasına neden olabilir

Metronidazol konusunda katılıyorum kesinlikle. Benim tecrübelerime görede ornidazol (biteral) çok daha başarılı bu hastalıkta..

Boşuna değil hocam kesinlikle. İlaç verilmeseydi bu kuş çoktan ölürdü. İlaçlardan sonra iyileşme oluyor zaten asıl problem hastalıkların tekrarlaması. Karaciğer sorunu olduğu konusunda hemfikiriz ama bu diğer hastalıkların olmadığı yada olmayacağı anlamına gelmiyor..

Bu kuşun bağışıklığı çok düşük bunda karaciğer ve iç organlardaki problemlerin ve felçli olmasının etkisi büyük. Ek olarak bakteri mantar protozoa vs. sayılarındaki artışlarda hemen hasta ediyor kuşu. Başka kuşların tolere edilebileceği miktarları bu kuş edemiyor. En ufak birşeyde hastalanıyor..

İlaçlardan sonra iyileşme görülmese tamam haklısın dicem. Ben başından beri takip ediyorum kuşu. Uygulanan tedavilerde sorun yok. Ve benim şahsi fikrim gerekliydide...
O zaman kuşta hiv veya lösemi var. Gerçi hiv kuşlarda görülmez. Peki şuan ne kullanmalı sizce ? Ve ne zamana kadar ilaçla ilerlenmeli bilemedim.

normal yemi önüne tutunca kusma hareketi yapıyo ama kusmuyor daldarı veriyoruz ondan da bir iki tane yalandan yiyor

Geri