Merhabalar karıştırıp vermenin herhangi bir zararı yok ama Paşa karıştırınca tadını beğenmemişti, siz de bir deneyin derim. Bazı karışımların tadı güzel olmayabiliyor.diğer sorum; kekik çayı ve karahindiba çayı karıştırılıp verilebilir mi?
demlediğim çayı su ile biraz daha seyrelttim. teşekkür ederim tavsiyeniz içinMerhaba verebilirsiniz tabi ama ayrı günlerde ayrı ayrı verseniz ikisinden de farklı zamanlarda vermiş olursunuz, gıda çeşitliliği olur.
Kekik çayı kullananalar ve memnun kalan bir çok kişi var ama bence kullanacağınız kekiği dikkatlice seçin ki antiseptik olan kekiğin fazlası toksik etki yapabilir, zehirlenmeye de yol açabilir, ölçülü kullanmak lazım. Ayrıca karışımlar çok daha riskli.
Kuşlar için dozaj çok önemli bizim için ''bir tutam'' dediğimiz bir bitki onlar için ölümcül olabiliyor.
Ben bu anlamda riske girmemek için UsneGano diye bir anti-bakteriyel ürün kullanıyorum.İçinde kekik ve diğer yararlı anti bakteriyel ürünler var.
teşekkürler ederim cevabınız için. çayları karıştırmadım, sadece pavifac ve entrobac ı karıştırdım. şu an yiyorlar, tadını beğendiler sanırım. büyük kuşların dışkıları ile alakalı internette pek birşey bulamadım. bendeki amazonun dışkılarının normal olup olmadığını nasıl anlarım.Merhabalar karıştırıp vermenin herhangi bir zararı yok ama Paşa karıştırınca tadını beğenmemişti, siz de bir deneyin derim. Bazı karışımların tadı güzel olmayabiliyor.
Sadece papatya ile tarçın karışımının tadını beğeniyor.
Doz olarak da çok emin olamıyorsanız küçük süzeğin içine kekik koyup sıcak sudan geçirebilirsiniz.
Bu yardımcı olabilir.teşekkürler ederim cevabınız için. çayları karıştırmadım, sadece pavifac ve entrobac ı karıştırdım. şu an yiyorlar, tadını beğendiler sanırım. büyük kuşların dışkıları ile alakalı internette pek birşey bulamadım. bendeki amazonun dışkılarının normal olup olmadığını nasıl anlarım.
normal gibi gözüküyor bizim dışkılar ama dışkılarımız bu kadar küçük değilBu yardımcı olabilir.Ekli dosyayı görüntüle 18008
Kuşunuz dişi ise;normal gibi gözüküyor bizim dışkılar ama dışkılarımız bu kadar küçük değil![]()
Kuşun boyutuna göre de değişir. Paşa'nın dışkısı belki bu fotoğraftakinin 6-7 katı. Önemli olan yapısı.normal gibi gözüküyor bizim dışkılar ama dışkılarımız bu kadar küçük değil![]()
evet. 2 seneden fazla oldu kuş bende. dışkılar büyük oluyor ama etrafı hep sulu, suludan kastım kıvamı yumurta beyazı gibi(şeffaf hali)Kuşun boyutuna göre de değişir. Paşa'nın dışkısı belki bu fotoğraftakinin 6-7 katı. Önemli olan yapısı.
amazon papağanlarının dışkılamaları hakkında pek bilgim olmadığı için yabancı forumlarda da bakıyorum ama pek hastalıklı hayvan göremedim. yani bu dışkılar bir hastalık belirtisi mi yoksa normal mi bilmiyorumBu dışkıda büyüklük dışında beyaz bölümün fazlalığına odaklanmak lazım..
Sizin kuşun dışkısı bembeyaz değil ama beyazlık dışkının diğer bölümüne göre fazla.amazon papağanlarının dışkılamaları hakkında pek bilgim olmadığı için yabancı forumlarda da bakıyorum ama pek hastalıklı hayvan göremedim. yani bu dışkılar bir hastalık belirtisi mi yoksa normal mi bilmiyorum
beyaz kısım değil de etrafındaki ıslaklık. muhabbet kuşlarındaki bakteriyel enfeksiyonlara benzer bir boyama oluşmuş o endişelendirdi beniSizin kuşun dışkısı bembeyaz değil ama beyazlık dışkının diğer bölümüne göre fazla.
tamamen bembeyaz olan dışkılar genellikle pankreas sorununa işaret eder, ama tam beyaz olmadan önce beyazlığın oranı giderek artar mı yoksa direk tam beyaz mı oluyor, o konuda bilgim yok.
Bu aralar diyetini meyvelerden başlayarak sadeleştirebilirsiniz.yem: versele laga prestige loro parque amazone
çiğ fındık, ceviz vs.
meyve sebze ağırlıklı beslenmesi var
Benim dikkatimi çeken iki şey oldu; ilk olarak idrarın renkli olması (berrak ve renksiz olmalı)evet. 2 seneden fazla oldu kuş bende. dışkılar büyük oluyor ama etrafı hep sulu, suludan kastım kıvamı yumurta beyazı gibi(şeffaf hali)
yeni yaptıklarından görsel ekliyorum.
Bunlar da yardımcı olabilir.amazon papağanlarının dışkılamaları hakkında pek bilgim olmadığı için yabancı forumlarda da bakıyorum ama pek hastalıklı hayvan göremedim. yani bu dışkılar bir hastalık belirtisi mi yoksa normal mi bilmiyorum
tamamdır, dün biraz erik bugünde az bişey kiraz yemişti.Bu aralar diyetini meyvelerden başlayarak sadeleştirebilirsiniz.
Bir kaç gün sadece yemle besleyerek dokunan bir şey var mı diye gözlemleyebilirsiniz.
Belki de bakteriyel bir durum yok konu beslenme ile alakalıdır.
Diğer türlü dışkısını tahlil ettirebilirsiniz.
inceledim. ç parazit problemi değil gördüğüm kadarıyla, karaciğer problemi olabilir yazıya göre ama çekirdek ağırlıklı beslemiyorum yağlanma vs olcağanı düşünmüyor.@sadrock
Şu konuyu bir inceleyin isterseniz;
Kakaloji
Papağanlar istedikleri kadar kocaman gagaya sahip olsun, istedikleri kadar büyük olsunlar ya da istedikleri kadar cazgır, çok hassas ve hastalıklara çabuk yenilen bir bünyeleri vardır. Türkiye'de onların hastalıklarından anlayan, adım başı on tane veteriner bile olsa, sağlıklarının iyi olup...iyikus.com
maalesef zonguldakta bilen anlayan bir veteriner yok. 1 tane isim yapmış veteriner var o da enrofloksasin+vitamin verip gönderiyor herşeyde. elimde kullanabileceğim şeyler var görsel olarak eklerimBenim dikkatimi çeken iki şey oldu; ilk olarak idrarın renkli olması (berrak ve renksiz olmalı)
Diğeri ise, üratın fazlalığı. Tabi ki bu yediklerine göre de değişir ama bu durum kalıcı hale geldiyse o zaman bir veterinere görünmeli diye düşünüyorum.
evet, inceledim. tahanım attığına benzer şeyler yazıyor. şimdilik takip ediyorum. duruma göre yeni bir başlık açarım ordan da değerlendiririzBunlar da yardımcı olabilir.