Kabarık durma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan melisatk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melisatk

Forum Sakini
Bugün bulut ve yağmurun genel kontrolü vardı veterinerde fırtına ve yağmur olduğu için goturemedim doktora giderken hasta olmasınlar dedim yağmurda kabarık durduğunu ve kuyruk aşağıda ve sekme olduğunu farkkettim dışkılarınin renginde begenmedim dışkı resimlerini temiz kağıt üzerine yapınca aticam Streamable VideoIMG_20230328_144920.jpg

Dişide denerseniz dışkı gelir. Bu nedenle yapmaya gerek yok. Erkek hazır oldukça, eğer heparinsiz kapiler tüp alırsanız ve o gelen tohumu çekip dişiye aktarırsanız yumurtalarından 1/2 tanesi dolacaktır. Devamlı boş gelen yumurtlamalarda tek çözüm bu maalesef. Suni tohumlama konusunu araştırmanızı öneririm.
Olabildiğince dişinin ve erkeğin popo tüylerini makasla değil de hafifçe elinizle yolun. Çok kolay geliyor o bölgede ki tüyler. Bunu yumurtaları dolduramadıkları için öneriyorum. Bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Dişide denerseniz dışkı gelir. Bu nedenle yapmaya gerek yok. Erkek hazır oldukça, eğer heparinsiz kapiler tüp alırsanız ve o gelen tohumu çekip dişiye aktarırsanız yumurtalarından 1/2 tanesi dolacaktır. Devamlı boş gelen yumurtlamalarda tek çözüm bu maalesef. Suni tohumlama konusunu araştırmanızı öneririm.
Olabildiğince dişinin ve erkeğin popo tüylerini makasla değil de hafifçe elinizle yolun. Çok kolay geliyor o bölgede ki tüyler. Bunu yumurtaları dolduramadıkları için öneriyorum. Bir yöntem olarak kullanılmaktadır.
Şimdi yumurta olabilir ya diside yarın denememde sakınca var mi

Şimdi yumurta olabilir ya diside yarın denememde sakınca var mi
hayır, günde 1 kez olacak şekilde deneyebilirsiniz. Her zaman gelmeyebiliyor ya da biraz kanlı olabiliyor telaş etmeyiniz.
Dışkıların lekesi yetersiz beslenmeyle alakalı gibi. Yeminizin öncelikle bayat olmadığından emin olunuz ve mama ile destekleyiniz. Elektrolit ve probiyotikte dışkıyı iyi topluyor. 3-5 güne düzelmez ise ilaç gerekiyor

hayır, günde 1 kez olacak şekilde deneyebilirsiniz. Her zaman gelmeyebiliyor ya da biraz kanlı olabiliyor telaş etmeyiniz.
Dışkıların lekesi yetersiz beslenmeyle alakalı gibi. Yeminizin öncelikle bayat olmadığından emin olunuz ve mama ile destekleyiniz. Elektrolit ve probiyotikte dışkıyı iyi topluyor. 3-5 güne düzelmez ise ilaç gerekiyor
Anladım o zaman yarın sipariş verim o tüpten mama vermiyorum bu sıralar hocam yarında belli düzene koymam lazım ilgilenemedim kuşlarla

Anladım o zaman yarın sipariş verim o tüpten mama vermiyorum bu sıralar hocam yarında belli düzene koymam lazım ilgilenemedim kuşlarla
anladım hocam. Mutlaka mavi olsun hocam alacağınız kapiler tüpler. Kırmızılar heparinli, bize heparinsiz olan lazım

Allah Allah
Tarçın ekledin mi peki
yumurta tarçın kekik nane çok az koydum kekik naneyi keçi boynuzu özü %100 doğal olanından ve çok az probiyotik normal yem normalde de kattigim şeyler sadece havuç yoktu onu ekleyemedim bir önceki gibi hazırladım o zaman çok küçük bişey kalmıştı severek yiyiyolardi şimdi ellemesiler neredeyse yumurta olduğu için az önce aldım kafesten

her zaman sunulanı yemek istemeyebiliyorlar. Hastalık demem güç bu nedenle ama endişeleriniz varsa mutlaka gösterin
Havucu tek astım yinede yemedi hocam kabarik durmuyor şuan ama genel kontrolden gecirim ikisinide yarın randevu alıp yumurta var galiba yumurta gelirse goturemem çünkü
Başka bir sıkıntısı olabilir
İsterseniz veteriner görsün gelişmelerden haberdar ediniz
Tabii yazarım buraya hocam 🙂

Havucu tek astım yinede yemedi hocam kabarik durmuyor şuan ama genel kontrolden gecirim ikisinide yarın randevu alıp yumurta var galiba yumurta gelirse goturemem çünkü

Tabii yazarım buraya hocam 🙂
Yarına randevumuz var ama yağmur yuvaliktan çıkmıyor bu sürede kafesi yerinden oynatmak sıkıntılı ya ben yarın otobüsle veterinere gitsem bişey olur mu sizce randevuyu iptal mi etsem bilemedim

Yarına randevumuz var ama yağmur yuvaliktan çıkmıyor bu sürede kafesi yerinden oynatmak sıkıntılı ya ben yarın otobüsle veterinere gitsem bişey olur mu sizce randevuyu iptal mi etsem bilemedim
Kuluçka da iken hiç kuşları dışarı çıkartmadim o yüzden bilemiyorum ama üzerini ortersen kafesino Zaman sakin kalabilirler

Hocam eğer kuluçka durumundansa durgunluğu bence erteleyin. Kuluçka kuşları çok yoruyor, her şey olabilir görünür bu evrede. D vitamini ve kalsiyum takviyesini ihmal etmeyelim.

Geri