Hagen kafese o kadar para vermeye deymez. Neye göre kaliteli fiyatına göremi? Tamam kafes telleri yatay bu güzel, kafes boyutuda iyi ancak en önemli şey sürgü yok okadar para vericem sürgü olmıyacak
Aynı kafesi özel yaptırsanız çok daha ucuza çıkar ve istediğiniz özelliklerde yaparlar.
İstanbul'da bir sürü kafes imalatçısı var ara hepsini özel yaptırabilirmiyiz diye sor muhtemelen bir kaç tane bulursun, hatta bende yaptırıcam müsait bir zamanda. Google'a kafes imalatçısı diye arat bir sürü site çıkıyor çoğuda istanbul'da. Bayrampaşa'da klas kafes diye bir yer bulmuştum ben ama görüşmedim sitesinde her boyutta özel imalat yapılır yazmış...
En ideal kafes; genişlik 55 x yükseklik 40 x derinlik 35. Geniş tarafları yatay tel, dar tarafları dikley tel. Üstteki mesajımda bahsettim galvaniz yada pirinç kaplamalı kafesler ciddi sağlıksız. En sağlıklısı solventsiz
fırın toz boya. Yada kendiniz su bazlı bir beyaz boya alıp boyayın
Boyalı kafesler daha sağlıklı bence kesinlikle boyalı kafesleri öneriyorum.... O kaplamalı kafeslerde ne kimyasallar kullanılıyor bi görseniz siyanüründen bilmem nesine kadar birde dediğim gibi kaplaması aşınıyor (aşındığını renginin solmasından anlayın) aşındıkça kimyasallar açığa çıkıyor zazarıda burada çıkıyor zaten kuş ağzıyla temas ediyor çünkü bütün kimyasalları yavaş yavaş vücuduna alıyor benden uyarması.
Boyalı kafeste aşınma yok. Kuş kemirirse ancak ozaman boyası kalkar. Ama kaplamalı kafeste kuş kemirmese bile kaplaması aşınıyor.
Şimdi diyeceksiniz bütün üreticiler kaplamalı kafes kullanıyor. Tamam ama bir sorun bakalım en fazla yaşayan kuşları kaç yıl yaşıyor? Benim araştırmalarımda en fazla yaşayan kuşların kafesleri hep boyalı kafesler. Eğerki o üreticilerin 15 yıl yaşayan kuşu varsa gelsin yazsın buraya. Kuşun yaşam süresini sadece kafese bağlayamayız elbette ama ciddi bir etken...