Kafes Üstünü Örtmeli Miyim

Merhaba arkadaşlar konuya çok hakim olamadım ama gerwit ile ilgili ölçüyü görünce yazmak istedim. Ben de gerwit kullanıyordum 3 ay öncesine kadar tam dolu suluğa 4-5 damla şeklinde haftada 1 veya 10 günde bir kuşuma sunuyordum. 3 ay önce kuşum kendini yoldu ve tüm göğüs ve sırt tüyleri döküldü istanbul vet Filiz hanıma götürdüm karaciğer problemi oluştuğunu farketti ve vitaminin içeriğinde yanlış olmasın ama sanırım a ve k vitaminlerinin karacigere aşırı yüklendiği için bu hastalığı tetikleyebileceğini belirttiler. Vitamin kullanımını şimdilik kestim, pelet yeme başladık her şey yolunda tüyleri de cıktı herhangi bir problem yok gibi. Tabi ki bu konuda çok daha bilgili arkadaşlarımız var ama ben başımdan geçen durumu sizinle paylaşmak istedim sadece

Oyla 0
Merhaba arkadaşlar konuya çok hakim olamadım ama gerwit ile ilgili ölçüyü görünce yazmak istedim. Ben de gerwit kullanıyordum 3 ay öncesine kadar tam dolu suluğa 4-5 damla şeklinde haftada 1 veya 10 günde bir kuşuma sunuyordum. 3 ay önce kuşum kendini yoldu ve tüm göğüs ve sırt tüyleri döküldü istanbul vet Filiz hanıma götürdüm karaciğer problemi oluştuğunu farketti ve vitaminin içeriğinde yanlış olmasın ama sanırım a ve k vitaminlerinin karacigere aşırı yüklendiği için bu hastalığı tetikleyebileceğini belirttiler. Vitamin kullanımını şimdilik kestim, pelet yeme başladık her şey yolunda tüyleri de cıktı herhangi bir problem yok gibi. Tabi ki bu konuda çok daha bilgili arkadaşlarımız var ama ben başımdan geçen durumu sizinle paylaşmak istedim sadece
Biz nasıl vitamin eksikliğimiz olmadığı sürece takviye ilaç kullanmıyorsak kuşlara da vermemeliyiz bence. Meyve, sebze ve mamanın yerini hiçbir şey tutamaz. Tüy döneminde, hastalık dönemlerinde, ilaç kullanımından önce ve sonra, meyve, sebze ve mamaya alışık olmayan kuşlarda takviye olarak verilmesi kâfi.

Oyla -1
Umarım bu süreci en az hasar ile atlatırsınız, geçmiş olsun:( Ancak bu karaciğer problemini, gervit'e yüklemek çok yanlış olur. Eğer söylediğiniz gibi Gervit'i haftada 1 kez verdiyseniz problem başka bir şeyden kaynaklı olmalı diye düşünüyorum.

Oyla 0
Umarım bu süreci en az hasar ile atlatırsınız, geçmiş olsun:( Ancak bu karaciğer problemini, gervit'e yüklemek çok yanlış olur. Eğer söylediğiniz gibi Gervit'i haftada 1 kez verdiyseniz problem başka bir şeyden kaynaklı olmalı diye düşünüyorum.
Teşekkür ederiz Yağlanmaya bağlı karaciğer büyümesi ve testis büyümesi teşhisleri konmuştu. Karaciğer böyle büyümüşken vitaminin de etki edebileceği kanısına vardı. Bunların sebep olduğu acı ve ağrıyla hayvan küçücük bir stres halinde kendini yolmaya başladı duruma bir ay kadar geç müdahale etmek zorunda kaldık ama şükür şu an çok iyi. 3 kür meloxicam tedavisi gördü bu tedavi boyunca pelet yeme de başlamamızı önermişti filiz hanım ancak ben o süreçte çok kararsızdım pelet yemi biraz geç edindik pelet yeme başladıktan 1-2 gün sonra hayvan kendini yolmayı bıraktı şu an yoğun tüy döneminde ama eski pofudukluğumuza da döndük sonunda :)

Oyla 0
Geri