Kafes

Kuzey 57

Forum Sakini
Sizce, 3- 4 katlı
Pvc kafes mi,
mdf- sunta kafes mi,
tel kafes mi.daha iyidir.

Son düzenleme:
Hepsinin ayrı ayrı problemleri var. Eğer box kafesler seviyorsanız mutlaka kompozit öneririm. Ancak o kadar bütçe yoksa tel kafes tercih edilmeli bence.

Böyle 2-3 tane alsam üst üste konsa olur dimi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2022-02-27-23-48-03-148_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-02-27-23-48-03-148_com.facebook.katana.jpg
    497.8 KB · Görüntüleme: 23
ben görselde attığınız kafesin 60 lık versiyonunu kullanıyorum. Üst üste geçirilebiliyor rahatlıkla. Facebook üzerinden blu kafesten almıştım ancak beklentiniz yüksek olmasın. 90-100 lira gibi bir fiyatı vardı adet.
Çakmak kafesle iletişime geçmenizi öneririm. 55'lik nazar boncuklu, büyük kapılı kafesleri çok güzel
Dipnot: iletişime geçilirse çakmak ile (serhat işeri kafes modeli ) derseniz ilgileneceklerdir. Bilmiyoruz derse de mutlaka büyük kapılı, nazar boncuklu 55 ya da 60 lık kafes sorunuz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar günaydın böyle bir kafes buldum fikirlerinizi bekliyorum
Pvc 50/40

Ekli dosyalar

• IMG_20220301_085303.jpg
    IMG_20220301_085303.jpg
    295.2 KB · Görüntüleme: 12
Bu tip kafesleri sevmiyorum ben bit oluşumuna çok uygun ? ayni zamanda led ışık takmak gerekiyor. Çok karanlık

Arkadaşlar günaydın böyle bir kafes buldum fikirlerinizi bekliyorum
Pvc 50/40
Bu tarzlar kafeslerin içine doğru düzgün ışık girmiyor. Led aydınlatmalarda kuşların sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Bence en iyisi telli kafesler.
Herhangi bir yeri ahşaptan olan kafes kullanmayı düşünürseniz (salma kafes, ahşap profilli kafesler vs) ahşap kısımlarının, parazit yapmaması için, yakmak gerekir.

Bu tarzlar kafeslerin içine doğru düzgün ışık girmiyor. Led aydınlatmalarda kuşların sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Bence en iyisi telli kafesler.
Herhangi bir yeri ahşaptan olan kafes kullanmayı düşünürseniz (salma kafes, ahşap profilli kafesler vs) ahşap kısımlarının, parazit yapmaması için, yakmak gerekir.
Tahta iskeletli kafes var elimde şuan. Temizliğine dikkat edildiği sürece ve dış parazit için gerekli önlemler alındığında yakmaya gerek yok. Yani ortalıkta bu tür şeyler çok dönüyor ama sanıldığı kadar tehlikeli değil...

Tahta iskeletli kafes var elimde şuan. Temizliğine dikkat edildiği sürece ve dış parazit için gerekli önlemler alındığında yakmaya gerek yok. Yani ortalıkta bu tür şeyler çok dönüyor ama sanıldığı kadar tehlikeli değil...
Başına kan biti sorunu gelmediği için böyle diyorsun :D
Öyle bir yuvalanıyor ki, hızını anlatamam. Fark ettiğinde çok geç kalıyorsun. Maalesef böyle bir durumda ürünü atmak gerekiyor.

Eyvah eyvah ben de görsellerde görüyorum led ışıklı falan çok hoşuma gidiyor o yüzden biraz bu kafese döndüm bit olayını ilaçlama falan yapınca oluşmaz diye düşünüyorum ama
Kompozit kafes diye aratırsanız aslında istediğinizle aynı. Sorun mdf yüzünden :(
Kompozit kafeslerde dış parazitler yuvalanmıyor. Daha az riskli. Tuana kafes, antalya kafes, şahin güngör kafes, alaska kafes incelenebilir.

Başına kan biti sorunu gelmediği için böyle diyorsun :D
Öyle bir yuvalanıyor ki, hızını anlatamam. Fark ettiğinde çok geç kalıyorsun. Maalesef böyle bir durumda ürünü atmak gerekiyor.
Tamam işte. :) Dediğim gibi dezenfektan ile güzelce temizlenir ve dış parazitleri düzenli yapılırsa risk baya azalıyor. Ama bazen tahta da olsa telli de olsa ne yapsak yine de gelebiliyorlar maalesef...

Tamam işte. :) Dediğim gibi dezenfektan ile güzelce temizlenir ve dış parazitleri düzenli yapılırsa risk baya azalıyor. Ama bazen tahta da olsa telli de olsa ne yapsak yine de gelebiliyorlar maalesef...
Hayır anlatamadım sanırım :D
Kan bitleri kuş yüzeyinde tutunmuyor. Beslenip kaçıyorlar yuvasına. Bu sürede çok iyi dezenfekte edilse bile evin başka bir aralığında üremiş olabilirler. Daima akarsid gibi tozların kafes etrafı, kafes içi dökülü kalması gerekir maalesef.
Çok temiz olunsa da evet maalesef geliyor :( Kuş alınan yere dikkat etmek lazım. Kuştan önce kafes sağına soluna dikkatlice bakılmalı

Geri