Kanlı siyah dışkı

benlimon

iyikus.com Üyesi
Az önce kanlı siyah dışkı yaptı. Elimde sulfa yok pazartesi günü alabilirim, augmentin var.

yarın sabah başlayabilirsiniz bence. yalnız ilaçlı suyu min 12 saatte 1 tazelemeyi unutmayın, çeşme suyu kullanmayın
Bugün ilacın son günü yani 3. Gün. Dışkılar bu şekilde. Kendisi keyifsiz sessiz. Yoğun tüye girdi. Dışkılar kokmaya başladı.. öyle yoğun bı koku değil ama sanki önceden böyle koku almiyodum emin olamadım..

@Malkoçoğlu @neanderthalensis @Doğanay Y.

Son düzenleme:
İlk dışkılara göre yine iyi görünüyor. Multivitaminle destekleyin şuan benim bir önerim yok malesef...

İlaç kullanımı duruma göre +1/2 gün uzatılabilir. Dışkılar fena görünmüyor ancak kokunun olmaması gerekiyor. :(

doğanay hocanın dediği gibi ilacı 1-2 gün daha uzatabilirsiniz bence. ardından biraz dinlendirip öyle karar vermek gerekir, koksidiyoz yanında başka patojenler de olabilir

Eğer ilaca devam edilicekse bence biraz ara verilip 3. kür şeklinde kullanılması daha iyi olur.. Şuan devam edilmesi kuşu daha kötüye götürebilir...

Abi eğer ilaca ara verildiyse küçük bir önerimiz var. Sarımsaklı su kullanabilirmisiniz. Sarımsaklı su tarifi sitede var. Sadece ölçü olarak ilk gün 5 6 damla 2. Günden sonra tam dolu suluğa 10 damla olacak şekilde suyuda iyice karıştırın. Sarımsaklı suyu hazırladıktan 24 saat sonra kullanabilirsiniz. Sarımsaklar içinde ortalama 4 5 gün kalabilir. Sonrasında süzünüz. Eczaneden damlalık alınız ilk gün 5 6 damla sonraki günler 10 damla. Süreç boyunca yeşillik verebilirsiniz. Yumurta maması veya takviye vermeseniz daha iyi olur. İnanın zararı yok faydası var. İlaç kullanmaya 1 hafta ara verecekseniz bu şekilde değerlendirmenizi öneririz...
Mümkünse cam kavonoz yada şişe tercih ediniz sıkıca kapatıp direk güneş ışığına maruz bırakmayın.
...

Tekrardan herkese merhaba, kuşun durumunu güncellemek istedim.

Kafesindeyken bu tarz dışkılar yapıyor
Kafesinde gün ortasına kadar böyle yaptığıda oluyor..
Kafes dışında böyle

Dışkılar genel olarak iyi gibi sizlerde bakarsanız daha iyi olur. Kuşun genel durumuda geçen haftaya göre çok iyi haksızlığı vs yok kendine geldi..

3. Kürü yapmalı mıyım sizce ne olur ne olmaz diyerekten?

Bu arada kuş gün içinde ızgaranın altındaki peçeteye ulaşıp mahvediyor paramparça ediyor niye böyle merak ediyorum.

Dün kafesindeyken birden bağırmaya başladı tunekten düşüyordu galiba ordan oraya zıpladı tam anlayamadım. Açıkçası çok korkuyorum çünkü dengesi bozuldu yani felç gibi bi şey oldu galiba. Daha öncede dengede sorun olmuştu augmentin kullanmıştım. Tekrar aynı şey olmasını hiç istemiyorum.. bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim..

Geri