roadhouseblues
Veteran
Merhaba arkadaşlar.Kuşumun kanadında kırık ve kökü kanlı kapsül buldum.Bunu çekmem gerekir mi,forumda çekilmesi gerek denmiş ama size de danışmak istedim.
hocam ağızları yok dertlerini söyleyemiyorlar ya ,içim gidiyor.Keyfi yerinde dal darı verdim rahatladı.Teşekkür ederim desteğiniz içinbu şekilde kanlanan tüyler gelişemiyor ve sızı yapıyor o bölgede. Çekmeniz iyi oldu.
Teşekkür ederim,ben cesaret edemem veterinere giderimEvet tutup çekmek gerekiyor
*1 dakikanın içinde 4-5 kez ishal gibi dışkısını yaptı korkudan,strestenO bölgeyi didikledi gagası ile kanama durmuş çok şükür
Evet bir şeyi kalmadı çok şükür,verdim teşekkür ederimSorun olmaz geçici bir durumdur. Elinizde varsa probiyotik takviyesi kullanın..
Sorun olmaz geçici bir durumdur. Elinizde varsa probiyotik takviyesi kullanın..
hocam diğer kuşumda da bu şekilde kapsül var da kendisi cazgır olduğu için ancak böyle çekebildim anlaşılıyo mu bilmiyorumacaba bunu da mı çekmek gerekli? Kökü kırık değil gibi sanki ama bilemedim
Hocam diğer kuş 4 yıldır bu kuşum da 2.5 yıldır benimle.Sahiplendiğim günden beri röhnfried ürünleri kullanıyorum hep.Niye böyle oldu anlamadım.Doğanay bir baksın bunada ben emin olamadım.. Birde vitamin kullanıyormusunuz kuşlara? Sanki tüyleri iyi gelişemiyor gibi..
Hocam diğer kuş 4 yıldır bu kuşum da 2.5 yıldır benimle.Sahiplendiğim günden beri röhnfried ürünleri kullanıyorum hep.Niye böyle oldu anlamadım.
çok teşekkür ederim inceleyeyim, denerim tabii kiBirde nekton bio yada vl mutavit denemenizi öneririm. Tüyler için çinko ve aminoasitlerde önemli..
Nekton biotin yada eski ismiyle nekton bio, tüy gelişimi için önemli bir vitamin olan biotini yüksek oranda içeriyor. Ek olarak diğer vitamin, mineral ve amino asitleride içeriyor. Aslında nekton s den tek farkı biyotin oranının fazla olması. Tıpkı versele laganın mutavit ürünü gibi. Mutavitin muadili olarak düşünebilirsiniz bu ürünü..
Bu ürünü tüy sorunu olan kuşlarda multivitamin desteği olarak öneriyorum. Yani ekstra multivitamin kullanmanıza gerek yok. Ancak tolyamin forte yada bt amin forte gibi sadece b grubu vitamin içeren ürünlerle birlikte kullanılabilir. Nekton...
- Umit.
- Cevaplar: 1
- Forum: Vitamin, Mineral ve Aminoasitler
![]()
Arkadaşlar Versele Laga'nın meşhur 3 ürününü inceledim. İnceledim fakat aralarında kayda değer bir fark göremedimİçeriklerine baktığımızda bu 3 ürününde multivitamin + mineral + amino asit karışımı olduğunu görüyoruz. Sadece ferti vitte E vitamini oranı biraz fazla, muta vitte de biotin oranı biraz fazla okadar. Ben kullanıcak olsam sadece omni viti kullanırdım, zira içerikleri hemen hemen aynı hepsinin.
Omni vit genel multivitamin amaçlı üretilmiş, muta vit tüy dönemi için üretilmiş, ferti vit ise kuşları kızıştırmak için üretilmiş...
- Umit.
- Cevaplar: 35
- Forum: Vitamin, Mineral ve Aminoasitler
teşekkür ederim hocam umarım uzargenelde bu şekilde kanlı/pembemsi görünen tüyler sağlıklı uzamıyor. Biraz daha bekleyip uzama olmaz ise çekiniz
Tekrar merhaba.O kanlı tüy uzamıyor ,ucu daha önce çektiğim tüy gibi oldu.Yalnız bu dişi kuşum çok ürkek ve aramızda zar zor bir bağ kurdum (elimden yem yiyor,elime konuyor,gagasından sevmeme izin veriyor) İlk sahiplendiğimde kafesin yanından geçerken bile sıçrıyordu. Hal böyleyken o tüyünü çekmek istemiyorum bağımız kopacak.Veterinere götürsem de onun elinde korkudan ölür mü acaba diye düşünüyorum.Çok ürkek bir kuş çünkü.Sizin tavsiyelerinizi bekliyorum![]()
Çok teşekkür ederimEvet bazı kuşlar çok korkak olabiliyor. Kuşu takip edin o tüyle uğraşmıyorsa yani kuşu rahatsız etmiyorsa kalsada olur bence![]()