Karaciğer sorunu

Erenb51

iyikus.com Üyesi
merhaba, Kuşumda karaciğer sorunu oldugu söylemişti hocalarımız diğer sorumda. Ben probiyotik ve vitaminlerini vermeye devam ettim belki düzelir vitaminsizliktense diye. Ama düselmedi. Ne kullanmam gerekiyor yazabilirmisiniz. Kuşuma pek sebze meyve vermiyorum bu yuzdende olabilir mi. ve bu durum geçer mi karaciğer düzelir mi? teşekkür ederim şimdiden

eski bir konu ancak hala benzer yöntemler kullanılabilir. Doğrudan bir tedavi yöntemi yok, beslenme düzenlemeleri ve takviyelerle daha iyi hale gelebilir.

Beslenmeyi düzeltmemiz şart. Sebze tüketimi hiç mi yok? Tohum filizi/çimi vermeyi denediniz mi hiç?

hayır hiç denemedim eski kuşum direkt kafese asınca vs yiyordu fakat bu kuş öyle yemiyor ince doğranınca yiyor salatalık vs de vermek istemiyorum zaten idrarlı dışkısı var diye
Yeme şekili kuşa bağlı değişebilir. Sabahları sebze, öğleden sonra yem vererek düzenli bir şekilde sebze tüketmesini sağlayabilirsiniz.

Salatalık gibi yüksek su içeren besinler sonrası dışkıdaki idrar artışı normal. Bu, vücudun su kaybetmesi değil fazla olanı atmasıdır. Eğer elektrolit takviyesi kullanıyorsanız sulu sebzeleri vermenizin bir zararı olmaz. Ancak daha ziyade turuncu renkli sebzeleri (havuç, tatlı patates, kabak çeşitleri), brokoli, biber vermeniz gerekir. Filizlendirmeyi de hazırlamayı deneyip vermeniz iyi olur.

Geri