Koksidiyoz mu?

Oğuzhan G

iyikus.com Üyesi
Merhabalar sultan papağanım geçen pazar günü önceki günler hiçbir hastalık belirtisi olmamasına rağmen halsiz düştü ve kabarmaya başladı. Pazartesi günü Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürdüm acildeki doktor kuruma dedi ne olduğu belli olmayan üç ilaç verip ağzından vermemi söyledi. Bu beni tatmin etmedi başka bir veterinere evimden uzak bağlıcadaki bir kanatlı uzmanına götürdüm sağ olsun tedavi etti mor ışıklarla baktı ve burnunda ve ayağında mantar olduğunu söyledi ve toksisidasyon teşhisi koydu. Terbycil sprey, baytril vitaform ve probiyotik verdi kullanım talimatlarını da yazdı. İki gündür kullanıyorum aynı zamanda kuşu da sıcakta tutuyorum. Bugün eve geldiğimde aşırı siyah bi dışkılama yaptığını gördüm ve veterinerimize yazdım koksidiyoz olabilir dedi fakat fotoğrafa bakamaycak durumda ilerleyen saatlerde dönerim dedi. Ben dayanamıyorum erken tedavi hayat kurtarır, bu dışkıda sizce koksidiyoz belirtisi var mı diğer saydıklarımı da düşünürsek?

Dışkı fotoğrafı: https://img.imgyukle.com/2023/12/28/yXbUAf.jpeg

Son düzenleme:
hmm, iyi görünmüyor genel anlamda. O şişme çok ilginç bir görüntü. Nadir gözlemlediğim bir durum. Hep kursak enfeksiyonlarından şüphelenirim ancak net bir çözümü yok gibi. Ara ara oluyor @neanderthalensis

doğanay hocamız etiketlediği icin gördüm, başlık sahibini konunun başlarında engellemişim

tabi ki herkesin kendi seçimidir %100 saygı duyuyorum. ancak tavsiyelere uymayan kişileri "kuşun göz göre göre ölüşünü görmemek için" engelliyorum ve yorumlarımı siliyorum

son fotoları gördum, kuş ne kullandı bilmiyorum ancak son çare aynı anda enrofloksasin + metronidazole + triflucan denenebilir

Merhaba dün veterinere götürdüm kuşu dışkısı iyi beslenmesi zayıf muz ve elma ezip ver dedi bir de cok kaşınıyor dış paraziti olabilir dedi. Ben de eve gelince dediklerini yaptım fakat yedirdikten sonra kuş ilk videodaki gibi kursağı şişip inmeye başladı. Veterinere görüntüyü attım röntgen ve farklı bir tedavi dedi ama röntgene 500 tl gibi bir fiyat söylüyorlar. Hastalıktan beridir üç farklı veterinere gittim ve bütçemi de aşarak çok para harcadım maalesef şu an için röntgen çektiremiyorum. Neyse bugün ensesine vilmectin sıktım bir damla dış parazit ve varsa iç parazite de iyi geliyormuş. Sonra yine elime alıp dal darı ve yulaf yedirdim cunku kendi durunca az yiyiyor elime alınca zorla da olsa yiyiyor. Şimdi de ikinci videodaki gibi gaz çıkarır gibi ses çıkarıyor, kuşu bugüne kadar hep sıcak tuttum hava akımına maruz bırakmadım dışarda 4 yanı evde ise 3 yanı örtülü zaten kafesin. Bu ses solunum sıkıntısı mıdır, ne yapmalıyım? Artık hem kuş hem de ben çok yoruldum. Önerilerinizi bekliyorum.

Başka veterinere götürme şansınız var mı

Kuşunuz iyileşti mi son durumu nedir

Son düzenleme:
Geri