roadhouseblues
Veteran
Herkese merhaba. 6 aylık bir muhabbet kuşum var. Ocak ayının son haftasında dışkılarında yem ve hafif ishali başladı. Daha öncesinden de hapşurması vardı.Önce Gaziantep'te yaşadığım için buradaki bir veterinere gittim. Şikayetlerini söyledim ve Vitaform verdi.Bir hafta kullandım ancak şikayetleri devam etti.Birkaç günlük ne yapsam arayışından sonra İzmir'deki Özm laboratuvarına dışkısını gönderdim.Koksidiyoz dendi ve tedaviye hemen başlayın dediler,ilaç olarak da Net-Cox önerildi.Bu ilacın muadilini hiçbir yerde bulamadım.İlaç ellerinde vardı ancak hemen başlayın dendiği için ilk etapta göndermediler.Vetakoksin ilacını aldım.(Özm lab. sordum olur dediler.) Vetakoksini toplamda 6 gün kullandım.Bunun 4.gününde hala yemli ve bozulmuş dışkılar olunca tekrar Özm ile iletişime geçtim ve bu durumda NetCox'u kullanmamız gerektiğini söylediler.İlaç burada olmadığı için kendileri gönderdi ,bu da 2 gün sürdü.Sonuç olarak 6 günlük Vetakoksin kullanımından sonra ara vermeden Net-Cox başladık. (Bu noktada bu kararların tümünü Özm dediği için uyguladığımı belirtmem gerek,tabii ki kendim hiçbir müdahelede bulunmadım.) Dün itibariyle Net-Cox başladık.3 gün kullanın sonra 5 gün ara ve probiyotik,sonra da 1 gün daha Net-cox dendi.Bugün 2. günümüz ve hala yemli dışkılar mevcut.Şimdilik sabırla devam ediyoruz.
Ama bu hastalığın son aşaması denilen kanlı ishali hiç görmedim şükürler olsun.
Antibiyogram sonucumuz :
Staphylococcus spp. tespit edildi.
FLORFENİCOL++++
DOXYCYCLİNE+++
ENROFLOXACİN+++
AMOXYCYCLİNE++
SULPHAMETHOXAZOLE +
COLİSTİN+
Ama bu hastalığın son aşaması denilen kanlı ishali hiç görmedim şükürler olsun.
Antibiyogram sonucumuz :
Staphylococcus spp. tespit edildi.
FLORFENİCOL++++
DOXYCYCLİNE+++
ENROFLOXACİN+++
AMOXYCYCLİNE++
SULPHAMETHOXAZOLE +
COLİSTİN+
Ekli dosyalar
Son düzenleme: