Merve Kıratlı
Veteran
Arkadaşlar iyi akşamlar. Çiçi'nin tırnakları eklediğim resimdeki gibi çok uzadı sanki. Kesmek istiyoruz fakat korkuyoruz çünkü açık renkli tırnaktan belli olduğu gibi belli olmuyor. Nasıl kesebiliriz? Şimdiden teşekkürler

Bir yere takılıp ayaklarına bişey olmasından çekiniyorum. Veya kendini kalırken bir yerini yırtmasından. Bi pet shop var kesen adam askerdeymiş 2 ay sonra gelecekmiş, veteriner de muayene etmeyi bilmiyorken tırnak kesimi hiç yapamaz sanırım :/Tırnak kesimi çok önemli ve kanama olursa gerektiğinde acil bir şekilde müdahile edilmesi gereken bir durum bence siz hiç bulaşmayın .
Çankaya da sempati veteriner kliniği var orası yardımcı olabilir o konuda. Tahta tünek mi kullanıyorsunuz ? Bu kadar uzamaması gerekirdiBir yere takılıp ayaklarına bişey olmasından çekiniyorum. Veya kendini kalırken bir yerini yırtmasından. Bi pet shop var kesen adam askerdeymiş 2 ay sonra gelecekmiş, veteriner de muayene etmeyi bilmiyorken tırnak kesimi hiç yapamaz sanırım :/
Benim kuşumun daha da koyu ayakları ama ben şöyle yapıyorum,ışık tutunca damarlar belli oluyor.O şekilde alıyorum uçlarından.Gene de çok dikkat edilmeli tabi.Bir yere takılıp ayaklarına bişey olmasından çekiniyorum. Veya kendini kalırken bir yerini yırtmasından. Bi pet shop var kesen adam askerdeymiş 2 ay sonra gelecekmiş, veteriner de muayene etmeyi bilmiyorken tırnak kesimi hiç yapamaz sanırım :/
Evet tahta tünek kullanıyorum ilk günden beriÇankaya da sempati veteriner kliniği var orası yardımcı olabilir o konuda. Tahta tünek mi kullanıyorsunuz ? Bu kadar uzamaması gerekirdi
Olmadı ucundan ucundan alırız törpü ile devam ederiz :/Benim kuşumun daha da koyu ayakları ama ben şöyle yapıyorum,ışık tutunca damarlar belli oluyor.O şekilde alıyorum uçlarından.Gene de çok dikkat edilmeli tabi.
Öyle de olabilir tabi,biri ışık tutuyor ben kesiyorum çok rahat görüyorum damarları öyle.Ayağını sabit tutup alıyorum uçlardan.Çok çırpınıyor benim ki makas kaymasın diye iyice tutup ayağını hemen alıveriyorum.Olmadı ucundan ucundan alırız törpü ile devam ederiz :/
Bizimkileri babam keser sanırım ben yapamam en fazla ışığı ben tutarım. Teşekkür ederim yardımınız içinÖyle de olabilir tabi,biri ışık tutuyor ben kesiyorum çok rahat görüyorum damarları öyle.Ayağını sabit tutup alıyorum uçlardan.Çok çırpınıyor benim ki makas kaymasın diye iyice tutup ayağını hemen alıveriyorum.
Çok damara yakın almayın sorun olmaz merak etmeyin,rica ederimBizimkileri babam keser sanırım ben yapamam en fazla ışığı ben tutarım. Teşekkür ederim yardımınız için![]()
TeşekkürlerBir telefon flashı ile inceleyin. Damar belirginleşiyor. Damara gelmeden kesmeniz yeterli olacaktır.
Dün incelenmiştim ama kesmeden önce tekrar incelerimAyrıca inceleyiniz;
Muhabbet Kuşları - Muhabbet Kuşu Gaga ve Tırnak Kesimi
Muhabbet Kuşu Gaga ve Tırnak Kesimi Doğru tünekler ve kafes içinde bulunması gereken ürünler olduğunda bu işlemi yapmamıza bazen gerek kalmıyor. Muhabbet kuşlarımız bu ürünleri kullanarak gagalarını ve ayak tırnaklarınının uzunluğunu kendi yöntemleriyle kontrol altında tutabiliyorlar. Örneğin...iyikus.com
İmkanınız varsa tahta tünekleri ağaç tüneklerle değiştirin. Ağaç tünekler pürüzlü olduğu için kuşlarının tırnaklarının doğal olarak törpülenmesine olanak sağlar. Ayrıca kuşlarının ayaklarına masaj etkisi yapar.Evet tahta tünek kullanıyorum ilk günden beri
Fiyatlarına bir bakayım eğer alabilirsem alırım tabi kiİmkanınız varsa tahta tünekleri ağaç tüneklerle değiştirin. Ağaç tünekler pürüzlü olduğu için kuşlarının tırnaklarının doğal olarak törpülenmesine olanak sağlar. Ayrıca kuşlarının ayaklarına masaj etkisi yapar.
Merve’nin 2 tane kuşu yok mu? Düzgün temizlendiği takdirde niye bit parazit olsun ki? Haftada 1 defa sirkeli suda bekletirsin tünekleri hiçbir şey kalmaz.Tırnakların törpülenme durumu bence tam anlamıyla tünekle alakası yok. Bundan dolayı ben aynı görüşü savunamayacağım. Ağaç dallarında parazit oluşumu daha fazladır. Kıvrımlı, çatlaklı, dokulu ağaçların dezenfekte edilmesi de zordur. Bu nedenle devamlı yenisiyle değiştirilmelidir. Ahşap tünekler yeterli olacaktır (hazır satılan). Yine ufak bir tanede dediğiniz gibi olabilir.
Benim tünellerin hepsi ahşap hazır tüneklerden. Oyun parkı da ahşaptan (zamanlarını çoğunlukla orada geçiriyorlar) bana mı uzun geliyor tırnakları diye düşünmüyo değilim. Omzumuza veya parmağımıza konduğu zaman çok güzel acıtıyoTırnakların törpülenme durumu bence tam anlamıyla tünekle alakası yok. Bundan dolayı ben aynı görüşü savunamayacağım. Ağaç dallarında parazit oluşumu daha fazladır. Kıvrımlı, çatlaklı, dokulu ağaçların dezenfekte edilmesi de zordur. Bu nedenle devamlı yenisiyle değiştirilmelidir. Ahşap tünekler yeterli olacaktır (hazır satılan). Yine ufak bir tanede dediğiniz gibi olabilir.