Kursak mantari

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan korkmaz14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Öne çıkan

korkmaz14

iyikus.com Üyesi
Göğüs kısmında sivrilik yem kusma dışkıda sinsirilememis yemler
Veterinere gittiğimde trufulcan yazdı bulamadim eczanelerde mikostatain yazdı dışkıda yem yok kusma yok ama. Zayıflama var bide farklı olarak metparid verdi

Hocam sormak istediğinizi biraz daha net sorarsanız yardımcı oluruz. Yazdığınızı paylaşmadan önce bi okuyun.

Göğüs kısmında sivrilik yem kusma dışkıda sinsirilememis yemler
Veterinere gittiğimde trufulcan yazdı bulamadim eczanelerde mikostatain yazdı dışkıda yem yok kusma yok ama. Zayıflama var bide farklı olarak metparid verdi

Kuşu,dışkılarını görmeden eksik bilgiyle yardım mı etmemizi istiyorsunuz? Yardım istiyorsanız detaylı anlatım ve görüntü paylaşımı yapmanız lazım.
Kuşun güncel videosunu video sesi açık olacak şekilde paylaşın. Kuşun son yaptığı 3-4 tane dışkının da fotosunu flaşsız çekip paylaşın.
Kuşta görülen belirtiler varsa onları da detaylıca anlatın.
İlaca başladınız mı başlamadınız mı,başladıysanız ne zaman ve ne ölçüde kullandığınızı nasıl kullandığınızı da anlatın.
Kuşun kaç gr ağırlığında olduğunu da yazın.

Kursak mantarı dedi receteye 30 gün mikostatain yazdı günde 1 ml 13 gundeyim kilo kaybı var belli şekilde trifulcan yazdı veteriner onuda bulamadım şuanda dışkıda yem kusma yok ama kilo kaybı var
1hafta oncesinde 35 Gr di
1ml gün içine yayicak sekilde
Ztn önceden üst solunum yolu enfeksiyonu vardı antibiyotik verildi kullandıktan sonra ortaya çıktı belirtiler
Bide metparid yazdı Sabah akşam 2 şer damla
Kuruma başlangıcı dedi veteriner ama pek başlangıç gibi durmuyor kilo kaybı bu kadarı fazla geldi bana
Veteriner belirttiğim ilaçlar dışında ilaç bilmiyo trifuclan yoktu sonrasında mikostatin yazdi

Son düzenleme:

Ekli dosyalar

• IMG_20260628_192854.webp
    IMG_20260628_192854.webp
    264.4 KB · Görüntüleme: 3
  • IMG_20260628_192902.webp
    IMG_20260628_192902.webp
    343.5 KB · Görüntüleme: 3
Kursak mantarı için önerilen süre çok uzun bence. Kuruma vb. kastı megabakteri ise farklı bir tedavi uygulanmalı.

Veteriner saydığım ilaçları önermişti kadın ztn kuş uzmanı değil megabakter olabilir candida olabilir e coli fln da olabilir derdim ama antibiyotik kullandım daha once

Veteriner saydığım ilaçları önermişti kadın ztn kuş uzmanı değil megabakter olabilir candida olabilir e coli fln da olabilir derdim ama antibiyotik kullandım daha once
Megabakteri ve candida tedavisi antibiyotik ile yapılmaz.

E coli bakteridir onun tedavisi antibiyotiktir. Her antibiyotik de aynı grupta değil tabii,birçok çeşit antibiyotik var..

Hangi antibiyotiği kullandınız dozaj süresi vs?

Siz bu gece kuşun kafesinin tabanına beyaz peçete serin ve ışığı söndürün. Sabaha kadar kuş üzerine dışkılar. Siz de sabah dışkıların fotosunu çekin flaşsız. Dışkılar genel olarak ne durumda bi bakalım.
Attığınız dışkı fena durmuyor çünkü.

Megabakteri ve candida tedavisi antibiyotik ile yapılmaz.

E coli bakteridir onun tedavisi antibiyotiktir. Her antibiyotik de aynı grupta değil tabii,birçok çeşit antibiyotik var..

Hangi antibiyotiği kullandınız dozaj süresi vs?
Veteriner doksisilin ve bytril ikisinide 14 gün ayrı şekilde kullandım üst solunumda enfeksiyon vardı sinüs boşluğunda şişlik vardı şuan indi ama neden indiğini bilmiyorum en başta ztn trifulcan yazdı bulamayınca mikostataine çevirdi daha fazla bilgisi yok hekimin ağızdan günde 2 damla bide mikostatain için günde 1ml Bölcek şekilde olsa dahi yüksek değil mi

Son düzenleme:
Geri