roadhouseblues
Veteran
Ağız temizliği için fayda sağlıyorsa kullanılmalıdır. Bunu bilmiyordum teşekkürler.Ben genel anlamda fayda sağladığını düşünenlerdenim. Kaldı ki bazı sorunları anlamamıza da olanak sunuyor. Örneğin yoğun tüketim yaparlarsa sindirim problemleriyle alakalı bir güçlük yaşadığını düşünebileceğimiz gibi mineral eksikleri olabileceğini de düşünmemize sebep olabilir. Genelde yumuşak gıda beslenmesi olmayan kuşlarda daima bulunması gerektiğini düşünüyorum ve ıslanma, nemlenme ve pislenme durumlarına karşı da düzenli (haftada bir kez örneğin) tazelenmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Sıklıkla kuluçka geçirecek dişiler oyun oynar gibi kum yönelimi olabiliyor. Bu gibi durumlarda kemirmeleri için sağlıklı ahşap parçaları veya havuç türevi sert bir besin sunulması gerektiğini hatırlamak gerekiyor.
Bir diğer faydası gaga içine yapışan yumuşak gıdaları temizleme yöntemlerinden biride ağızda çevirdikleri o kumlar.
Hocam boyutu uygun olmayanı yemezler zaten. Onlar içgüdüsel olarak büyük boyut taşları tüketmiyorlar.Grit kum aslında güvercinler için piyasaya çıkmış bir ürün. Nasıl olduysa sonradan muhabbetlerde de kullanılmaya başlandı. Ama boyut olarak bence muhabbetler için uygun değil..
Hocam boyutu uygun olmayanı yemezler zaten. Onlar içgüdüsel olarak büyük boyut taşları tüketmiyorlar.
Ümit hocam sizde genel anlamda bir güvensizlik hali sezdim zaten Sağlamcı olmak çoğu zaman iyidir.İnşaallah hocam ama ben kuşlara güvenmiyorum