Yeni konu açmamak adına bu posta yazmak istedim, Hocam sizinle paylaşmadim ama iki üç gün önce yuvalikta aşırı ses gelmesi nedeniyle kontrol ettiğimde dişi kuşun yavruların beyaz yavru tüylerini koparıp yediğini gördüm. İki gün önce de kafese kaya tuzu astim, yemdeki yulaf oranı azdı artirdim. Dün akşam dişi kuşun bu tuzun zaman zaman tadina baktığını gördüm (
iki yavru kuştan küçük olanin beyaz tüylü bölgesi kalmamıştı büyük olan daha iyi durumdaydı, renkli tüylerine dokunmuyordu)
Dün akşam ve bugün yuvalik sakin tüy yolma durumu kalmadı. Artırdığım yulaf miktarının mı yoksa kaya tuzunun mu faydası oldu bilmiyorum ama bu gece bağlantıda görüldüğü gibi erkek kuşun deli gibi bu tuzdan yaliyor su içiyor tekrar tekrar belki 10 dk boyunca devam ettirdiğini gördüm tuzu kafesten aldım. Yazdıklarınızı da okudum, erkek kuşum kendine engel mi olamıyor yoksa gerçekten ihtiyacı olduğu için mi bilemedim (ilk kuluçkada iki yavru büyüttüler ikinci kuluckalari bu, haftada iki kez yumurta mamasi veriyorum)
youtube.com