İçim rahatladı teşekkür ederim ama bunlar sadece yem dal darı kalamar kemiği yiyince kendimi tuhaf hissediyorum ben meyve yerken üzülüyorum onlara öyle bir şey var bende demeyve suyunu deneyeceğimBizim ailede 2 adet kuş var marul ve yem dışında asla meyve, sebze, yumurta vs yemeyen kuşlar. Ayrıca vitamin takviyesi de kullanmıyorlar. Yaklaşık 15 yaşındalar ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamadılar bugüne kadar. Belki fikir olur diye paylaşmak istedim siz dışarıdan vitamin takviyesi ile bence gayet güzel idare edersiniz durumu
Bazı kuşların ilgisini çekmiyor siz yerken ikram edersiniz ilgilenirse yer yoksa zaten bazen napsanız yemiyorlarİçim rahatladı teşekkür ederim ama bunlar sadece yem dal darı kalamar kemiği yiyince kendimi tuhaf hissediyorum ben meyve yerken üzülüyorum onlara öyle bir şey var bende demeyve suyunu deneyeceğim
Benim dişi kuş zaten çok fena olumlu bir şeyi yok diyebilirim yani benim yerimde başka birisi olsa belki de verirdi ama evlat sevgisi gibi bir şey katlanıyoruz saldığımda kartonpiyer leri yiyo ceza olarak bugün dışarı çıkartmadım. Hem kendisine zarar hem de annem görüp bağırıyor ne yapacağımı şaşırdım. Kartonpiyer yememesi için ne yapmalıyım bununla ilgili konu var mı forumdaYine de meyvelerin şekerli olduğunu unutmayalım. Çok sık olmamak kaydıyla 8-10 günde bir verilmesi sanki daha uygun olur
Dişi kuşum zararlı olan her şeyi sever öyle o erkek kuşa da alıştırıyor nasıl yapıyorsa. Ama çocuğum gibi seviyorum yaramazıBazı kuşların ilgisini çekmiyor siz yerken ikram edersiniz ilgilenirse yer yoksa zaten bazen napsanız yemiyorlar
Gülü seven dikenine katlanır misali o Zaman sizinki bende de bir dişi vardı ki güzelliği asilligi çok hoşuma giderdiDişi kuşum zararlı olan her şeyi sever öyle o erkek kuşa da alıştırıyor nasıl yapıyorsa. Ama çocuğum gibi seviyorum yaramazı
Öyle oluyor zaten huysuz da olsa seviyor insan kabul edip ama sizinki kartonpiyer falan baya haşarıymış kolaylık diliyorumDişi kuşum zararlı olan her şeyi sever öyle o erkek kuşa da alıştırıyor nasıl yapıyorsa. Ama çocuğum gibi seviyorum yaramazı
Aa yok artık aynısı hocam evet yemlikleri deviriyor. Eve gelen bütün kuşları da dövdü en son yeşil olan erkek kuşumu aldım onla daha iyi anlaşıyor ama bazen onu da dövdüğünü görüp ayırıyorum bende. Yani onu hem seviyor hem dövüyor o da değişik, başka odaya aldığımda bağırıyor çağırıyor yanıma koy diyor ama gel gör ki bazen hırpaladığını görüyorum. Bunun dışında kartonpiyer yiyo çantalarımın hepsini kemirdi çok fena bir kuş ama 3 aylıkken gelmişti bize o yüzden alıştığım için çok seviyorum yani ayrı kalmayı bile düşünemem Bu dişi kuş geldiğinde benim cennet papağanım vardı rahmetli oldu onu çok severdi enteresan bir şekilde kendi cinsini sevmiyor mu anlamadımGülü seven dikenine katlanır misali o Zaman sizinki bende de bir dişi vardı ki güzelliği asilligi çok hoşuma giderdi
Ama kavgacı sinirli bir yapısı vardı yemliği dokerdi akıllı yemlik çare olur dedim
Yine olmadı en sonunda onu vermek zorunda kaldım
Birden fazla kötü davranışı varsa ortam değişikliği veya kafes değişikliği iyi gelebilir
zararı olmaz yemesinde hocam. Eve zarar vermesi hoş değil ama. Yeni bir gaga taşı ve ya kemirebileceği şeyler kafese iliştirin. Örneğin güvenli odun dallarını da kemirecektir.Benim dişi kuş zaten çok fena olumlu bir şeyi yok diyebilirim yani benim yerimde başka birisi olsa belki de verirdi ama evlat sevgisi gibi bir şey katlanıyoruz saldığımda kartonpiyer leri yiyo ceza olarak bugün dışarı çıkartmadım. Hem kendisine zarar hem de annem görüp bağırıyor ne yapacağımı şaşırdım. Kartonpiyer yememesi için ne yapmalıyım bununla ilgili konu var mı forumda
Sadece yulaf mı verdiniz anlamadım petshopçu demişti bana da alın diye ben almadım çünkü yemin içinde zaten bir kaç tane yulaf var.Ben de deneyimimi paylaşmak isterim, erkek kuşum sebzeyi yemiyor yokmuş gibi davraniyordu. Sebzeye alışkın dişi kuşumu aynı kafese koydugumda erkek kuşum da alıştı şimdi sebze için kavga ediyorlar. Siz de sebze yemeye alışkın bir kuşla bunu sağlayabilirsiniz. Kafese astiginiz sebzeyi ya da nesneyi eninde sonunda mutlaka gagalayacaktir meraklı kuşlar, eğer sebzeyi iyi kurulamazsaniz daha ilk başından yemiyorlar. Marul dereotu maydonoz sapı çok seviyorlar. Yaprağı yerine sapını verin başta onu yadirgamayabilirler. Öte yandan sebze yemeyen kuş da doğru 15 yıl yaşayabilir ancak burdaki kıstas karaciğeri yaglandirmamak çünkü sakat bir karaciğer en ufak hastalikta kuşun ölmesine neden oluyor. Bir de kuşun kandan gelen bir bağışıklığı varsa bu da etken oluyor. Mesela ben akdari ve yulaf veriyordum, kuşlarimin yuvaligini çıkardım bu esnada da fizy karışık paket yem almak zorunda kaldım, hemen birkaç gün içinde özellikle dişi kuşum aşırı yaglandi erkek kuşum da tüye girdi sebze veremedigim bir dönemdi. Yem karisiminin önemli olduğunu anladım
Kafesinde kendi boyundan büyük kalamar kemiği var hocam yine de yaranamıyoruz. O kocaman kemiği 1 haftada bitiriyo diyebilirim. Geçen gün trenyolda bi ürün gördüm hamster lar için odun parçası kutu halinde kuşlar için de olanlarından var mı acaba ya da onu mu alsam zaten fare gibi bir şey buzararı olmaz yemesinde hocam. Eve zarar vermesi hoş değil ama. Yeni bir gaga taşı ve ya kemirebileceği şeyler kafese iliştirin. Örneğin güvenli odun dallarını da kemirecektir.
tabana çayıt otu da alabilirsiniz. Onu da kemireceklerdir. Genelde hamster ürünleri kuşlara uygun oluyor. Sorun olmazKafesinde kendi boyundan büyük kalamar kemiği var hocam yine de yaranamıyoruz. O kocaman kemiği 1 haftada bitiriyo diyebilirim. Geçen gün trenyolda bi ürün gördüm hamster lar için odun parçası kutu halinde kuşlar için de olanlarından var mı acaba ya da onu mu alsam zaten fare gibi bir şey bu
Akıllı yemlikte yemliği deviremiyordu ama durur mu asla yemleri esleyip kabukların içine atıyordu . kabukların olduğu kısımda yarı kabuk yarı yem oluyordu tâbi atmak istemiyordum pencere den üflüyordum Kalan yemleri akıllı yemliğe ilave ediyordumAa yok artık aynısı hocam evet yemlikleri deviriyor. Eve gelen bütün kuşları da dövdü en son yeşil olan erkek kuşumu aldım onla daha iyi anlaşıyor ama bazen onu da dövdüğünü görüp ayırıyorum bende. Yani onu hem seviyor hem dövüyor o da değişik, başka odaya aldığımda bağırıyor çağırıyor yanıma koy diyor ama gel gör ki bazen hırpaladığını görüyorum. Bunun dışında kartonpiyer yiyo çantalarımın hepsini kemirdi çok fena bir kuş ama 3 aylıkken gelmişti bize o yüzden alıştığım için çok seviyorum yani ayrı kalmayı bile düşünemem Bu dişi kuş geldiğinde benim cennet papağanım vardı rahmetli oldu onu çok severdi enteresan bir şekilde kendi cinsini sevmiyor mu anlamadım
Bende akıllı yemlik düşünüyorum neden akıllı yemlik ile sorunu çözemediniz?
Akdari diger darı çesitlerine göre daha az karbonhidrat içeriyor o yüzden diğer darı çesitlerine gerek kalmıyor. Sağlık tohumu ile yavrulu dönemde bir miktar aspur ekliyorum. Karışık yemlerin icerisindeki yulaf miktarı bana göre az ve b vitamini bildiğim kadarıyla sürekli alınması gerekiyor.Sadece yulaf mı verdiniz anlamadım petshopçu demişti bana da alın diye ben almadım çünkü yemin içinde zaten bir kaç tane yulaf var.
Ne vermem lazım hocamHayır, ishal olmuş
Hocam forumda ev yapımı elektrolit konunuz var onu yapayım mı?Teşekkür ederim bir de bazen değişiyor dışkısı bu dünkü dışkısıydı bugün de bir bakacağım şimdi kafesini temizledimÖncelikle elektrolit gerekli