Kuşlarım meyve sebze yemiyor

GülşahM.

Forum Sakini
Çoğu kez denedim ama yemiyorlar ek takviye dışında ne önerebilirsiniz? Şuan bt amin forte veriyorum sadece ve böyle bir probiyotik var iyi midir kullanmaya devam edeyim mi?

Ekli dosyalar

• IMG_20230315_154105_480x640.jpg
    IMG_20230315_154105_480x640.jpg
    40.5 KB · Görüntüleme: 1
Diazeyme pek kullanışlı değil ancak hiç olmamasından iyidir. Kullanabilirsiniz.
Sebze alışkanlığı için yemin hemen yanına tek bir çeşit, 1 dal koyup gözlem yapınız. Didiklemiyorlarsa hiç farklı bir sebze deneyiniz ertesi gün. Bu şekilde bir kaç yeşilliği deneyip denemediklerini anlayabilirsiniz. İlk etapta aromalı yeşillikleri pek tercih etmiyorlar. Nane, kekik gibi ancak yine de deneyiniz.
Pelet yem denenebilir ama ona da yanaşmayabilir.

Diazeyme pek kullanışlı değil ancak hiç olmamasından iyidir. Kullanabilirsiniz.
Sebze alışkanlığı için yemin hemen yanına tek bir çeşit, 1 dal koyup gözlem yapınız. Didiklemiyorlarsa hiç farklı bir sebze deneyiniz ertesi gün. Bu şekilde bir kaç yeşilliği deneyip denemediklerini anlayabilirsiniz. İlk etapta aromalı yeşillikleri pek tercih etmiyorlar. Nane, kekik gibi ancak yine de deneyiniz.
Pelet yem denenebilir ama ona da yanaşmayabilir.
Yani korkuyorlar bende yem kabının içine dildim bu sefer de diğer yemliğe gittiler sebze olan yemliğe yanaşmıyorlar bile😔Pelet yem nasıl bir şey

Benim aldığım Nature Plan yemin içinde bunlardan bir kaç tane var yediklerini görmedim. Yani yem tazelediğim zaman görüyorum ama biraz uzun olanı daha küçük boyutu yerler mi bilmiyorum ama buna alıştırmakta bayağı zormuş :(

Benim erkek kusta başta yemiyordu bende tüm yeşillikleri ufaladim yem ve yumurta katıp fırına verdim hemen kalıp haline geldi kafese astım yemleri ayiklarken tadına baktı artık ne versem yiyiyorlar bunu deneyebilirsiniz
Dişi kuşuma yumurta vermeye korkuyorum yumurtluyorlar öyle olunca :) yumurta tıkanmasından çok korkuyorum. Daha önce zebra finch dişi kuşuma hep yumurta maması verirdim yumurta üretip tıkanırdı. 🙁

Kuşların meyve tüketimi çok az ancak şöyle yapabilirsiniz, doğal meyvelerden meyve suyu yapıp suyuna biraz ilave edebilirsiniz. Bu sayede gerekli şeylerden de almış olacaklardır.
Eksikliği vitaminlerle kapatılırsa hiç sorun olmaz.

Sebze meyvenin yerini tutar mı. Kuşlarım meyve yemezse ömürleri kısalır mı :(
Bizim ailede 2 adet kuş var marul ve yem dışında asla meyve, sebze, yumurta vs yemeyen kuşlar. Ayrıca vitamin takviyesi de kullanmıyorlar. Yaklaşık 15 yaşındalar ve herhangi bir sağlık sorunu yaşamadılar bugüne kadar. Belki fikir olur diye paylaşmak istedim siz dışarıdan vitamin takviyesi ile bence gayet güzel idare edersiniz durumu 😊

Kuşların meyve tüketimi çok az ancak şöyle yapabilirsiniz, doğal meyvelerden meyve suyu yapıp suyuna biraz ilave edebilirsiniz. Bu sayede gerekli şeylerden de almış olacaklardır.
Doğanay bey kac damla koyalım meyve suyundan,birde hangi meyveleri önerirsiniz

Doğanay bey kac damla koyalım meyve suyundan,birde hangi meyveleri önerirsiniz
Suluğun 4/1 i kendi hazırladığınız meyve suyu olabilir. Ancak 8 saat ardından değiştiriniz. Şu mevsimde elma, az portakal, ayva, havuç karması olabilir ya da içlerinden herhangi biri

Suluğun 4/1 i kendi hazırladığınız meyve suyu olabilir. Ancak 8 saat ardından değiştiriniz. Şu mevsimde elma, az portakal, ayva, havuç karması olabilir ya da içlerinden herhangi biri
Teşekkürler :)

Hocam nekton-s suluğa katılırmı yada yeme
1 gr NEKTON-S 250 ml su veya 100 gr yumuşak gıda içinde kullanılabilir.
Bir seviye ölçü kaşığı (birlikte verilir), 1 g NEKTON-S'ye karşılık gelir.

Depolama:
NEKTON-S, 15°C ile 25°C arasında güneş ışığından korunarak kuru olarak depolanmalıdır .
BUZDOLABI İÇİNDE SAKLAMAYIN !!!

Hocam harikasınız hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim. Bunu deneyeceğim

Geri