Herkese yeniden merhaba
Kuşun güncel durumunu yazabilecek kadar gözlemledim sanırım. İyi haberlerle geldim diyebilirim. Belki yanlış bulup kızacaksınız ama ben biraz kafama göre hareket ettim. Mikostatin’i az bir miktar kullandığımızda dahi kuşta belirgin bir rahatlama yarattığını fark etmiştik. Sonrasında monodoks’a ara verip probiyotik ardından mikostatin’e başlamayı düşündüm. Öyle de yaptım, belki de çok yanlış
Fakat bahsettiğim kursağındaki şişlik gün geçtikçe azaldı. En sonunda da bitti açıkçası. Artık o solunum sıkıntısı da yok gibi görünüyor. Nefes alma çabasından ötmeye dahi fırsatı olmazdı. Şimdi sabahın köründe çıkıp akşam kafese giriyor ötüyor da. Bir de haftada 1 gün olmak üzere, 2 kere de vilmectin uyguladım. Eğer aynı sorunları yaşayan burayı okuyan varsa kendi yaptıklarım açıkça bunlar. Ayrıca burada cevap atan tavsiyeler veren herkese sonsuz teşekkürler. Gerçekten bir sürü veteriner gezdim, “en azından şunu dene” diyen olmadı ya içeri alıp bilmiyoruz dediler ya da muayene ediyormuş gibi görünüp çözümü yok ölmesini bekle dediler. Bu o kadar kötü birşey ki. Veterinerin dediklerini uygularken 2 ay geçti kuş gittikçe mahvoldu. Ne acılar çekti. Buradaysa veteriner olmasa da tecrübesini paylaşan insanlar var. Ve bu hastalık başladığından beri ilk defa kuşumu böyle iyi görüyorum. Hepinize teşekkürler, Ümit bey sizin ilginize tavsiyelerinize ayrıca çok teşekkürler. Tavsiyelerinizle onun neşeyle tekrar uçabilmesini sağlayan sizlersiniz. Eğer karaciğer yağlanması/çözümü yok gibi şeyler size de dendiyse sizin için kendim uyguladığım herşey yorumlarda var tedavi olarak neler önerildiği de var asla benim gibi bekleme hatasına düşmeyin. Buraya konu açın önerilere güvenin.
İstanbul içinde olup aynı sorundan muzdarip biri varsa buraya böyle yazmam doğru olur mu bilmiyorum, eğer yanlış ise silerim fakat “ölmesini bekle” sözünü işitmek ve umutsuzlukla kuşun hastalığının ilerlemesini beklemek için harcama yapmak istemiyorsanız Vetform veteriner kliniğine gitmemenizi öneririm. Sanırım bizim hastalıkla mücadelemiz iyi şekilde bitiyor
İyiki burada tavsiyelerinizi yazıyorsunuz ve böyle kapsamlı bir site var