hemen konuya giriyorum. Kuşum tüye girmişti. Bende bir hafta boyunca suluğuna vitamin ekledim. Normalde vitamini 20 damla koymam gerekiyor ama ben üç damla koyuyordum. Doz aşımı olacağını sanmıyorum.Vitamin dışkısını hep değiştiriyordu ve geçiyordu. Diğer hafta kuş çok su içmeye başladı. Yeşil su yapıyordu. Veteriner bytril verdi. 1 aya kadar kullanacaksın geçene kadar dedi. 2 haftadan sonra kuş çok kötü oldu. Bende bıraktım. Ama ben ilacın dozunu çok vermedim. Günde bir damla kadar. O zamanlar karnında ufak bi şişlik farkettim. Daha sonra başka bir veterinerden diazyme 256 temin ettim. İçinde elektrolit de varmış. Kuşa çok iyi geldi ama hala çok su içiyor. Yem yemesi yerinde.Aşırı derecede zayıfladı. Nefes alırken gıcırtı tarzı ses geliyor.Çok nadir tek gözü kaşınıyor. Açmıyor bir zaman. Sürekli kabarık. En başta yemlikte daha çok uyuyordu. Şimdi full tünekte. Elimi ısıracak hali bile kalmadı normalde kanatırdı. DIŞKISINDA İRMİK TANESİ GÖRÜNÜMÜ VAR. KURUYUNCA BEYAZ TOZ TANESİ GİBİ DURUYOR. Popo tüylerini tamamına yakın yoldu. Arada çok kızarıyor. Bugün biraz kanatlarının seğirdiğini farkettim. Ağzında beyaz oluşum yok kursağı şiş değil.Kuşum ölmek üzere. Durumunu bilebilecek birine çok ihtiyacım var. İlk zamandan bu yana dışkılarını atıyorum.