Kuşum çiftleşebilirmi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Thurin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Thurin

Yeni Üye
Merhabalar. Dişi kuşum 3 aylık ama ceresi kahverengiye döndü ve çifrleşme hareketleri yapıyor. Bu normalmi?? Bu yaşta çiftleşme durumu olabilirmi kafam yandıo_O

Merhabalar. Dişi kuşum 3 aylık ama ceresi kahverengiye döndü ve çifrleşme hareketleri yapıyor. Bu normalmi?? Bu yaşta çiftleşme durumu olabilirmi kafam yandıo_O
Bazı durumlarda genç yaşta kızışan kuşlar olabiliyor. Sizin kuşunuz da bunlardan bir tanesi. Sorunuza gelirsek, 3 aylık iken kuşlar çiftleşebilir. Fakat eğer kuşlarınızı çiftleştirmek istiyorsanız, bu yaşta çiftleştirmenizi önermiyorum. Çünkü daha çok küçük olduğu için hem kuluçka süresinde çok yorulacak, yumurta verimliliği de az olacaktır. Bu yüzden kuşunuzu bu yaşta çiftleştirmenizi önermiyor, en erken 10-11 aylık iken çiftleştirmenizi öneriyorum.

Oyla 0
Anladım teşekkürler. Garip bir dueum. Çok araştırdımnhiçbiryerde bulamadım böyle genç yalta çiftleşirler bilgisine. Siz nasıl bildiniz? :love:

Oyla 0
Benim önerim 6-8 aylık arasıdır. Bir yaşında da olabilir. 8 ay tam önerimdir. Hem yeni alınan kuşta alışmış olur. 1 yaşına girince de çiftleşeblirler.

Oyla 0
Aslına bakarsanız kızıştırıcı içerikli gıdaların yoğun verilmesi süreci erken etkiliyor. Sorun yaratmaz ancak erken eş isteği ve agresif davranışlar söz konusu olabilir.

Oyla 0
Geri