Atahan Derman
Forum Sakini
Kuşum herşeye yem kusuyor artık zararı olacak diye korkuyorum engel olamıyorum konuştuğu herşeylere yem kusuyor.pekde kusmuyor ağzına çokva getirip geri yutuyor gibi.
Yanlış anlaşılmasın iki kuş var diye ille 2-3 saat ilgilenecek değilsiniz isterseniz 12 saat ilgilenen 12 saatte uyusunlarBen ilgilenmeyi seviyorum Hayırlı iftarlar
Bakamam diyorsun, arkadaş da "eğer eş alırsan daha az ilgi ister, bu yüzden bakmak zor olmaz "demiş. Sen de buna karşılık ilgilenmeyi seviyorum demişsin. İlgilenmeyi seviyorsan, neden bakamam uğraşamam gibi şeyler söyledin. Bu ne yaman çelişki ?Ben ilgilenmeyi seviyorum Hayırlı iftarlar
İki kuş bakımı zor demişsin fakat bu sorunları eklemişsin? Eğer kuş tek ise stres ve yağlanma faktörleri daha olasıdır. Eşi olduğu için stres atar ve sürekli birbirleriyle oynayacakları için yağlanma (ekstra tohumlar verilmez ve kafes çok küçük değil ise) olmaz.İki kuşun da stresten uzak, yağlanma durumundan uzak olduğunun bilincinde olmak gerekiyor.
Önceki mesajlarda diğer arkadaşlar da belirtmiş eş alınması gerektiğini. Fakat almak istemediğini söyleyerek başka ne yapabileceğini sormuş konu sahibi. Ben de başka bir şey olmadığını bu şekilde ifade ederek konunun *önemli* bir durum olduğunu anlatmaya çalıştım. Ha bu arada benim yaptığım eleştiri değil, çözüm/cevap olarak görülmesi daha uygun ki zaten öyle.kadar sert eleştirmemek gerektiği kanaatindeyim,
Karantina uygulayabilir, nasıl yapılacağını bilmiyor ise araştırır forum ne güne duruyor. Aynı şekilde ilerleyen süreçteki soruları da bu foruma yahut başka forumlara danışabilir, yeter ki istesin kimse bu bilgileri anasının karnında öğrenmedi.Sağlıksız bir kuş seçme olasılığı yüksek. Bu durumda, ilk kuşu da hasta olabilir.
Atahan'ın yumurta alma gibi bir derdi olmadığı için böyle bir işe kalkışacağını düşünmüyorum.lakin eşleşme olmayabilir ve olmadığı için kuşlara bakan kişi eşleşip yumurta versinler diye kuşları daha çok yorabilir.
Yumurta sıkışması çok küçük bir ihtimal. Aynı zamanda yapılması gereken müdahalelerin çokça videosu zaten var.Ya da eşleşme olur, yumurta vardır ama dişi kuşun içinde kalır. Kuşa yeni bakmaya başlamış; nasıl yardım etsin de çıkarsın. Ya da yumurtalar çıktı diyelim. Kuluçka şartlarını karşılayamadı bakan kişi, dişi ya da erkek hasta oldu, stres oldu, hayvanlar ya yavrulara ya da kendilerine zarar verdi diyelim.
Ne? Atahan bu durumda eş almaktan başka ne yapabilir yahu saçmalamayın nolur. Dişi kuş taklidi mi yapacak? Hmm olur o hâlde ?Kusmasına ve eşleşme davranışlarına yönelmesine sebep olacak davranışlardan kaçınınız.
Bu durum kuşu daha da strese sokar yine de sen bilirsin diyeceklerim bu kadar keyfiniz bilir ne diyeyim ki??Kafes içerisindeki düzeni ayda bir değiştiriniz, sahiplenme göstermesin.
Aynısını sana yapsak(!) Empati yap biraz onunda üremeye çoğalmaya hakkı var.haha tek başına 13 sene yaşayan kuş var. Her kuşun eşi olacak diye birşey varmı ? Ve sahiplenmeyeceğimi kim söyledi.Konuyu kapayın.
İki kuş bakımı zor demişsin fakat bu sorunları eklemişsin?
Atahan arkadaşıma kötü bir şey söylemedim, kuşuna acıdım ve bu konunun önemli olduğunu söyledim. Rencide ettiğimi bilmiyordum açıkçası bunda alınacak bir durum hâlâ göremiyorum.Keşke üslup konusunda da sorup öğrenilebilecek bir yer olsaydı; bakınız ki konu sahibi de aldığı cevaplar karşısında kendisini kötü hissetti, konuyu kapatın diyor.
Küfür etmedim Feride Hocam, yaşınızı bilseydim saçmalama kelimesini de kullanmaz idim. Fakat "anasının karnında" sözünün neresi sizi rahatsız etti? Birkaç örnek eklemek isterdim, hatta söylediklerinize karşılık bazı şeyler de ben söylemek isterdim fakat sanırım onları da yanlış anlar yahut rencide olabilirsiniz diye düşünüyorum, ki muhtemelen öyle olacaktır.. Bu yüzden konuyu söylediğiniz gibi kapatacağım. Tekrardan özür dilerim??Anasının karnında, saçmalama vesaire bunlar da yine tasvip etmediğim türde kelimeler o yüzden cevap vermeden geçiyorum. Benim üslubuma uygun değil.
Feride Hocam'ı kastetmiştimYanlış anlam çıkardığımı nereden anladınız