Kuşum çok kusuyor yardim edin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Elçin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elçin

iyikus.com Üyesi
Kuşum ne yese kusuyor. bugün gün boyu kafasi gözleri üst tüyleri sirilsiklam yardim edin dişki yok çünkü ne yese kustu. Acill ne yapabilirim

Kusması yem bayatlığından kaynaklanmıyorsa eğer ilk aşamada kuş kumunu, gaga taşını ve diğer alternatif besinleri çıkartınız. Ardından bulabilirseniz mikostatin temin ediniz. Hafifletmez ise başka bir ilaç desteği de gerekebilir.

Bugün 3. Gün oldu. Kuşum 24 saatte 5 yada 6tane dişki yaptı. Yemi yiyor ama az yiyor yediğini kusuyor
Kuşun fazla vakti yok acilen müdahile edilmeli, kusmuğu ise gerekli incelemelerden geçmeli.
Dikmendeki Uğur Pet Veteriner Kliniğine gidebilirsiniz. Önceden arayıp randevu almanız şart. Bu şekilde kusmaya devam edemez bilginiz olsun.

yanlış anlamayın ama geç kalıyorsunuz, bu tür durumlarda saatler bile çok önemlidir. hemen tedaviye başlanması gerekir

yardım istiyorsanız kuşun min 20 saniye videosunu youtube , google fotoğraflar ya da streamable.com a yükleyip burada link paylaşınız

ayrıca kafes tabanindaki dışkıların NET fotosunu da paylaşınız

H
Kuşun fazla vakti yok acilen müdahile edilmeli, kusmuğu ise gerekli incelemelerden geçmeli.
Dikmendeki Uğur Pet Veteriner Kliniğine gidebilirsiniz. Önceden arayıp randevu almanız şart. Bu şekilde kusmaya devam edemez bilginiz olsun.
Hocam care 4 birdsin kursak mantari ilacini söyledim. Hocam veterinerler kuşlardan anlamiyir siz daha önce uğur pet veterineri tecrübe ettiniz mi? Bize şu an bir üretici yardim ediyoro yönlendiriyor. Tecrübe ettiyseniz hiç durmam hemen giderim. Dün belki 20 tane veterinerlik aradim bazisi hemen diyor ki kursak mantarıdırgrlin antibiyotik verelim. Bir şey yapti olmak icin yanliş teshisler konuyor

Hocam dışkı yok yapmiyor az az yediriyorum kusuyor elle besleme mamasi aldim yemiyor. İnanın dün aramadiğim veterinerlik kalmadi. 20 tane arasiysam 15 i egzotik hayvan uzmanimiz şu an yok dendi bu hafta hiç yoklarmiş. 3 tanesi de kursak mantaridir gelin bi antibiyotik verelim diyor. Test yapmadan nasil anladin bu kuşlar denek mi hasta kuş antibiyotik kaldiramiyor iki kuşumu antibiyotik kullanirken 5. Gününde kaybettim hatta bir kuşum çok canliydi yem çok iyi yiyordu antibiyotik kullaninca yemden kesildi ani bir şekilde öldü. Korkuyorum veterinerlerden anlamiyorlar ama sırf para almak ya da bir şey yaptı olmak için yanliş teşhislerle kuşları denek gibi kullanıyorlar anlamiyorsan anlamiyorum de can taşiyor bu kadar basit olmamali
yanlış anlamayın ama geç kalıyorsunuz, bu tür durumlarda saatler bile çok önemlidir. hemen tedaviye başlanması gerekir

yardım istiyorsanız kuşun min 20 saniye videosunu youtube , google fotoğraflar ya da streamable.com a yükleyip burada link paylaşınız

Kuşumun 2 gün önce kusarkenki videosu

H

Hocam care 4 birdsin kursak mantari ilacini söyledim. Hocam veterinerler kuşlardan anlamiyir siz daha önce uğur pet veterineri tecrübe ettiniz mi? Bize şu an bir üretici yardim ediyoro yönlendiriyor. Tecrübe ettiyseniz hiç durmam hemen giderim. Dün belki 20 tane veterinerlik aradim bazisi hemen diyor ki kursak mantarıdırgrlin antibiyotik verelim. Bir şey yapti olmak icin yanliş teshisler konuyor
Gitmemiş olsam zaten yazmazdım.

H

Merhaba bende kuşumu Mehmet Yavuz hocama gösterdim kuşlardan anlıyor ve gayet ilgili bir hekim 1 saat boyunca kuşumla ilgilendi desem yalan olmaz, gerekli tahlilleri yapıyor mantar teşhisi koydu bize de bir de kızımın lipomları varmış gösterdi daha önce gittiğim hekim görememişti bu şişlikleri, antibiyotik vermedi bize siz hangi veterineri aradınız acaba hemen görmeden antibiyotik demiş merak ettim? Uğur pete gidebilirsiniz bence

Son düzenleme:
H

ürün gelene kadar mikostatin temin ediniz. Eczanelerde bulunur. Elle besleme maması yapıp beslemeye çalışınız. En azından 2 günü telafi etmiş olursunuz. Kusma sorununuzla birlikte bir miktar solunum sorunu da var gibi görünüyor. Bunun içinse farklı bir ilaç gerekiyor ancak veteriner kontrolünü aman ihmal etmeyiniz. Care 4 birds gibi ürünlerin ne yazık ki orijinalliği sorgulanacak düzeyde kaçak muadillerini sunuyorlar piyasaya. Dikkatli olmakta yarar var.

Son düzenleme:
Geri