kuşum çok kusuyor

nisa kula

iyikus.com Üyesi
Merhabalar herkese, 9 aylık bir erkek muhabbet kuşum var. Elimde büyüdü benimle ve evde ki herkesle cok yakın. 6 Aylıkken falan gördügü her şeyin üstüne binerdi. Son 1-2 aydir da gordugu her seye kusuyor. Besleme hareketi yapıyor. Eş alamayız cünkü evde 2 kuşum daha var. Oyuncaklarını çok seviyor ama çok kusuyor. Benim ne yapmam lazim bunun için? Cok zayıfladı. Yani dışarıdayken iyi hiç kusmuyor benimle konuşuyor oynuyor ama kafese soktuğum an gördügü her şeye kusuyor. Yaz ayindayiz kafeste cok kotu kokuyor bu yüzden.

Ve son 3 aydır falan bir ayagının üst kismi daha koyu renk ama iyi yani basabiliyor ediyor.

Ekli dosyalar

• IMG-20260729-WA0229.webp
    IMG-20260729-WA0229.webp
    469.3 KB · Görüntüleme: 4
Hiperaktif çocuk maşaallah ona.
ooo hocam hiç sormayın ben 20 tane hayvan beslerim sesim çıkmaz. Ama bu cok yoruyor beni😂 Aşırı yaramaz aşırı hareketli ve aşırı akıllı. İnsanı cok yoruyor😂😂 Hayır daha yumurtadan çıkar çıkmaz her gün beraberdik ben büyüttüm hazır mamayla nerde yanlış yaptım diye düşünüyorum😅
Ama Allah hepsinin ömrünü de uzun etsin tüyleri kadar ömürleri olsun inşallah, küçük çocuk gibi çok yoruyor beni ama bitanedir o🥰

ooo hocam hiç sormayın ben 20 tane hayvan beslerim sesim çıkmaz. Ama bu cok yoruyor beni😂 Aşırı yaramaz aşırı hareketli ve aşırı akıllı. İnsanı cok yoruyor😂😂 Hayır daha yumurtadan çıkar çıkmaz her gün beraberdik ben büyüttüm hazır mamayla nerde yanlış yaptım diye düşünüyorum😅
Ama Allah hepsinin ömrünü de uzun etsin tüyleri kadar ömürleri olsun inşallah, küçük çocuk gibi çok yoruyor beni ama bitanedir o🥰

Allah sağlık versin.

Kuşların karakterleri de farklı olabiliyor. Hiperaktif olmaları hantal olmalarından iyidir. 😊

Allah sağlık versin.

Kuşların karakterleri de farklı olabiliyor. Hiperaktif olmaları hantal olmalarından iyidir. 😊
kesinlikle hocam çok haklısınız ama aşırı kusuyor ya ben gerçekten napıcam, sağligına zararlı olur mu? Ölür mü bu durumdan dolayı Allah korusun. Annemle 1 haftadıe konusuyorum ama asla ikna olmuyor. Yani eş alamıcam belli ki ama ne yapabilirim hayvan kafeste her yere kusuyor, dışarı çıkardığımda kusmuyor iyi gayet

kesinlikle hocam çok haklısınız ama aşırı kusuyor ya ben gerçekten napıcam, sağligına zararlı olur mu? Ölür mü bu durumdan dolayı Allah korusun. Annemle 1 haftadıe konusuyorum ama asla ikna olmuyor. Yani eş alamıcam belli ki ama ne yapabilirim hayvan kafeste her yere kusuyor, dışarı çıkardığımda kusmuyor iyi gayet
hocam merhabalar, cevap verebilir misiniz🥰

İlerleyen aşamalarda zararı olabilir ancak doğrudan ölüme götür diyemeyiz. Kursak mantarı oluşumu sık gözlemleniyor bu gibi durumlar devam ederse.

hocam merhabalar, cevap verebilir misiniz🥰

Sık sık kur kusması zayıflamasına sebep olabilir,bazı kuşlar fazla kusabiliyor. Eşi olması en iyi seçenek olur. Ama böyle bir durum yoksa,onu kızgınlığa sokacak,kusmasını kızlığını tetikleyecek hareketlerden ve eşyalardan uzak tutmak iyi gelebilir. Örneğin oyuncağına kusup duran bir kuş var diyelim sürekli gidip kusuyor ve kendi aç kalıyor mesela. Bu durumda o oyuncağı kademeli olarak ortamdan uzaklaştırmak(alıştıra alıştıra) yapılacak iyi hamlelerden biridir.
En iyi seçenek dediğim gibi kendi cinsinden bi eşinin arkadaşının olmasıdır.

Sık sık kur kusması zayıflamasına sebep olabilir,bazı kuşlar fazla kusabiliyor. Eşi olması en iyi seçenek olur. Ama böyle bir durum yoksa,onu kızgınlığa sokacak,kusmasını kızlığını tetikleyecek hareketlerden ve eşyalardan uzak tutmak iyi gelebilir. Örneğin oyuncağına kusup duran bir kuş var diyelim sürekli gidip kusuyor ve kendi aç kalıyor mesela. Bu durumda o oyuncağı kademeli olarak ortamdan uzaklaştırmak(alıştıra alıştıra) yapılacak iyi hamlelerden biridir.
Hocam bizimki kustuğunu geri yiyor bu yüzden zayıflama gibi huyu yok çok şükür. Ama kustuğu oyuncağı kaldırsam, başka yere kusuyor. En kötü kafes tabanına kusuyor. Ama sabahtan akşama kadar dışarıda kalsın, onunla ilgilenirsem asla kusmuyor. Affedersiniz 2 dakika onu bırakıp lavaboya gitsem bir geliyorum kusmuş. Arkamdanda bağırıyor. Ben odaya girdiğim an kafamdan omzundan inmiyor aşagı. Dediğim gibi annesi doğurdu ama bakmamıştı ben aparatla yedirmiştim bu yüzden bana çok düşkün ve dikkat ediyorum biz odada yokken çok bişey yapmıyor, biz odaya girdiğimiz an kusmaya başlıyor sağa sola uçuşuyor.

İlerleyen aşamalarda zararı olabilir ancak doğrudan ölüme götür diyemeyiz. Kursak mantarı oluşumu sık gözlemleniyor bu gibi durumlar devam ederse.
Peki hocam eşi olmayan kuşlar böyle sürekli kusarlar mı? yoksa belli bir yaştan sonra bu durum kesilir mi? Eğer kursak mantarı gibi ona zarar verecek bir durum olursa annemi ikna etmek için her şeyi yaparim, zarar geldiğini görünce o da alır diye düşünüyorum ama şu an 9 aylık, belli bir yaştan sonra durmaz mı?

Bazı kuşlar maalesef bu konuda talepkâr olabiliyor. Özellikle kusma sonrası çıkardıklarını geri tüketmeyi deniyorsa kaçınılmaz kursak enfeksiyonları yaşanacaktır. Hormonal dengesini biraz şaşırtmak gerekebilir. Bu sayede davranışı azalabilir ancak kesilmez.

Bazı kuşlar maalesef bu konuda talepkâr olabiliyor. Özellikle kusma sonrası çıkardıklarını geri tüketmeyi deniyorsa kaçınılmaz kursak enfeksiyonları yaşanacaktır. Hormonal dengesini biraz şaşırtmak gerekebilir. Bu sayede davranışı azalabilir ancak kesilmez.
hocam cıkardıgı seyi tüketmemesi için ne yapmam lazim benim

Hocam, benim kuş topunu eşi sanıyor.Kusup onu besliyor ve geri yiyor, ben de birden kaldırmayım diye günün belli saatlerinde vereyim dedim ve bunu yapay zekaya sordum, cevap beni güldürdü."Oyuncağı sadece belirli saatlerde vermek stresi azaltmaz, aksine "eşim gidip geliyor" algısı yaratarak kaygısını ve kızgınlığını daha çok artırır. Topu kafesten ve görüş alanından tamamen çıkarın." eşim gelip gidiyor yorumu komik 😀 Şu an kuşum aşk acısı çekiyor eşi gelip gitmeleri kesti çünkü.😀

Geri