Kuşum durmadan salya sümük hapşırmaya veya kusmaya başladı.

Plasma

iyikus.com Üyesi
Şuanda fotoğraf yükleyemem ama kuşum sürekli hapşırıyor veya kusuyor o kısmını tam anlayamadım ama sürekli vık vık tarzı garip sesler çıkarıyor. Gagasının etrafı hep sarımsı yeşilimsi karışmış renkler. İlk defa böyle bir şeyle karşılaştığımdan dolayı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Şu an olduğu yerde sadece bekliyor.

Tamam,iştahtan kesilmemesi iyi bir şey.
Bu arada ilacı ağzına 1 damla damlatın ama yuttuğundan kesin emin olun. İsterseniz eczaneden insülin şırıngası alıp 1 damla ilacı şırınga yardımı ile verebilirsiniz. İğnesini çıkaracaksınız onunla işimiz yok.

İlacı bulmaya çalışacağım ama bulamazsam yapmam gereken farklı bir şey varmı?
kısa süreli kekik çayı yapıp, soğutup suluğuna 1/3 oranında ekleyiniz. Tedavi etmez ancak ilaç bulana kadar direncini arttıracaktır.
Bahsedilen ilaç eczanelerde bulunur. Şurup hali yoksa tablet alınabilir. Hiç biri yoksa mikostatin, fungostatin alınabilir.

Kuşun durumu ciddi. Çok vakti yok. Ağzındaki koku kötü koku mu? Kuşta ishal var mı? Eczaneden hemen triflucan şurup alın. Bulamazsanız mikostatin alın. Alır almaz ağzına 1 damla damlatın. Sabah 1 damla,akşam 1 damla ağzına damlatın yuttuğundan emin olun. Ekstra alınması istenilen ilaçlar varsa diye diğer hocaları etiketliyorum konunuza. Ama siz dediğim ilacı şimdi alın hemen.
@Selçuk YÜKSEL @neanderthalensis @Umit. @Doğanay Y.

Dediğiniz ilaçların ikisinide maalesef bulamadım.Zaten dozunu ayarlama konusunda kendime güvenmiyorum. Yarın direkden veterinere götürmeyi düşünüyorum ama o zamana kadar kuşun başına bir şey gelirmi ondan korkuyorum.

Dışkı fotoğrafını eklemeye çalıştım yeterince belli oluyormu?

Ekli dosyalar

Dediğiniz ilaçların ikisinide maalesef bulamadım.Zaten dozunu ayarlama konusunda kendime güvenmiyorum. Yarın direkden veterinere götürmeyi düşünüyorum ama o zamana kadar kuşun başına bir şey gelirmi ondan korkuyorum.

Dışkı fotoğrafını eklemeye çalıştım yeterince belli oluyormu?
Foto net değil net foto atın flaşsız çekim olsun. Bu dışkılar yeni mi?
Ayrıca kuşun videosunu da çekip paylaşın streamable.com veya youtubeyi kullanabilirsiniz buraya linki atın.
Sirkeli su verdiniz mi ?

Dediklerinizi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Bu gün veterinere götürdüm dediğiniz ilacın ilk dozunu verdiler. Dozunu nasıl ayarlayacağımı gösterdiler. Şuan durumu daha iyi gibi duruyor. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dediklerinizi elimden geldiğince yapmaya çalıştım. Bu gün veterinere götürdüm dediğiniz ilacın ilk dozunu verdiler. Dozunu nasıl ayarlayacağımı gösterdiler. Şuan durumu daha iyi gibi duruyor. Teşekkürler.
Geçmiş olsun. Ek olarak şunları da söyleyeyim. Veteriner triflucan veya mikostatin verdi ise en az 7 gün kullanın,sonra buraya kuşun yeni yaptığı dışkılarının görüntüsünü ve kuşun da yeni videosunu paylaşın. Durumuna bakalım. Belki ilacın süresini uzatmak gerekebilir. Tedavi bitimi sonrası 3 gün art arda probiyotikli su hazırlayıp verin kuşa. Kanatlı oil prozim probiyotik olabilir veya Röhnfried Entrobac olabilir. Karadenizpet.com dan temin edebilirsiniz Röhnfried'i,20 gr almanız yeterli.
Hastalıktan birkaç gün önce de kafes ve ekipmanlarını da dezenfekte ediniz geri bulaş olmaması için. Kuş gaga taşına falan kustu ise çöpe atın. Temizlik için virkon s öneririm. Veyahut veterinerden temin edebilirsiniz dezenfektan.
Ayrıca şu yazıyı da okumanızı öneririm.

Geri