Kuşum garip hareket yapiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yigittttt

iyikus.com Üyesi
Merhaba 7 yaşında bir muhabbet kuşum var 4 5 gündür tüyde ve halsiz dışarı cikardigimda çıkmayı istiyor ama kafeste halsiz ve kabarıyor çok sık hapsirmiyor ama bı hapsirmaya başladığında 4 5 kez arka arkaya hapsiriyor ve böyle bir hareket yapiyor videosunu yükleyeceğim şimdi ilk defa böyle hareket yaptığını gördüm 4 5 gündür yapıyor sizce normalmi?

Ekli dosyalar

bilerekmi cevap vermiyosunuz anlamıyorum bu site ne için var ? benim kuşum dün ölüyodu çıkıp bir kişi bile bişey yazmadı yazıklar olsun ayrıca gittiğim veteriner solunum yolu enfeksiyonu için bu antibiyotik kullanılmaz dedi önerdiğinizde yanlış çıktı gerçekten yazıklar olsun!! @Selçuk YÜKSEL dün tüm konulara bakmanıza rağmen ve o kadar sizi ekitetlememe rağmen mesajıma da bakmadınız!

Hocam nasıl bu hale geldi kuş. Kasten cevap vermemek olamaz. Dün sizin konuyu tıkladıktan sonra dikkatim dağılmış ve geri dönmeyi unutmuşum.
Doksisilin, amoksisilin eritromisin veya enroflaksasin etken maddelerinden biriyle 7 gün tefavi etmeniz iyi olur. Solunum yolu enfeksiyonu var kuşta.
Bu antibiyotiklerin solunum yolu enfeksiyonunda kullanılmayacağını söyleyen veterinerle yüz yüze konuşmak isterim. Veteriner mi kasap mı görmüş olalım.
önerdiğinizde yanlış çıktı gerçekten yazıklar olsun!!
Burada hiç bir karşılık beklemeden hobidaşlara yardımcı oluyoruz. Çoğu veterinerden bile daha işlevsel, ucuz ve pratik tavsiyelerde bulunuyoruz. 1 aydan fazla süredir de sizin kuşun problemiyle ilgileniyoruz. Tüm bunlara rağmen yukarıdaki mesajınız yakışmadı. Yanılıp yanlış tedavi önermişiz diyelim kasten olmadığı sürece yukarıdaki cümleyi yqzmaya hakkınız yok. Ki forumu bir tarayıp veteriner veteriner dolaşıp şifa bulamayan kaç kuşu iyileştirdiğimizi görün.
Evet mesajınız gözümden kaçtı bir yere kadar haklısınız ama bu size yukarıdaki cümleyi kurma hakkı vermez.
İlaç işe yaramadıysa 15 fünden fazla süre beklemek yerine daha erken işe yaramadığını söyleseydiniz başka çözüm yolu bulmaya çalışırdık. Kulun ölmek üzere olduğunu farkettikten sonra gelip burda suçu siteye atamazsınız. Sorumlu davranmayan biz değil sizsiniz.

Neyse önemli olan miniğin sağlığı bizim tartışmamız anlamsız olur. Siz kuşun öyküsünü ve hangi ilacı hangi dozda ve sürede kullandığınızı yazın. Ona göre tavsiyede bulunalım. Ama kurtarmak zor peşinen söyleyim.

Hocam nasıl bu hale geldi kuş. Kasten cevap vermemek olamaz. Dün sizin konuyu tıkladıktan sonra dikkatim dağılmış ve geri dönmeyi unutmuşum.

Bu antibiyotiklerin solunum yolu enfeksiyonunda kullanılmayacağını söyleyen veterinerle yüz yüze konuşmak isterim. Veteriner mi kasap mı görmüş olalım.

Burada hiç bir karşılık beklemeden hobidaşlara yardımcı oluyoruz. Çoğu veterinerden bile daha işlevsel, ucuz ve pratik tavsiyelerde bulunuyoruz. 1 aydan fazla süredir de sizin kuşun problemiyle ilgileniyoruz. Tüm bunlara rağmen yukarıdaki mesajınız yakışmadı. Yanılıp yanlış tedavi önermişiz diyelim kasten olmadığı sürece yukarıdaki cümleyi yqzmaya hakkınız yok. Ki forumu bir tarayıp veteriner veteriner dolaşıp şifa bulamayan kaç kuşu iyileştirdiğimizi görün.
Evet mesajınız gözümden kaçtı bir yere kadar haklısınız ama bu size yukarıdaki cümleyi kurma hakkı vermez.
İlaç işe yaramadıysa 15 fünden fazla süre beklemek yerine daha erken işe yaramadığını söyleseydiniz başka çözüm yolu bulmaya çalışırdık. Kulun ölmek üzere olduğunu farkettikten sonra gelip burda suçu siteye atamazsınız. Sorumlu davranmayan biz değil sizsiniz.

Neyse önemli olan miniğin sağlığı bizim tartışmamız anlamsız olur. Siz kuşun öyküsünü ve hangi ilacı hangi dozda ve sürede kullandığınızı yazın. Ona göre tavsiyede bulunalım. Ama kurtarmak zor peşinen söyleyim.
Kusura bakmayın o stres ile biraz abarttım ama onca mesaj atmama rağmen bakmadiginiz için kızdım haklısınız tartışmak anlamsız olur
1 hafta arayla 2 hafta klavunat kullandım sonra 1 hafta ara verdim tekrar klamoks başladım 3 gün önce kestim klamoksu dünkü kötü halı şuanda yok suyuna aminosol damlattim biraz toparladı şuan iyi durumda

Lütfen bakın hayvanın sesi çıkmıyor ötmüyor konuşmuyor az önce banyo yaptırdım üstündeki kaka lekeleri gitsin diye normalde cık cık oterdi banyo yaparken ama sesi soluğu kesildi elimde dahi uyuyo ne yapmalıyım @Sensitive 🌿 @Murat S.
Banyo öncesi normal miydi? Banyoyu siz yaptırdıysanız ki bu yanlış,burnuna su kaçtıysa soluk borusuna kaçmış olabilir.
Kaka lekesinin gitmesini değil hayvanın sağlığını düşünmeniz gerekir öncelikle. Banyo acil bir durum değil neticede.
Kuşun durumu iyi görünmüyor. Gittiğiniz veteriner de saçmalamış. Bakteriyel kaynaklı solunum enfeksiyonunda antibiyotik kullanılır. Viral enfeksiyonda antibiyotik kullanılmaz. Yani genel olarak solunum enfeksiyonunda antibiyotik kullanılmaz diye bir saçmalıktan bahsedilemez.
Örnek vermek gerekirse farenjitin iki çeşidi vardır bakteriyel farenjit ve viral farenjit. Bakteriyel olanında antibiyotik kullanılmak zorunda.
Bunları bilmek için veteriner olmaya gerek bile yok.

Kusura bakmayın o stres ile biraz abarttım ama onca mesaj atmama rağmen bakmadiginiz için kızdım haklısınız tartışmak anlamsız olur
1 hafta arayla 2 hafta klavunat kullandım sonra 1 hafta ara verdim tekrar klamoks başladım 3 gün önce kestim klamoksu dünkü kötü halı şuanda yok suyuna aminosol damlattim biraz toparladı şuan iyi durumda
şuan iyi durumdaysa sevindik. Konunuzu kapatıyorum!
Süreçte kötülerse (inşallah olmaz) yeni bir konu açarak detaylı bir anlatım ve görsellerle destekleyerek temiz bir anlatım yapınız. Geçmiş olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri