Kuşum hapşırıyor?

Utku Kayra

iyikus.com Üyesi
Merhaba bugün uyandığımda kuşumun çok sessiz bir şekilde viklediğini fark ettim. Ayrıca sürekli hapşuruyor ve öksürüyor. Yardım edebilen veya bu durumu yaşamış olan var mı? 2-3 hafta önce veterinere gitmiştik ve bize sağlıklı demişti

videoya göre enfeksiyon ilerlemiş, dışkıyı da biraz etkilemiş. elinizdeki ilaç (vitaform) kullanılabilir, ancak hem zayıftır hem de yan etkisi yüksektir, şahsen pek önermem

benim tavsiyem; herhangi bir veteriner kliniğinden doksisiklin etken maddeli antibiyotik alıp 5 gün kullanabilirsiniz , alınca bilgi verirseniz dozunu yazarız. vitaform'lu suyu boşaltıp doksisiklin'e hemen başlayabilirsiniz

bu tedavi sonrası , kuşun ilaca vereceği yanıta göre hareket edilir ( tekrar antibiyotik kullanılabilir, mantar ya da protozoa tedavisi uygulanabilir) solunum yolu tedavileri uzun ve sabır gerektiren bir süreç

ilave tavsiyeler için @Doğanay Y. ve @Malkoçoğlu arkadaşlarımız da yorum yazarlar.
Kuşumuz ilaçları kullanıyor fakat hala kötü veteriner kronik astım olabilir dedi

Oyla 0
hangi ilaçları kaç gündür ve ne dozda kullanıyorsunuz? güncel dışkı fotoları ve kuşun sesli videosunu paylaşırsanız iyi olur

Oyla 0
hangi ilaçları kaç gündür ve ne dozda kullanıyorsunuz? güncel dışkı fotoları ve kuşun sesli videosunu paylaşırsanız iyi olur
Kuşumuza hergün ilaçlı hava veriliyor. Heryeri kapatıp o ilaçlı havayı kafesinin içine veriyorlar. Veteriner kronik astım olabilir dedi ve biz bundan dolayı endişeliyiz. Kuşumuz artık konuşamayacak mı veya neşeli şarkılar söyleyemiyecek mi ;-;

Oyla 0
vitaform ya da doksisiklin kullanacaktınız?

kafes tabanındaki dışkıların net fotolarını da atabilirmisiniz

Oyla 0
vitaform ya da doksisiklin kullanacaktınız?

kafes tabanındaki dışkıların net fotolarını da atabilirmisiniz
image.jpg
Vitaform bittikten sonra biraz bekledik (büyük bir hata yapmışız?) kendisi toparlar diye sonra tekrar veterinere gittik doksisiklini sorduk. Bize şırıngada bir ilaç verdi ve her gün 30-40 dakika ilaçlı hava alıyor şırıngadaki ilacın adını yarın öğreneceğim

Oyla 0
hangi ilacı kaç gün, hangi dozda, ne şekilde kullandığınızı açık, net ve özet olarak yazmaniz lazım. Yoksa bu yazışmalar 50 sayfa sürse de hiçbir yere varamayız.

Oyla 0
Geri