Kuşum kafasını mı sallıyor ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
Kuşum dolaba sıkıştı korktuğu için korkudan ishal oldu sandım. Üşütmeye de bağlı Olabilir belki.
Dün Veterinere gittik ishal için Antibiyotikli karışım verdi 10 gün kullan diye. Az da olsa yem yemeye su içmeye başladı. Ama tünekte dururken böyle kafa sallar gibi hareket etti. Kafesten çıkmıyor. Çıksa da kısa mesafede uçuyor geri kafese girmek istiyor. İshali hala devam ediyor. 2.gün bugün.
Üşüyor diye üzerini örttüm. İshali biraz gecer gibi oldu. Dışkıları da atacam video da.
IMG-20221113-WA0011.jpegIMG-20221113-WA0006.jpeg

Kafasını sallarken video çekip ekler misiniz
Bi kuşum 2 hafta önce ölünce çok korkmaya başladım. Video eklemiştim. Sallamıyor kafayı ama sanki sallayacak gibi yapıyo. Dışkı hala sulu ishal. Veteriner ne ilacı verdi bilmiyorum ama dokunmuş Olabilir mi. Hiç uçamıyor da kuşum. Uçmaya çalışıyor sürekli ama yürüyo hep

@Doğanay Y. @Umit. @Eyunal

Bi kuşum kusma yüzünden ölmüştü. 2 hafta olmadan bu kuşum hasta oldu. Şimdi bu hareketi yapıyor. Nolur yardım edin. Veteriner anlamıyor hiç. Bakmadı bile.

bu hareket tam bir hastalık teşhisi koymak için yeterli gelmiyor. Normal döngülerinde de kustuklarından dolayı bazı şeyleri iyi gözlem etmek lazım. Kızgınlık durumunu da ihmal etmemelisiniz. Şu sıralar az besi tüketmesinden kaynaklı biraz sindirim sorunları yaşıyor olabilir.
Salmonella değil kuşunuz hocam.

bu hareket tam bir hastalık teşhisi koymak için yeterli gelmiyor. Normal döngülerinde de kustuklarından dolayı bazı şeyleri iyi gözlem etmek lazım. Kızgınlık durumunu da ihmal etmemelisiniz. Şu sıralar az besi tüketmesinden kaynaklı biraz sindirim sorunları yaşıyor olabilir.
Salmonella değil kuşunuz hocam.
Yürüyo yerde ama uçamıyor. Az az yem yiyor suyunu içiyor. Kendi kafesten çıkmak istiyor artık. Her ihtimale karsı Diğer kuşlarla temas ettirmiyorum. Kanadında sorun olsa nasıl anlarım. Burda Veteriner eline Telefon alırsın da sağa sola çevirir bakarsınız onun gibi baktı bişey yok dedi. Sirkeli suyla masaj gibi yapsam kanatta sorun varsa düzelirmi

Yürüyo yerde ama uçamıyor. Az az yem yiyor suyunu içiyor. Kendi kafesten çıkmak istiyor artık. Her ihtimale karsı Diğer kuşlarla temas ettirmiyorum. Kanadında sorun olsa nasıl anlarım. Burda Veteriner eline Telefon alırsın da sağa sola çevirir bakarsınız onun gibi baktı bişey yok dedi. Sirkeli suyla masaj gibi yapsam kanatta sorun varsa düzelirmi
Kanatlari hep mi tutuktu? Sonradan olduysa eğer bakterilerden kaynaklı ya da yetersiz beslenme sonucu gelişmiş bir durum olabilir

Kanatlari hep mi tutuktu? Sonradan olduysa eğer bakterilerden kaynaklı ya da yetersiz beslenme sonucu gelişmiş bir durum olabilir
Yok normalde uçuyordu. Mutfağa gidrr salona gider odaya gelirdi. Uçmaya çalışıyor ama düşüyo hep. Sanki yavru kuş uçmayı öğreniyor gibi. Video ve dışkıyı atayım tekrar.
Dışkı suluydu sonra sarı sıvı yapmaya başladı. Bugün Antibiyotikli su vermedim. Aspur darı yiyor. Nilverm verdim bugün.

IMG-20221115-WA0005.jpeg

e-coli, salmonella türevi sorunlarda gözlemlenebilen dışkıları anımsatıyor. Ancak testler yapılmadan salmonella demek mümkün değil. Kanat tutulmaları ilerleyen salmonella sorunları + kalsiyum d vit eksikliklerinde gözlemlenen durumlardan

e-coli, salmonella türevi sorunlarda gözlemlenebilen dışkıları anımsatıyor. Ancak testler yapılmadan salmonella demek mümkün değil. Kanat tutulmaları ilerleyen salmonella sorunları + kalsiyum d vit eksikliklerinde gözlemlenen durumlardan
Test için çok para diyolar gerçekten bakan ilgilenen Veteriner de yok zaten. Peki bu dışkıyı şeffaf bişeye yaptığı zaman koyup her hangi Veteriner e teste götürsem bakar mı. Salmonella en belli olan belirti ne yani. Yada dışkısı nasıl oluyor peki dün sulu bugün katı gibi. Ama genelde de hep böyle olurdu dışkı. Top gibi olmazdı.

test için dışkı bahsettiğiniz gibi gönderilmez maalesef. @Hazal ve @Eyunal hocam süreci daha sağlıklı paylaşacaklardır.
Salmonellanın çok fazla belirtisi var. Kafa döndürmeler, kanat ayak tutulmaları, geçici bazen kalıcı felçler gibi gibi

test için dışkı bahsettiğiniz gibi gönderilmez maalesef. @Hazal ve @Eyunal hocam süreci daha sağlıklı paylaşacaklardır.
Salmonellanın çok fazla belirtisi var. Kafa döndürmeler, kanat ayak tutulmaları, geçici bazen kalıcı felçler gibi gibi
Dışkı dün sulu idi bugün böyle. Bide normalde de hep böyle leke bırakırdı cıvık gibi sulu gibi. Test için kuşu götürmem lazım sanırım hava soğuk üşümesin daha fazla stres olmasın diyeydi.

Uçamama sıkıntısı bizimkilerin sorununa benziyor sanki, d vitamini eksikliğinden kaynaklı olabilir. Ama dışkılar da sıkıntılı ek farklı bir problem var belli ki
Normalde uçuyordu korktuğu için diye düşündüm 4 yaş olduğu için hemen Veteriner e götürdüm ama ishal için baytril verdi. 10 gün kullan dedi. Yere kafesi koyuyorum yerden kafes üstüne ancak uçabiliyor. Salmonella dışkısı Olabilirse ilaç ne kullanmam lazım. Darı aspur arada yiyor kum da yiyor.
Düşmeden önce 46-47 idi kilosu bugün 43 e düşmüş.

Test için çok para diyolar gerçekten bakan ilgilenen Veteriner de yok zaten. Peki bu dışkıyı şeffaf bişeye yaptığı zaman koyup her hangi Veteriner e teste götürsem bakar mı. Salmonella en belli olan belirti ne yani. Yada dışkısı nasıl oluyor peki dün sulu bugün katı gibi. Ama genelde de hep böyle olurdu dışkı. Top gibi olmazdı.
Öyle rast gele bir şeye dışkı koyup bu işlemi yapamazsınız. Maalesef ki dışkılar uzman kimseler tarafından incelenmeli. Dışkıdan hastalık tespiti yapmak biraz zor.

Geri