Kuşum obez mi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Selcand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selcand

Forum Sakini
00905879-372c-45d7-8bce-026cc74699c8-jpeg.24000
arkadaşlar merhaba pıtış hanım 3.5 yaşında dişi muhabbet kuşum. Gözüme kilo almış geliyordu hemen bir terazi edindim ve 53 gram çıktık. Sizce çok mu fazla nasıl bi diyet uygulamalıyım

Ekli dosyalar

• 00905879-372C-45D7-8BCE-026CC74699C8.jpeg
    00905879-372C-45D7-8BCE-026CC74699C8.jpeg
    940.9 KB · Görüntüleme: 162
  • 3099D00D-31DD-4949-886A-210A637D8F7C.jpeg
    3099D00D-31DD-4949-886A-210A637D8F7C.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 6
Merhabalar , daha önce de yazmıştım pıtışa diyet uyguladığım halde göbeği bir türlü gitmiyor ankarada veterinere götüreceğim ama yorumlara baktığımda kötü deneyimleri olan insanlar olduğu için de cesaret edemiyorum ne yapacağımı şaşırmış haldeyim
Röntgen çekildi mi kuşunuzda tümör olabilir benim dişi kuşum da böyle. Moralinizi bozmak istemem ama diyetle geçmediyse tümör olabilir benim kuşumda hem yağlanma vardı hem de tümör. Yağlanmayı diyetle çözdüm ama kitle geçmedi maalesef bence veteriner de bir röntgen çektirin görünür ne varsa

Son düzenleme:
Röntgen çekildi mi kuşunuzda tümör olabilir benim dişi kuşum da böyle. Moralinizi bozmak istemem ama diyetle geçmediyse tümör olabilir benim kuşumda hem yağlanma vardı hem de tümör. Yağlanmayı diyetle çözdüm ama kitle geçmedi maalesef bence veteriner de bir röntgen çektirin görünür ne varsa
Ankara için önereceğiniz bir veteriner var mı?

Durum güncellemesi : pıtışı bugün veterinere götürdüm , röntgen çekildi ufak bir karaciğer yağlanması varmış. Ben normalde versela laga yem kullanıyordum yeminde keten tohumu olmaması gerektiğini söyledi. Ketem tohumlarını seçerek ilerleyeceğim sanırım keten tohumsuz iyi marka bir yem bulamadım çünkü. Onun dışında karaciğeri için bir kür hazırladı içinde ne var bilmiyorum oral yoldan 1.5 ml 2 ay boyunca kullanmam gerekliymiş. Bir de elma ve dereotu yemeliymiş pıtış ikisini de yemiyor dereotunu kaynatıp suyunu vereceğim sanırım.. sizin önerileriniz var mı?

Geçmiş olsun. Kaynatmaya bile gerek yok. Suluğunun içine bir dal dereotu koymanız bile yeterli olur. Tabi gün içinde su tazelenmeli.

King karışık yemi buradan almayın bence hocam. Bu yemi bu firma çok karıştırıyor. Aspursuz olanını yollayabilirler. Özelden mutlaka üretici yemi olan bu değil mi diye teyit ettiriniz.

King karışık yemi buradan almayın bence hocam. Bu yemi bu firma çok karıştırıyor. Aspursuz olanını yollayabilirler. Özelden mutlaka üretici yemi olan bu değil mi diye teyit ettiriniz.
Doğanay bey teşekkür ederim öncelikle , veterinerime sorduğumda aspur olmasa daha iyi olur dedi e geriye sadece darı kalıyor yemin içinde nasıl bi yol izlemeyelim kaç gündür araştırtıyorum sorunumuz karaciğer yağlanması sizce nasıl bi yem kullanmalıyım çok bunaldım artık ☹️☹️

Doğanay bey teşekkür ederim öncelikle , veterinerime sorduğumda aspur olmasa daha iyi olur dedi e geriye sadece darı kalıyor yemin içinde nasıl bi yol izlemeyelim kaç gündür araştırtıyorum sorunumuz karaciğer yağlanması sizce nasıl bi yem kullanmalıyım çok bunaldım artık ☹️☹️
aspur olsun bence :) Darıya göre yağ dengesi daha iyi aspurun. Omega 3 katkıları incelenebilir ek olarak

Hocam karadeniz pet bakılabilir, petmarketburada nın karışımı incelenebilir. Attığınız linkteki de olur ama hangi markanın yemini karıyorlar bilmiyorum :(

Geri